Citat:
În prealabil postat de delia31
tocmai am spus ce intelege BO prin inchinare care se cuvine fara nici o exceptie DOAR lui Dumnezeu.
|
si atunci NP de ce sunt acuzati ca nu se inchina la sfinti, la moaste etc dc inchinarea e a lui Dumnezeu?
Citat:
Hristos e tulpina vitei iar toti ceilalti mladitele. nici o mladita nu poate inlocui tulpina.
au curs pagini intregi de veacuri pe tema asta.
|
Asa e, viata noastra e doar in Hristos, separarea de vita duce la moarte.
Citat:
eu intreb ce relatie vrea Hristos sa avem cu Maica Domnului?
|
Dumnezeu vrea sa avem o relatie cu El si cu cei din jurul nostru care sa vada in noi dragostea lui Dumnezeu. Cu fecioara Maria vom avea o relatie cand vom fi in Cer, la fel cum vom avea relatii cu toti care vor fi acolo.
Porunca care Dumnezeu a dat-o este sa il iubim pe El din toata inima si pe aproapele nostru ca pe noi insine.
Citat:
s-o iubim, s-o respectam dar sa nu o bagam in seama? vrem o relatie buna cu tulpina vitei care e Hristos dar nu ne coboram la nivelul celorlalte mladite ?
|
Crezi ca are nevoie sa fie bagata in seama? Important e ca Dumnezeu o baga in seama , restul nu mai conteaza.
Citat:
pai Ea nu face parte din familia lui Dumnezeu? Ea nu e mladita cea mai apropiata de tulpina vitei care e Hristos?
|
Face parte din familia lui Dumnezeu. Ce te face sa crezi ca e cea mai aproape? Si dc ar fi cea mai aproape seva tot de la vita mi-o iau nu de la mladita.
Citat:
si noi daca vrem sa fim mladitele vitei, cum putem sa nu fim legati si cu Ea inca de pe acum?
|
mladitele isi iau viata din vita nu din alte mladite. Ce intelegi prin "sa fim legati cu Ea inca de pe acum"? Mie asta imi spune ca pt tine adevarata vita nu e Hristos ci Maria.