View Single Post
Vechi 30.06.2010, 18:06:33
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe cei ce patimesc nevinovati, dar si celor vinovati sa le dea minte sa vada ca o nenorocire (inundatiile in cazul de fata) se va repeta de atatea ori pana invatam ce avem de invatat.

Acum cativa ani cand eram inca in tara (in Timisoara mai exact) si au fost inundatii in Banat, un prieten ce locuieste intr-unul din satele afectate mi-a spus: "Cum sa nu fie inundatii daca oamenii cand vin de la camp cu tractorul circula pe digul construit pe malul apei pentru ca - E DRUMUL MAI DREPT - si ne miram de ce digul era deja fisurat cand a venit apa".

La putin timp diferenta trecand prin Oltenia, undeva in zona Tg. Jiu, si erau si acolo inundatii, spuneau oamenii: "Pentru ca a fost catalogata zona de risc s-au facut lacuri de acumulare pentru cazuri de urgenta, dar cand a venit ploaia lacurile erau deja pline pentru ca oamenii importanti din zona sa se poata plimba cu barca".

La televizor la stiri, spuneau ca undeva in judetul Suceava (nu am retinut localitate) Casa cuiva a fost luata de ape, dar s-au scapat si au spus si ca era construita in albia unui canal auxiliar pentru revarsare ce unea doua rauri din zona.

Pe valea Lotrului in satul unde sunt bunicii mei, pentru ca oamenii taie si vand italienilor padurea, unul din afaceristi s-a trezit cu muchia unui deal la usa casei (noroc ca a scapat casa intreaga), asta dupa ce in anul precedent a curatat complet acel deal de copaci. (pentru cine doreste am si poze)

De cele mai multe ori oamenii sunt direct vinovati pentru ce se intampla.... dar ne place postura de victime.
Reply With Quote