View Single Post
Vechi 22.06.2010, 15:05:04
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eleonor_ro Vezi mesajul
in privinta metamorfozarii femeii in fecioara si in Biserica, nu este nimic ciudat, stiut fiind ca simbolurile sunt plurivalente: adica au o multitudine de sensuri. tocmai aceasta este semnificatia simbolului, altfel ar fi o simpla metafora.
in acelasi context simbolul nu se schimba, noi vorbim de un context clar, al Apocalipsei 12, acolo femeia este aceeasi de la inceput la sfarsit. arata-mi unde se schimba simbolul, sau cum iti dai seama ca s-a schimbat din fecioara Maria in Biserica?
Si cum am spus, si in cazul Bisericii tot nu se potriveste versetul cu aripile de vultur.

Citat:
rezulta de aici ca femeia poate fi in acelasi timp si fecioara si biserica (si multe alte lucruri), de vreme ce Femeia (cu F mare) care a fost Fecioara Maria, a fost o vreme foarte concret biserica/casa lui Dumnezeu, iar Biserica a devenit acelasi lucru prin Duhul Sfant. sper ca intelegi ca cele doua nu se exclud, ci se completeaza.
In contextul dat nu poate fi si fecioara si biserica etc. Femeia acolo simbolizeaza ceva concret, si anume linia mesianica(poporul Israel), nicidecum fecioara Maria sau Biserica.
Fecioara Maria am exclus-o din cauza versetului cu aripile de vultur si cu pamantul care a inghitit apa. Nu poti potrivi nicicum acele versete cu fecioara Maria.
Biserica apare la finalul capitolului unde se vorbeste de semintia femeii.
Dc consideram femeia ca fiind poporul Israel atunci tot ce e scris in acel capitol se verifica.

Citat:
poate nu intelegem noi cum trebuie, dar la o interpretare simbolica si hermeneutica Fecioara Maria a fost prima Biserica a lui Dumnezeu Insusi pe pamant, deoarece templul sau cortul legamantului continea doar chivotul, cu tablele legii, toiagul lui Aaron si nastrapa de aur, deci niste lucruri sfintite prin apropiarea de Dumnezeu. dar cu adevarat Dumnezeu/Omul Hristos a locuit intai in Fecioara, ea devenind Templul mai sfant decat templul si decat Sfanta Sfintelor. poate ti se pare putin lucru sa fii locuit de insusi Dumnezeu si El sa-si ia fiinta din carnea ta si din sangele tau, dar noua nu ni se pare.

Hristos in mijlocul nostru!
Ceea ce afirmi tu nu are legatura cu Apocalipsa 12. Iar eu despre acel pasaj discutam, despre femeia prezentata acolo(Care nu este Maria).
Reply With Quote