View Single Post
Vechi 04.07.2010, 20:17:37
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce e mintea, dupa tine, te-am rugat sa ii dai o definitie, ca sa stiu despre ce vorbesti.
Altfel, exista multe concepte despre care vorbim, le constientizam, conteaza foarte mult in comportamentul unui obiect sau fiinta, dar ele nu exista in realitate: exemplul meu favorit e centrul de greutate.
ce e topcat, ai rămas blocat pentru că nu poti demonstra ca există minte? uite iti citez din nou mai jos raspunsul meu la postarea ta! dacă nu poti raspunde deduc ca nu poti demonstra, deci ești K.O. Vezi ce slab e ateismul in a vedea realitatea si lucrurile simple? Este încurcat în hățișul unui fals intelectualism, de fapt orbirea minții și lipsa cunoașterii cu inima. Este scufundat în mocirla patimilor și materiei.
Vai de capul ateilor! Îți doresc din toată inima mea să scapi de el și să vii la Hristos.
Iar dacă nu poți demonstra că există minte, nu e supărare și nici important că doar e un duel de idei.
Te rog să-mi spui pe forum sau mesaje private din ce cauză inima ta (nu mintea) te trage către ateism. Care sunt motivele tale personale de nu-L iubești pe Hristos care te iubește?
Vezi îți cer să vorbim din inimă nu din cap. Te rog nu-mi răspunde cu replici lozinci cu care ai fost obișnuit în ateism ci omenește: ce-ți spune ție inima?.
Cu durere și dragoste Alexandru

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
După dex ( http://dexonline.ro/definitie/mintea ):
" MÍNTE ~ți f. 1) Facultate a omului de a gândi și de a înțelege sensul și legătura fenomenelor; intelect; judecată; rațiune."

După un mare savant (te las să-l depistezi singur, dar vei putea oare?):

" Puterile de cunoaștere sunt următoarele: mintea (nous), judecata pură (dianoia), opinia (doxa), imaginația (fantasis), percepția (aisthesis). Puterile vitale sunt: voința (doulisis) și alegerea (proairesis)."

Așa că te rog să-mi demonstrezi că există minte indiferent pentru care din definiții.
Succes!
Citat:
În prealabil postat de volga Vezi mesajul
In anul 1993, m-am dus la un cabinet de medicina alternativa, (vestit pentru rezultatele sale), la mine in cartier, in Drumul Taberei. Cabinetul avea si optiunea de tratament prin bioenergie. Ma documentasem, citisem tot ce gasisem, stiam cum e cu meridianele energetice, corpul energetic, ce boli pot fi tratate....cat de important este sa crezi in asta...etc. Primele doua sedinte le-am facut cu un terapeut despre care cei cu vechime pe acolo ziceau ca nu e asa de bun. Se intampla asa: fiecare pacient statea intins pe un pat,cu ochii inchisi si terapeutul trecea pe la fiecare, plimband mainile de-alungul intregului corp. Toti bolnavii asteptau sa vina o doamna vestita (nu mai stiu cum o cheama) din Basarabia. Si a venit. Era o tipa inalta, solida, cu par negru, cu ochii negri si puternici, ten masliniu. O frumusete dura. Inspira forta...cred ca putea sa darame o juma'de autobuz doar cu o palma. Dupa doua sedinte m-a invitat in cabinetul doctoritei sa stam de vorba. Mi-a spus cu rabdare ca daca nu cred in bioenergie nu ma poate ajuta. I-am spus ca stiu tot ce trebuie si cred de-adevarat, altfel n-as fi acolo. Bine, zice doamna, dar cand ajung cu mainile in dreptul dvs. imi blocati energiile. Intr-un elan dat de sinceritate explicativa, i-am spus doamnei ca pe tot parcursul sedintei eu stau intinsa pe pat, ma relaxez si spun Rugaciunea Tatal Nostru. ... M-am oprit. Doamna s-a uitat la mine, eu m-am uitat la ea. Deci rugaciunea Tatal nostru ii bloca energiile doamnei celei puternice. Si asa s-a terminat experienta mea cu tratamentul prin bioenergie.
Nu mi-am propus sa incep o polemica pe aceasta tema. Pentru mine lucrurile sunt clare si pentru nimic in lume nu m-as mai duce la un bioenergetician. S-ar putea sa fie unii cu har de la Dumnezeu. Nu stiu. Mai tarziu, tot citind indrumare de spovedanie, carti bisericesti....etc, am aflat ca, dupa unii duhovnici (teologi) este un pacat sa-ti cauti astfel vindecarea. Dar si daca n-ar fi considerat pacat, eu tot nu m-as mai duce la bioenergoterapie. Ingerul pazitor m-a invatat.
Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de ispite, sa ne intareasca in credinta. Maica Domnului sa ne apere sub Sfantul ei Acoperamant.
Amin.
Vă mulțumesc din toată inima pentru postare, vine dintr-o trăire vie, sufletească de care este nevoie. Doamne ajută!

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote