Citat:
În prealabil postat de KittyNou
Nu ai inteles.
Nu vreau sa-mi elimine duerea mea de la cap, vreau sa elimine foamea din lume, razboaiele, Satana (care este sursa raului).
Oricum nici voi nu stiti cum functioneaza intr-adevar Dumnezeu si Satana. Unul imi zice ca el sta numai in iad, altul ca pamantul este iadul, altcineva ca Satana face sa se intample raul ca sa te puna la incercare. Deci fiecare are o punct de vedere a lui, divers de fiecare. De asta unul care vine aici nu intelege ce este crestinismul si in ce consista deoarece i se povesteste varianti toate diverse intre ele. (de exemplu eu)
Nu nu-mi trebuie heroina ca sa ma simt bine. Voi aveti deja opiul credintei.
|
Dar tu ce bai ai ? Razboaiele si foametea sunt produsul acelei propensitati pentru raul moral pe care am invocat-o in alt post, numita de crestini pacat originar. Nu ti se pare cam exagerat sa-i pretinzi lui Dumnezeu sa ascunda sub faras
toate produsele greselilor facute de oameni, iar oamenilor sa la negi astfel orice responsabilitate ?
Eu nu vreau sa inlature Dumnezeu razboaiele, eu vreau sa o faca oamenii.
In ce priveste dogmele Bisericii, acestea sunt relativ lesne accesibile, google is your friend.. E adevarat, Bisericile difera in interpretarea pe care o dau unor adevaruri de credinta. Nu-ti ramane decat sa-ti pui la lucru inteligenta, eventual sa te rogi, sa meditezi, si fii sigura ca Dumnezeu te va ajuta sa discerni adevarul, cu conditia sa-l cauti cu sinceritate.