View Single Post
Vechi 25.06.2010, 19:07:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Poate ne faceți un rezumat, să nu deviem prea mult.
Rezumat biblic despre această temă ? Nu e greu. Mă tem doar că nu va folosi la nimic. Din experiența mea, nu prea are rost să aduci vreun argument celor cărora, lipsindu-le buna credință, rezistă Spiritului Sfânt. Iată, totuși, câteva pasaje biblice la care vă îndemn să reflectați. Poate că...

Matei 27:51 și următoarele: odată ce vălul templului a crăpat, morții au ieșit din morminte și au umblat prin Ierusalim.

Luca 20: 37 și 38 (adresându-se pesemne unora ca voi) :
"Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov.

Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El. "

Evrei, 12: 22 și urm:
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți"

Rev 6: 9 și 10 "Și când a deschis pecetea a cincea": "morții" vorbesc cu Dumnezeu înainte de Ziua Domnului.

Rev 8: 3, în care se vorbește despre rugăciunile sfinților.

Asta, ca să mă limitez numai la câteva pasaje din Noul Testament.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com