Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2010, 18:06:33
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe cei ce patimesc nevinovati, dar si celor vinovati sa le dea minte sa vada ca o nenorocire (inundatiile in cazul de fata) se va repeta de atatea ori pana invatam ce avem de invatat.

Acum cativa ani cand eram inca in tara (in Timisoara mai exact) si au fost inundatii in Banat, un prieten ce locuieste intr-unul din satele afectate mi-a spus: "Cum sa nu fie inundatii daca oamenii cand vin de la camp cu tractorul circula pe digul construit pe malul apei pentru ca - E DRUMUL MAI DREPT - si ne miram de ce digul era deja fisurat cand a venit apa".

La putin timp diferenta trecand prin Oltenia, undeva in zona Tg. Jiu, si erau si acolo inundatii, spuneau oamenii: "Pentru ca a fost catalogata zona de risc s-au facut lacuri de acumulare pentru cazuri de urgenta, dar cand a venit ploaia lacurile erau deja pline pentru ca oamenii importanti din zona sa se poata plimba cu barca".

La televizor la stiri, spuneau ca undeva in judetul Suceava (nu am retinut localitate) Casa cuiva a fost luata de ape, dar s-au scapat si au spus si ca era construita in albia unui canal auxiliar pentru revarsare ce unea doua rauri din zona.

Pe valea Lotrului in satul unde sunt bunicii mei, pentru ca oamenii taie si vand italienilor padurea, unul din afaceristi s-a trezit cu muchia unui deal la usa casei (noroc ca a scapat casa intreaga), asta dupa ce in anul precedent a curatat complet acel deal de copaci. (pentru cine doreste am si poze)

De cele mai multe ori oamenii sunt direct vinovati pentru ce se intampla.... dar ne place postura de victime.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 19:43:36
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

Fiule, intradevar nu risipesti vorbe ci adevar graiesti.Calatorind in fiecare an spre locurile natale, ma inspaimant de fiecare data vazand dealurile, ce marginesc linia ferata, despadurite.Traiesc un adevarat cosmar timp de mai multe ore,cioturile ramase isi plang falnicii arbori doborati de ferastraiele criminale.Un atentat la Creatie,Dumnezeu nu-l lasa nepedepsit!
Vechi 30.06.2010, 20:10:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
Un atentat la Creatie,Dumnezeu nu-l lasa nepedepsit!
Ce se mai amuza Dumnezeu citind ce-ai scris!

Cind vom ajunge complet despaduriti cu orasele din cutii de carton ale saracilor ca-n Calcutta vom justifica ca Dumnezeu permite aceste lucruri "cu un scop"..cunoscut NUMAI DE El iar de la noi, vrea NUMAI sa stam cu miinile-n sin si sa nu cumva sa intrerupem rugaciunea in schimbul faptelor...o optica cu adevarat "interesanta

Una peste alta, ca om mic si crescut cu mentalitati balcanice , nu se poate face nimic!

Schimbarea vine numai de la virf!..
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 22:15:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Situația se agravează !

Până în acest moment sunt 23 de morți și 10.000 evacuați . Veștile nu sunt bune nici în continuare :http://www.realitatea.net/hidrololog...et_721203.html
Vechi 01.07.2010, 20:40:18
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Până în acest moment sunt 23 de morți și 10.000 evacuați . Veștile nu sunt bune nici în continuare :http://www.realitatea.net/hidrololog...et_721203.html
eu de ceva timp nu ma mai uit la tv decat cel mult la vreun film, in rest am refuzat si refuz sa mai fiu manipulata de ziare, televizor, etc. dar aseara m-am uitat si am vazut ce dezastru este in tara, si recunosc ca m-a apucat si pe mine fel de nervozitate din cauza lipsei de coloana vertebrala a romanilor (stiu ca generalizez, dar abia-i mai vezi pe cei cu coloana vertebrala). munti despaduriti, acordarea de proiecte de casa in foste albii ale raurilor, reconstriuirea caselor pe aceleasi locuri, fara sa se faca nimic pentru consolidare, etc... iti vine sa te iei cu mainile de cap, pentru ca cei care ar fi putut face ceva, stau bine merci si altii sufera, platesc.
sa incercam sa ajutam si sa ne rugam lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa ne ierte ca nu stim ce facem.
Doamne iarta-ne si ai grija de noi, ca tu esti Salvarea!
Vechi 02.07.2010, 21:21:50
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe cei ce patimesc nevinovati, dar si celor vinovati sa le dea minte sa vada ca o nenorocire (inundatiile in cazul de fata) se va repeta de atatea ori pana invatam ce avem de invatat.

