Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2010, 17:20:11
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Faci confuzie intre bataie si pedepsirea pacatului. Sodoma si Gomora nu s-au pocait pt pacatele lor. Hristos a venit pe pamant sa moara ca cei ce se incred in El sa fie mantuiti, fie ca e vb de oameni din vechime care s-au increzut in promisiunea lui Dumnezeu, fie ca e vb de noi,cei care succedem perioadei crucificarii.
Ce-ti spun tie versetele astea:

Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei și a Gomorei e mare și păcatul lor cumplit de greu.
Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat așa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să știu".
Nu amesteca NT cu VT.
Noi vorbim de un eveniment ce a avut loc cu mult timp inainte de Hristos.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 17:37:41
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu amesteca NT cu VT.
Noi vorbim de un eveniment ce a avut loc cu mult timp inainte de Hristos.
De ce tot pui acest disc vechi de vinil?
NT putea fi linistit pus in continuarea VT, ca o implinire al lui.
Nu e vorba de Dumnezei diferiti!

Acelasi Dumnezeu care in NT rabda necredinta apostolilor, lepadarea lui Petru si tradarea lui Iuda, este Cel Care in VT a ingaduit pe Moise sa refuze sa se duca la faraon, lui Iona sa refuze sa se duca la Ninive, ba chiar cand acesta s-a si maniat in zadar, Dumnezeu i-a crescut un vrej care sa-l umbreasca si sa ii racoreasca mania.. Acelasi Dumnezeu care in VT l-a iertat pe David si a oprit pedeapsa pe care o adusese asupra lui la rugamintile lui David. Care nu i-a mai urgisit pe Niniviteni, care a grait impotriva judecatorilor nedrepti care asupreau vaduvele si orfanii din popor etc.

Zi Dumitru: ce ne opreste pe fiecare dintre noi sa fim un David, un ninivitean?

Pedeapsa lui Dumnezeu este doar asupra acelora care nu se pocaiesc.
Si asta a spus-o si in VT, si in NT.
Vechi 29.06.2010, 17:52:50
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
De ce tot pui acest disc vechi de vinil?
NT putea fi linistit pus in continuarea VT, ca o implinire al lui.
Nu e vorba de Dumnezei diferiti!

Acelasi Dumnezeu care in NT rabda necredinta apostolilor, lepadarea lui Petru si tradarea lui Iuda, este Cel Care in VT a ingaduit pe Moise sa refuze sa se duca la faraon, lui Iona sa refuze sa se duca la Ninive, ba chiar cand acesta s-a si maniat in zadar, Dumnezeu i-a crescut un vrej care sa-l umbreasca si sa ii racoreasca mania.. Acelasi Dumnezeu care in VT l-a iertat pe David si a oprit pedeapsa pe care o adusese asupra lui la rugamintile lui David. Care nu i-a mai urgisit pe Niniviteni, care a grait impotriva judecatorilor nedrepti care asupreau vaduvele si orfanii din popor etc.

Zi Dumitru: ce ne opreste pe fiecare dintre noi sa fim un David, un ninivitean?

Pedeapsa lui Dumnezeu este doar asupra acelora care nu se pocaiesc.
Si asta a spus-o si in VT, si in NT.
Tocmai aioci este problema.
Avem un singur Dumnezeu. Nu unul in VT si unul in NT.
Atunci de ce se comporta diferit?
Avem in VT un Dumnezeu care mai mult pedepseste decat alina.
Mai mult ucide decat vindeca.
Un Dumnezeu care isi instiga poporul la ura si ucidere fara de alte popoare. etc. etc.
Si avem in NT un Dumnezeu total opus.
Care ne spune ca trebuie sa ne iubim dusmanii, care propovaduieste nonviolenta, etc. stim cu totii ce a propovaduit Iisus.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 18:04:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Un Dumnezeu care isi instiga poporul la ura si ucidere fara de alte popoare. etc. etc.
Care ne spune ca trebuie sa ne iubim dusmanii, care propovaduieste nonviolenta, etc. stim cu totii ce a propovaduit Iisus.
Ura si instigarea nu era asupra popoarelor per se, ci daca ai citi pana la capat propozitiile, ai afla ca intotdeauna problema era cu zeii si idolii acelor popoare. Pentru ca le spune la un moment dat ca daca ii vor lasa, atunci vor face casatorii mixte si fii si fiicele Israelului vor ajunge sa jertfeasca idolilor. Ori asta, atat in VT cat si in NT ramane cel mai greu pacat si motiv pentru care poporul a si fost asemanat cu o desfranata pe care logodnicul inselat o paraseste.

Le-a zis si ca, daca Il vor respecta si vor asculta, celelalte popoare nu vor jindui la pamanturile lui Israel, asa ca n-ar mai fi avut de ce sa fie razboi.

Pe urma tu uiti ca de fapt cele mai grele profetii si robiile (Babilon) au fost chiar asupra evreilor, v-am mai zis sa cititi cum ii certa Dumnezeu tocmai pe cei din poporul Lui, asa cum si Hristos nu cu alte neamuri a avut treaba, ci tocmai pe capetenile preotilor din Israel ii mustra, ca ei ar fi trebuit sa stie si sa creada, insa refuzau.

