Nu cred ca e bine sa mergeti la un bioenergoterapeut
In anul 1993, m-am dus la un cabinet de medicina alternativa, (vestit pentru rezultatele sale), la mine in cartier, in Drumul Taberei. Cabinetul avea si optiunea de tratament prin bioenergie. Ma documentasem, citisem tot ce gasisem, stiam cum e cu meridianele energetice, corpul energetic, ce boli pot fi tratate....cat de important este sa crezi in asta...etc. Primele doua sedinte le-am facut cu un terapeut despre care cei cu vechime pe acolo ziceau ca nu e asa de bun. Se intampla asa: fiecare pacient statea intins pe un pat,cu ochii inchisi si terapeutul trecea pe la fiecare, plimband mainile de-alungul intregului corp. Toti bolnavii asteptau sa vina o doamna vestita (nu mai stiu cum o cheama) din Basarabia. Si a venit. Era o tipa inalta, solida, cu par negru, cu ochii negri si puternici, ten masliniu. O frumusete dura. Inspira forta...cred ca putea sa darame o juma'de autobuz doar cu o palma. Dupa doua sedinte m-a invitat in cabinetul doctoritei sa stam de vorba. Mi-a spus cu rabdare ca daca nu cred in bioenergie nu ma poate ajuta. I-am spus ca stiu tot ce trebuie si cred de-adevarat, altfel n-as fi acolo. Bine, zice doamna, dar cand ajung cu mainile in dreptul dvs. imi blocati energiile. Intr-un elan dat de sinceritate explicativa, i-am spus doamnei ca pe tot parcursul sedintei eu stau intinsa pe pat, ma relaxez si spun Rugaciunea Tatal Nostru. ... M-am oprit. Doamna s-a uitat la mine, eu m-am uitat la ea. Deci rugaciunea Tatal nostru ii bloca energiile doamnei celei puternice. Si asa s-a terminat experienta mea cu tratamentul prin bioenergie.
Nu mi-am propus sa incep o polemica pe aceasta tema. Pentru mine lucrurile sunt clare si pentru nimic in lume nu m-as mai duce la un bioenergetician. S-ar putea sa fie unii cu har de la Dumnezeu. Nu stiu. Mai tarziu, tot citind indrumare de spovedanie, carti bisericesti....etc, am aflat ca, dupa unii duhovnici (teologi) este un pacat sa-ti cauti astfel vindecarea. Dar si daca n-ar fi considerat pacat, eu tot nu m-as mai duce la bioenergoterapie. Ingerul pazitor m-a invatat.
Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de ispite, sa ne intareasca in credinta. Maica Domnului sa ne apere sub Sfantul ei Acoperamant.
Amin.
|