![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
draga Doriana nu incerc sa conving pe nimeni, spun doar ca vorbim limbi diferite. tocmai am spus ce intelege BO prin inchinare care se cuvine fara nici o exceptie DOAR lui Dumnezeu. Si BO accentueaza de n ori la puterea enshpe aceasta. Hristos e tulpina vitei iar toti ceilalti mladitele. nici o mladita nu poate inlocui tulpina. au curs pagini intregi de veacuri pe tema asta. eu intreb ce relatie vrea Hristos sa avem cu Maica Domnului? s-o iubim, s-o respectam dar sa nu o bagam in seama? vrem o relatie buna cu tulpina vitei care e Hristos dar nu ne coboram la nivelul celorlalte mladite ? pai Ea nu face parte din familia lui Dumnezeu? Ea nu e mladita cea mai apropiata de tulpina vitei care e Hristos? si noi daca vrem sa fim mladitele vitei, cum putem sa nu fim legati si cu Ea inca de pe acum? tocmai asta-i definitia mladitei, ca fiecare comunica cu fiecare si toate la un loc cu tulpina de unde-si trage fiecare seva. be blessed |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tricesimusquintus exemplul asta "nepotrivit" l-a dat Hristos in Evanghelie. eu doar l-am preluat. daca tie ti se pare nepotrivit, ce-ar fi sa-L intrebi chiar pe El? sugerezi cumva ca ar fi fost in vreo pana de inspiratie? si mai intreaba-L referitor la ultima ta propozitie. ca parca El a zis altfel. e adevarat, nici vita nici mladitele ramase nu se vor usca, doar cele ce se taie din tulpina-Hristos, legata de mladita-Maria. "Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard". Ioan15,6 |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=delia31;262746]tricesimusquintus
exemplul asta "nepotrivit" l-a dat Hristos in Evanghelie. eu doar l-am preluat.[quote=delia31;262746] Doar că l-ai preluat defectuos, în sensul că unele mlădițe ar fi intermediare pentru alte mlădițe și că necesarmente ar trebui să comunice între ele. Comunicarea se face doar prin intermediul Viței. Nu există comuniune fără Hristos. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusquintus;262752][quote=delia31;262746]tricesimusquintus
exemplul asta "nepotrivit" l-a dat Hristos in Evanghelie. eu doar l-am preluat. Citat:
tu ai citit ceva din ce am scris pana acum? vezi in postarile anterioare parerea BO despre raportarea la Creator si raportarea la creatura . iti sugerez sa lasi deoparte ideile preconcepute cu intermediarii. aici e vorba de relatia noastra cu creatura cea mai apropiata de Creator --Maica Domnului care nu poate fi decat VIE de vreme ce nu poate fi altundeva decat langa Cel-ce-este-Viata. intr-o postare pentru doriana, chiar spuneam cam ce inteleg eu prin mladita. fiecare mladita comunica una cu alta si toate la un loc cu tulpina de la care isi trag seva . pe principiul vaselor comunicante. o mladita care nu comunica si cu celelalte mladite crescute deja in vita (Maica Domnului si sfintii), cum comunica numai cu tulpina? aia nu mai e vita, ci o planta singuratica. be blessed |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=delia31;262768][quote=tricesimusquintus;262752]
Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[quote=anaana71;262772][quote=delia31;262768]
Citat:
draga anaana nu ma enervez deloc si nici nu mai scriu, dar nu pt. ca mi s-ar face rau ci ca se umple degeaba forumul. si oricum am multe altele de facut. toate astea au fost dezbatute deja. daca cineva e onest, isi pune intrebari si cauta singur. at eclesiastul si micutul da, ati inteles tot. pacat ca v-a scapat esentialul. daca tot stati pe un site ortodox, ia cititi articolele si editorialele. be blessed |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=micutul;262776]
Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Delia, Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo. Ma intelegi? Oricat de frumoase ar fi cuvintele cu care o poleim, Dumnezeu a interzis comunicarea cu cei trecuti dincolo.
Repet, poate se intelege: Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo. Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo. Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo. Iar cand Dumnezeu porunceste ceva noi nu mai spunem decat : "Amin, Doamne, ajuta-ma sa ma pocaiesc"...si nu mai cautam motive sa-I calcam porunca, maniindu-L. Avem si asa destule pacate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Teoria ta e un adaos nebiblic la invataturile Domnului. O alta teorie nebiblica. Arata in Biblie unde spune ceea ce afirmi tu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|