Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2010, 13:55:43
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Delia, una e sa iubesti si alta sa aduci inchinare. Astept sa vad cum aduci din dragoste inchinare vrajmasilor tai daca tot consideri inchinarea dragoste. Iar pe sfintii din cer ii iubesc foarte, dar, din nou, nici o legatura cu inchinarea.

In ce priveste cei trei termeni [1.adorare 2. venerare 3. supravenerare sau preacinstirea ], nu ii vei gasi in Biblie ca fiind corecta asocierea lor cu vreun obiect sau om . De fapt sunt trei faze ale aceleiasi actiuni de inchinare. Dumnezeu accentueaza de n ori ca numai El merita adorarea, venerarea, supravenerarea sau orice alt sinonim ai gasi inchinarii.

draga Doriana
nu incerc sa conving pe nimeni, spun doar ca vorbim limbi diferite.

tocmai am spus ce intelege BO prin inchinare care se cuvine fara nici o exceptie DOAR lui Dumnezeu.

Si BO accentueaza de n ori la puterea enshpe aceasta.

Hristos e tulpina vitei iar toti ceilalti mladitele. nici o mladita nu poate inlocui tulpina.
au curs pagini intregi de veacuri pe tema asta.

eu intreb ce relatie vrea Hristos sa avem cu Maica Domnului?

s-o iubim, s-o respectam dar sa nu o bagam in seama? vrem o relatie buna cu tulpina vitei care e Hristos dar nu ne coboram la nivelul celorlalte mladite ?

pai Ea nu face parte din familia lui Dumnezeu? Ea nu e mladita cea mai apropiata de tulpina vitei care e Hristos?

si noi daca vrem sa fim mladitele vitei, cum putem sa nu fim legati si cu Ea inca de pe acum?

tocmai asta-i definitia mladitei, ca fiecare comunica cu fiecare si toate la un loc cu tulpina de unde-si trage fiecare seva.

be blessed
Vechi 25.06.2010, 14:28:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Hristos e tulpina vitei iar toti ceilalti mladitele. nici o mladita nu poate inlocui tulpina.
au curs pagini intregi de veacuri pe tema asta.

eu intreb ce relatie vrea Hristos sa avem cu Maica Domnului?

s-o iubim, s-o respectam dar sa nu o bagam in seama? vrem o relatie buna cu tulpina vitei care e Hristos dar nu ne coboram la nivelul celorlalte mladite ?

pai Ea nu face parte din familia lui Dumnezeu? Ea nu e mladita cea mai apropiata de tulpina vitei care e Hristos?

si noi daca vrem sa fim mladitele vitei, cum putem sa nu fim legati si cu Ea inca de pe acum?

tocmai asta-i definitia mladitei, ca fiecare comunica cu fiecare si toate la un loc cu tulpina de unde-si trage fiecare seva.
Nepotrivit exemplu ai dat... Păi dacă și Maria este tot o mlădiță ca și noi (e drept: mai roditoare), cum poate fi un intermediar? Nu tot din Aceeași Viță ne extragem toți seva? Mai mult decât atât, lipsa "comunicării" (comunicarea nici nu e posibilă având în vedere distanța în timp și spațiu) nu este un impediment, seva curgând la fel în mlădițe. Poți tăia suficiente mlădițe din viță, nu se va usca nici vița nici mlădițele rămase.
Vechi 25.06.2010, 14:45:58
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nepotrivit exemplu ai dat... Păi dacă și Maria este tot o mlădiță ca și noi (e drept: mai roditoare), cum poate fi un intermediar? Nu tot din Aceeași Viță ne extragem toți seva? Mai mult decât atât, lipsa "comunicării" (comunicarea nici nu e posibilă având în vedere distanța în timp și spațiu) nu este un impediment, seva curgând la fel în mlădițe. Poți tăia suficiente mlădițe din viță, nu se va usca nici vița nici mlădițele rămase.

tricesimusquintus

exemplul asta "nepotrivit" l-a dat Hristos in Evanghelie. eu doar l-am preluat.

daca tie ti se pare nepotrivit, ce-ar fi sa-L intrebi chiar pe El? sugerezi cumva ca ar fi fost in vreo pana de inspiratie?

si mai intreaba-L referitor la ultima ta propozitie. ca parca El a zis altfel.
e adevarat, nici vita nici mladitele ramase nu se vor usca, doar cele ce se taie din tulpina-Hristos, legata de mladita-Maria.

"Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard". Ioan15,6
Vechi 25.06.2010, 15:02:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

[quote=delia31;262746]tricesimusquintus

exemplul asta "nepotrivit" l-a dat Hristos in Evanghelie. eu doar l-am preluat.[quote=delia31;262746] Doar că l-ai preluat defectuos, în sensul că unele mlădițe ar fi intermediare pentru alte mlădițe și că necesarmente ar trebui să comunice între ele. Comunicarea se face doar prin intermediul Viței. Nu există comuniune fără Hristos.
Vechi 25.06.2010, 15:37:42
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=tricesimusquintus;262752][quote=delia31;262746]tricesimusquintus

Citat:
Doar că l-ai preluat defectuos, în sensul că unele mlădițe ar fi intermediare pentru alte mlădițe și că necesarmente ar trebui să comunice între ele. Comunicarea se face doar prin intermediul Viței. Nu există comuniune fără Hristos.

tu ai citit ceva din ce am scris pana acum?
vezi in postarile anterioare parerea BO despre raportarea la Creator si raportarea la creatura .

iti sugerez sa lasi deoparte ideile preconcepute cu intermediarii.
aici e vorba de relatia noastra cu creatura cea mai apropiata de Creator --Maica Domnului care nu poate fi decat VIE de vreme ce nu poate fi altundeva decat langa Cel-ce-este-Viata.

intr-o postare pentru doriana, chiar spuneam cam ce inteleg eu prin mladita.
fiecare mladita comunica una cu alta si toate la un loc cu tulpina de la care isi trag seva . pe principiul vaselor comunicante.

o mladita care nu comunica si cu celelalte mladite crescute deja in vita (Maica Domnului si sfintii), cum comunica numai cu tulpina?

aia nu mai e vita, ci o planta singuratica.

be blessed
Vechi 25.06.2010, 15:43:17
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

[quote=delia31;262768][quote=tricesimusquintus;262752]
Citat:
tricesimusquintus

tu ai citit ceva din ce am scris pana acum?
poti sa scrii pana ti se face rau, este adventist, nu pricepe daca incepe sa creada in ortodoxie ajunge-n rai, si nu-i bune pt el. ti-am zis nu te enerva
Vechi 25.06.2010, 15:52:38
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=anaana71;262772][quote=delia31;262768]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

poti sa scrii pana ti se face rau, este adventist, nu pricepe daca incepe sa creada in ortodoxie ajunge-n rai, si nu-i bune pt el. ti-am zis nu te enerva

draga anaana
nu ma enervez deloc si nici nu mai scriu, dar nu pt. ca mi s-ar face rau ci ca se umple degeaba forumul. si oricum am multe altele de facut.
toate astea au fost dezbatute deja.
daca cineva e onest, isi pune intrebari si cauta singur.

at eclesiastul si micutul

da, ati inteles tot. pacat ca v-a scapat esentialul.
daca tot stati pe un site ortodox, ia cititi articolele si editorialele.

be blessed
Vechi 25.06.2010, 16:02:42
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

[quote=micutul;262776]
Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul

Ana si Delia,incercati sa-l convingeti (sau sa-l faceti sa priceapa) cu ceea ce ne-au lasat Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli. Reusita este garantata.
nu trebuie eu sa-l conving.
Vechi 25.06.2010, 15:46:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Delia, Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo. Ma intelegi? Oricat de frumoase ar fi cuvintele cu care o poleim, Dumnezeu a interzis comunicarea cu cei trecuti dincolo.
Repet, poate se intelege:

Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo.

Iar cand Dumnezeu porunceste ceva noi nu mai spunem decat : "Amin, Doamne, ajuta-ma sa ma pocaiesc"...si nu mai cautam motive sa-I calcam porunca, maniindu-L. Avem si asa destule pacate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 25.06.2010, 15:51:36
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
iti sugerez sa lasi deoparte ideile preconcepute cu intermediarii.
aici e vorba de relatia noastra cu creatura cea mai apropiata de Creator --Maica Domnului care nu poate fi decat VIE de vreme ce nu poate fi altundeva decat langa Cel-ce-este-Viata.
de unde teoria asta ca trebuie sa comunicam cu mladita cea mai apropiata de vita? Hristos nu spune asta ci spun sa comunicam direct cu vita. Vita nu e totuna cu mladita cea mai apropiata. Oricat de apropiata e, tot mladita e.
Teoria ta e un adaos nebiblic la invataturile Domnului.

Citat:
o mladita care nu comunica si cu celelalte mladite crescute deja in vita (Maica Domnului si sfintii), cum comunica numai cu tulpina?

aia nu mai e vita, ci o planta singuratica.

be blessed
O alta teorie nebiblica. Arata in Biblie unde spune ceea ce afirmi tu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42