View Single Post
Vechi 09.07.2010, 21:16:40
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Asta e o exprimare care poate da de furca unui neinitiat, dar stiu ce ai vrut sa spui.
Nu am vrut sa para o exprimare pentru initiati. Pot sa simplific spunand cum vad eu, ca simplu credincios "neinitiat", ce inseamna ca "Hristos sa traiasca in tine". Personal, imi doresc si ma rog la Dumnezeu, sa descopar, sa invat si sa pricep cat mai multe de la Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli si, totodata, sa-mi dea putere sa aplic in viata mea ceea ce invat. Uneori, cand sunt intr-o incurcatura sau sunt tentat sa actionez impulsiv, ma opresc si ma intreb: "Doamul Iisus Hristos cum ar proceda daca ar fi in locul meu"? Din pacate, acest lucru se intampla "uneori". As vrea sa se intample tot timpul si sa pot lasa calauzit de Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Intrebarea ar fi, crezi ca Hristos traieste numai in crestini, sau poate sa isi faca loc si in sufletul altora care n-au citit un rand de Scriptura sau poate n-au vazut biserica in viata lor? Ma intereseaza ca sa vad cum percep diversi crestini pe cei din afara.
In epistola catre Romani, la cap. 2:11-16, Sfantul Apostol Pavel arata cum vor fi judecati cei care nu au cunoscut legea lui Dumnezeu. Si dintre cei care n-au citit Sfanta Scriptura (pentru ca nu au avut posibilitatea sa faca acest lucru) unii vor fi mantuiti.