In Noul Testament Mantuitorul ni-L prezinta pe Dumnezeu ca pe un Tata,ca pe un Parinte.Ne cheama sa-L cunoastem pt ca cine oare l-a vazut pe Dumnezeu? In prezent multi mimeaza Credinta.M-am pus pe mine in capul listei.In acele timpuri crestinii traiau Credinta.Tin minte ca prima data cand am citit Ioan 17:1-26 m-a marcat profund aceea traire a Mantuitorului.Pot spune ca acele randuri ma urmaresc peste ani ca un fel de oglinda in care imi dau seama cat de putin crestin sunt in realitate.Si eu sunt parinte si imi iert copii chiar si cand fac prostii mari pt ca ii iubesc.Tot asa si Tatal ne iubeste pe noi chiar daca noi,avand suflet inegrit de pacate,nu putem simti asta decat in felul nostru distorsionat.Ce Tata si-ar da oare Fiul sa fie chinuit,batjocorit si ucis de oameni stiind ca ei vor continua sa pacatuiasca? EL ni l-a dat pe Mantuitor.Noi nu intelegem profunzimea cutremuratoare a acestui fapt.Mintea noastra nu poata sa perceapa ce s-a intimplat in acele momente pe Cruce.Suntem praf si pulbere cu toata stiinta noastra raportat la acele momente.
PS>Mantuitorul apare in foarte multe profetii din Vechiul Testament.As cita cateva dintre cele mai cunoscute
,,Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel."(Isaia 7:14)
,,Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie"(Isaia 9:5)
,,Și tu, Betleeme Efrata, deși ești mic între miile lui Iuda, din tine va ieși Stăpânitor peste Israel, iar obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei."(Miheia 5:1)
,,Bucură-te foarte, fiica Sionului, veselește-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept și biruitor; smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei."(Zaharia 9:9)
,,Că m-au înconjurat câini mulți, adunarea celor vicleni m-a împresurat.Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele.Numărat-au toate oasele mele, iar ei priveau și se uitau la mine.Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți."(Psalmi 21:17-20)
,,Atunci voi vărsa peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire și de rugăciune, și își vor aținti privirile înspre Mine, pe Care ei L-au străpuns și vor face plângere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul născut și-L vor jeli ca pe cel întâi născut."(Zaharia 12:10)
,,Spatele l-am dat spre bătăi și obrajii mei spre pălmuiri, și fata Mea nu am ferit-o de rușinea scuipărilor"(Isaia 50:6)
dar mai ales
,,Disprețuit era și cel din urmă dintre oameni; om al durerilor și cunoscător al suferinței, unul înaintea căruia să-ți acoperi fața; disprețuit și nebăgat în seamă.Dar El a luat asupră-Și durerile noastre și cu suferințele noastre S-a împovărat. Și noi Îl socoteam pedepsit, bătut și chinuit de Dumnezeu,Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.Toți umblam rătăciți ca niște oi, fiecare pe calea noastră, și Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor.Chinuit a fost, dar S-a supus și nu și-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus și ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, așa nu Și-a deschis gura Sa."(Isaia 53:3-7)
Last edited by Scotianul; 29.06.2010 at 19:54:11.
|