View Single Post
Vechi 24.06.2010, 10:57:00
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
HRISTOS spune clar cine sint mama mea tatal meu fratii mei surorile mele daca nu cei ce cred in DUMNEZEU.Tu nu intelegi dimensiune pe care a dato HRISTOS crestinului adica la rupt de popor de singele care curge in neam ear el omul de acum inainte nu mai este dintrun popor ci din DUMNEZEU HRISTOS.Nationalitate nu mai inseamna nimic pentru acel om care sa unit cu HRISTOS.
mai a fi crestin si a fi roman sau orice natie nu inseamna ceva contradictoriu. Crestinii formeaza un popor, poporul Domnului, dar asta nu inseamna ca nu mai au si identitate nationala. Dar nu vad ce vrei sa demonstrezi cu asta?

Citat:
In acest verset e vorba de FECIOARA MARIA .
"Iar când a văzut balaurul că a fost aruncat pe pământ, a prigonit pe femeia care născuse pruncul.

In acest verset e vorba despre biserica.
Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui."
Nu ai dreptate. Femeia despre care se spune in primul verset(Despre care spui ca e Fecioara Maria) e aceeasi cu femeia din al doilea verset(despre care spui ca e Biserica).
Citeste si tu ,e cat se poate de logic, femeia care nascuse pruncul e femeia careia i s-au dat cele 2 aripi, scrie in text asta. Nu poti nega lucrul asta:

Iar când a văzut balaurul că a fost aruncat pe pământ, a prigonit pe femeia care născuse pruncul.
Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui.

Intelegi? Femeia a fost prigonita si pt asta i s-au dat cele 2 aripi sa fuga departe de fata sarpelui. Nu poti sa spui ca e prigonita o femeie si i se dau aripi altei femei. Din afirmatiile tale asta rezulta.

Citat:
Ce crezi satan ar fi vrut sa se inplineasca prorocia cu fecioara din VT ?
Nu a vrut, tocmai asta incerc sa iti explic. ca de-a lungul intregului VT Satan a incercat sa impiedice profetia, si practic la asta se refera versetul asta:
"Și balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naște."

Citat:
Cine tia spus tie ca nu mai avea putere legea in Israel ca in biblie nu spune asa ceva ci doar ca multi dintre ei nu o respectau dar altii care erau mari preoti o respectau.Ex. este Nicodim unul din cei care respectau legea ne mai vorbind de cei multi care formau poporul.Cei care erau bogati si influenti nu respectau legea de asta HRISTOS ea certat pe carturari si pe marii preoti farisei si ce mai erau ei.
Noua lege nu o acceptau cei care erau la putere nu cei care erau subjugati si care erau destul de multi in aceasta situatie. Oamenii cautau eliberarea si multi au gasito in venirea LUI HRISTOS au acceptat ce li se spunea si propavaduiau mai departe este adevarat ca toti au parasit pe HRISTOS cind a fost prins de marii conducatori dar asa trebuia sa se intimple dar dupa inviere sau inmulti crestinii prin propavaduirea apostolilor.
Sf Scriptura spune ca vechea Lege nu poate da neprihanirea si ca nu are putere sa mantuiasca omul:
"Știind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptă din credința în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta."
Reply With Quote