Citat:
Īn prealabil postat de Scotianul
Te-am rugat sa spui public.Daca esti sigur pe tine nu ai de ce sa eviti.Daca spui NU atunci>Hristos a fost un mincinos sau un nebun(pt ca EL a spus clar cine este)Maica Domnului nu este Maica Domnului,toti apostolii si sfintii au fost orice altceva decat au spus,toti cei care au crezut de-a lungul timpului au fost prosti,nebuni,inselati(sa calculam cati au fost de-a lungul istoriei?)si mai mult>Biblia minte sau nu este ceea ce stiam ca este.
Pentru un crestin>o asemenea afirmatie este de o gravitate fara limita.Eu ti-am cerut sa spui DA sau NU la intrebarea mea.Nu ti-am cerut o justificare.Doar un raspuns care este...?O sa eviti iar?
|
Dar raspunsul meu e dat de mult, de cind mi-am scris in semnatura ca sint ateu, nu inteleg ce te-a apucat acum.
Cind spui ca esti ateu spui ca nu exista deitati, deci Hristos nu are cum sa fie deitate sau fiu de deitate. Parca acum ai aterizat pe Pamint.
Nu pot sa il acuz pe Hristos de minciuna sau nebunie, in primul rind ca nu am nici o dovada ca el ar fi existat. Si, chiar daca ar fi existat, nu l-as putea sa il acuz de cele de mai sus pentru ca ii impartasesc majoritatea viziunilor si cred ca mijloacele folosite de el sint adecvate epocii respective.
Biblia nu poate minti, pentru ca nu e o fiinta care sa minta. Dar cred ca e o culegere de texte, in mare parte pilde, fara vreo pretentie de exactitate.
Si inca ceva despre halucinatii, nebunie, inselati: din cite am citit, si v-am mai spus si voua, mecanismul de functionare al creierului uman, modul in care informatia circula intre oameni, explica foarte usor aceasta impresie, chiar daca e vorba de oameni normali (in primul rind memoria omului e un dezastru).
Sper ca cu asta ti-am satisfacut curiozitatea