Dar nu citiiiiiiiiiiiti si-atunci ramaneti cu impresia ca Dumnezeu si i-a tinut pe ai Lui numai in puf si cand calcau pe bec, in schimb pe ceilalti ii urgisea dupa cum avea chef.
Vechi 29.06.2010, 18:07:19
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Critica aceasta rationalista care nu urmareste pedagogia lui Dumnezeu nu poate sa accepte ca Dumnezeul Vechiului Testament este asemenea parintelui care prin diferite metode isi fereste "copilul" de ratacire. In Noul Testament se ajunge la o alta etapa duhovniceasca. Este ceea ce ne spune apostolul neamurilor Pavel- "Cu lapte v'am hranit, nu cu bucate, caci inca nu erati in stare"
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 18:14:00
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Dumnezeu este Acelasi atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Dupa caderea in pacat a protoparintilor putem observa un progres in timp, in ceea ce priveste raportul lui Dumnezeu cu oamenii.

Mai intai a fost vechiul legamant in care omul se raporta, mai mult sau mai putin exterior, la anumite prescriptii ale legii lui Moise. Apoi a urmat noul legamant, in care omenirea a fost facuta partasa legii harului.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 18:15:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Dumnezeu este Acelasi atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Dupa caderea in pacat a protoparintilor putem observa un progres in timp, in ceea ce priveste raportul lui Dumnezeu cu oamenii.

Mai intai a fost vechiul legamant in care omul se raporta, mai mult sau mai putin exterior, la anumite prescriptii ale legii lui Moise. Apoi a urmat noul legamant, in care omenirea a fost facuta partasa legii harului.
Dumnezeu ne-a lucrat mantuirea inca de la inceput si nici o clipa nu ne-a parasit.
Vechi 29.06.2010, 18:20:43
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Dumnezeu ne-a lucrat mantuirea inca de la inceput si nici o clipa nu ne-a parasit.
Subscriu. Insa abia "la plinirea vremii" Hristos se intrupeaza si prin moartea si invierea Sa, ridica natura umana mai presus de slava cea dintai. In Vechiul Testament oamenii erau fii ai lui Dumnezeu. Incepand cu Noul, suntem fii dar si frati ai Dumnezeului-Om, Hristos.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 18:59:58
Scotianul
Guest

Implicit

In Noul Testament Mantuitorul ni-L prezinta pe Dumnezeu ca pe un Tata,ca pe un Parinte.Ne cheama sa-L cunoastem pt ca cine oare l-a vazut pe Dumnezeu? In prezent multi mimeaza Credinta.M-am pus pe mine in capul listei.In acele timpuri crestinii traiau Credinta.Tin minte ca prima data cand am citit Ioan 17:1-26 m-a marcat profund aceea traire a Mantuitorului.Pot spune ca acele randuri ma urmaresc peste ani ca un fel de oglinda in care imi dau seama cat de putin crestin sunt in realitate.Si eu sunt parinte si imi iert copii chiar si cand fac prostii mari pt ca ii iubesc.Tot asa si Tatal ne iubeste pe noi chiar daca noi,avand suflet inegrit de pacate,nu putem simti asta decat in felul nostru distorsionat.Ce Tata si-ar da oare Fiul sa fie chinuit,batjocorit si ucis de oameni stiind ca ei vor continua sa pacatuiasca? EL ni l-a dat pe Mantuitor.Noi nu intelegem profunzimea cutremuratoare a acestui fapt.Mintea noastra nu poata sa perceapa ce s-a intimplat in acele momente pe Cruce.Suntem praf si pulbere cu toata stiinta noastra raportat la acele momente.

PS>Mantuitorul apare in foarte multe profetii din Vechiul Testament.As cita cateva dintre cele mai cunoscute

,,Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel."(Isaia 7:14)
,,Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie"(Isaia 9:5)
,,Și tu, Betleeme Efrata, deși ești mic între miile lui Iuda, din tine va ieși Stăpânitor peste Israel, iar obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei."(Miheia 5:1)
,,Bucură-te foarte, fiica Sionului, veselește-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept și biruitor; smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei."(Zaharia 9:9)
,,Că m-au înconjurat câini mulți, adunarea celor vicleni m-a împresurat.Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele.Numărat-au toate oasele mele, iar ei priveau și se uitau la mine.Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți."(Psalmi 21:17-20)
,,Atunci voi vărsa peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire și de rugăciune, și își vor aținti privirile înspre Mine, pe Care ei L-au străpuns și vor face plângere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul născut și-L vor jeli ca pe cel întâi născut."(Zaharia 12:10)
,,Spatele l-am dat spre bătăi și obrajii mei spre pălmuiri, și fata Mea nu am ferit-o de rușinea scuipărilor"(Isaia 50:6)

dar mai ales

,,Disprețuit era și cel din urmă dintre oameni; om al durerilor și cunoscător al suferinței, unul înaintea căruia să-ți acoperi fața; disprețuit și nebăgat în seamă.Dar El a luat asupră-Și durerile noastre și cu suferințele noastre S-a împovărat. Și noi Îl socoteam pedepsit, bătut și chinuit de Dumnezeu,Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.Toți umblam rătăciți ca niște oi, fiecare pe calea noastră, și Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor.Chinuit a fost, dar S-a supus și nu și-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus și ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, așa nu Și-a deschis gura Sa."(Isaia 53:3-7)

Last edited by Scotianul; 29.06.2010 at 19:54:11.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sodoma si Gomora costel Generalitati 23 17.06.2009 08:48:37