Acum cativa ani cand eram inca in tara (in Timisoara mai exact) si au fost inundatii in Banat, un prieten ce locuieste intr-unul din satele afectate mi-a spus: "Cum sa nu fie inundatii daca oamenii cand vin de la camp cu tractorul circula pe digul construit pe malul apei pentru ca - E DRUMUL MAI DREPT - si ne miram de ce digul era deja fisurat cand a venit apa".

La putin timp diferenta trecand prin Oltenia, undeva in zona Tg. Jiu, si erau si acolo inundatii, spuneau oamenii: "Pentru ca a fost catalogata zona de risc s-au facut lacuri de acumulare pentru cazuri de urgenta, dar cand a venit ploaia lacurile erau deja pline pentru ca oamenii importanti din zona sa se poata plimba cu barca".

La televizor la stiri, spuneau ca undeva in judetul Suceava (nu am retinut localitate) Casa cuiva a fost luata de ape, dar s-au scapat si au spus si ca era construita in albia unui canal auxiliar pentru revarsare ce unea doua rauri din zona.

Pe valea Lotrului in satul unde sunt bunicii mei, pentru ca oamenii taie si vand italienilor padurea, unul din afaceristi s-a trezit cu muchia unui deal la usa casei (noroc ca a scapat casa intreaga), asta dupa ce in anul precedent a curatat complet acel deal de copaci. (pentru cine doreste am si poze)

De cele mai multe ori oamenii sunt direct vinovati pentru ce se intampla.... dar ne place postura de victime.
Foarte buna postare insa ai uitat sa spui ca lacomia duce la moarte si la perzare din lacomie ca sa nu mai ramIna la alti au taiat padurile si leau facut chereste si leau vindut strainilor acum cInd cade dealurile peste ei se vaita dar va veni o vreme cInd cei ce au aprobat aceasta vor da socoteala de faptele lor si de insaracirea si Infometarea poprului romIn ;
Doamne Dumnezeule iartai si pe ei si si pe noi sarmani si pacatosi robi tai amin amin amin +++ +++ +++ +++
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 23:32:55
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Psalmul 84
1. Bine ai voit, Doamne, pământului Tău, întors-ai robimea lui Iacob.
2. Iertat-ai fărădelegile poporului Tău, acoperit-ai toate păcatele lor.
3. Potolit-ai toată mânia Ta; întorsu-Te-ai de către iuțimea mâniei Tale.
4. Întoarce-ne pe noi, Dumnezeul mântuirii noastre și-ți întoarce mânia Ta de la noi.
5. Oare, în veci Te vei mânia pe noi? Sau vei întinde mânia Ta din neam în neam?
6. Dumnezeule, Tu întorcându-Te, ne vei dărui viață și poporul Tău se va veseli de Tine.
7. Arată-ne nouă, Doamne, mila Ta și mântuirea Ta dă-ne-o nouă.
8. Auzi-voi ce va grăi întru mine Domnul Dumnezeu; că va grăi pace peste poporul Său
9. Și peste cuvioșii Săi și peste cei ce își întorc inima spre Dânsul.
10. Dar mântuirea Lui aproape este de cei ce se tem de Dânsul, ca să se sălășluiască slava în pământul nostru.
11. Mila și adevărul s-au întâmpinat, dreptatea și pacea s-au sărutat.
12. Adevărul din pământ a răsărit și dreptatea din cer a privit.
13. Că Domnul va da bunătate și pământul nostru își va da rodul său;
14. Dreptatea înaintea Lui va merge și va pune pe cale pașii Săi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Apel la rugaciune silvia55 Umanitare 3 27.01.2012 00:02:51
Va rog frumos o rugaciune pt tatal meu care se stinge! Patrice Generalitati 41 21.04.2011 19:03:46
Apel la rugaciune BursucGabrielaIonela Umanitare 77 16.10.2010 01:33:16
Apel de rugaciune sunsray Generalitati 4 01.07.2010 16:34:38
apel la rugaciune c.ovi Umanitare 2 04.06.2007 19:28:05