Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 20:55:21
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Vroiai sa zici ca mergi la adunarea ta sectara, pentru ca Biserica este una singura, aceea intemeiata de Hristos si prin pogorarea Sfantului Duh, iar aceea este Biserica Ortodoxa. Adunarea voastra sectara nu este Biserica, ci doar un surogat mincinos care isi spune biserica, insa noi stim ca si diavolul poate lua chip de inger de lumina; stim ca in vremurile de pe urma au iesit multi prooroci si hristosi mincinosi care se pretind ca sunt de la Dumnezeu, dar ei sunt de la oameni si de la diavol; stim ca diavolul i-a promis Evei ca vor deveni ca niste dumnezei, insa adevarul este ca numai prin Dumnezeu si prin Sfanta Sa Biserica credinciosii adevarati pot deveni dumnezei dupa har, prin impartasirea de firea dumnezeiasca (II Petru 1, 4). Du-te in continuare la inselarea ta sectara, caci la sfarsit cei spurcati trebuie sa se mai spurce, cei drepti sa se indrepte mai mult, iar cei sfinti sa se sfinteasca mai mult.
Ortodoxia nu are nevoie sa ii iei tu apararea, nu ca ai reusi sa faci asta, dar incerci si tu sarmanul intr-un stil care numai demn de dreapta credinta nu e. Nu esti in masura sa porti nici macar o discutie civilizata cu un membru de la alta biserica dar pozezi in marele apologet al ortodoxiei. Foarte ciudat
Vechi 09.07.2010, 20:57:06
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Aha, deci esti adventist! Sau evreu mesianic? Sau baptist de ziua a saptea?
Poate este un simplu crestin care, din dragoste pentru Dumnezeu, pazeste poruncile sale (inclusiv porunca a patra). "Cãci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Sã pãzim poruncile Lui" (1 Ioan 5:3). Sunt si ortodocsi pazitori ai zilei a saptea.
Vechi 09.07.2010, 20:58:08
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Vad ca tot cu ironii ieftine vii, nu consider ca le stiu pe toate.
Supriza consta in faptul ca nici un ritual nu te poate mantui, doar credinta in Hristos. Ori eu daca imi pun increderea in ritual atunci increderea nu mai este in Hristos si astfel nu am cum sa fiu mantuit. Surpriza va fi ca si in cazul celor din Matei care spun "Doamne Doamne n-am facut noi etc etc".
Da credinta si intreaga in viata in Hristos te mantuieste, insa viata adevarata in Hristos nu ai fara sfintele taine, si in special fara euharistie, adica impartasirea sacramentala cu trupul si sangele Domnului, care sunt sfinte, purtatoare ale vietii divino-umane a lui Hristos Cel Inviat asupra careia moartea nu mai are nici o putere.
Vechi 09.07.2010, 20:58:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Hristos sa traiasca in tine
Asta e o exprimare care poate da de furca unui neinitiat, dar stiu ce ai vrut sa spui. Intrebarea ar fi, crezi ca Hristos traieste numai in crestini, sau poate sa isi faca loc si in sufletul altora care n-au citit un rand de Scriptura sau poate n-au vazut biserica in viata lor? Ma intereseaza ca sa vad cum percep diversi crestini pe cei din afara.
Vechi 09.07.2010, 21:00:08
Banned

Implicit

Citat:
Ortodoxia nu are nevoie sa ii iei tu apararea, nu ca ai reusi sa faci asta, dar incerci si tu sarmanul intr-un stil care numai demn de dreapta credinta nu e. Nu esti in masura sa porti nici macar o discutie civilizata cu un membru de la alta biserica dar pozezi in marele apologet al ortodoxiei. Foarte ciudat
Bineinteles ca sunt foarte ciudat pentru tine ma pacaliciule; chiar si Duhul lui Dumnezeu este foarte ciudat pentru cei care traiesc in duhul lumii dar isi dau aere ca ar fi "spirituali".
Vechi 09.07.2010, 21:05:29
Banned

Implicit

Citat:
Voiam sa spun ca cel care se impartaseste cu trupul si sangele lui Hristos, doreste ca Hristos sa traiasca in el si sa-l schimbe. Schimbarea poate fi treptata si continua dar nu exclude caderile in pacat.
Foarte interesanta explicatia si aproape de adevar apreciez.
Citat:
Se vede asa ceva (dorinta de schimbare, dupa voia lui Hristos) in viata ortodocsilor care se impartasesc?
Sper ca nu insinuezi ca numai neoprotestantii se impartasesc cu Hristos astfel incat viata lor sa fie schimbata in bine. Evident ca sunt ortodocsi care merg pe drumul vietii impreuna cu Hristos. Atat la NP cat si la ortodocsi, sunt unii la care este doar o formalitate impartasania, e treaba lor, sa fie sanatosi, numai ca Mantuitorul a zis "Sa faceti asta, in amintirea mea" parafrazez din memorie. Nu e putin lucru. A mai zis sa ne spalam si picioarele unii altora, dar cine mai face asta. Daca nu ma insel se practica intre unii preoti, astept pe cineva sa imi confirme si in cadrul unui cult NP, nu stiu exact care.
Vechi 09.07.2010, 21:13:50
Banned

Implicit

Citat:
Asta este un limbaj al unui care a participat la "sfanta euharistie"? Cam otravitoare astfel de roade.
Postasule, asa e cand ti-o cauti cu lumanarea. Cand vezi ca nu ai cu cine sa discuti, te retragi, nu ai facut-o, ceea ce imi spune ca intr-un fel ai vrut sa se ajunga aici, sa-l faci pe unul care se crede mare apologet crestin sa dea pe afara. Pe viitor mai multa atentie in alegerea partenerului de discutie.
Vechi 09.07.2010, 21:15:57
Banned

Implicit

Citat:
Si inca o data iti spun si tie, si chiar foarte civilizat, cum de altfel am facut-o si pana acum, ca alti crestini nu sunt in alta biserica. Nu exista decat Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolica: adunarile sectare nu sunt biserica ci secte, si mai precis legiune de secte. O legiune de secte nu poate pretinde ca este biserica. Noi ortodocsii nu acceptam asemenea amagiri si inselari ale vrajmasului mantuirii noastre. Si diavolul poate lua chip de inger de lumina, dar asta nu il face mai putin inger al intunericului ! Iar o evanghelie care propovaduieste ca crestinii ortodocsi nu se impartasesc cu sfantul trup si sfantul sange al Domnului, aceasta este o alta evanghelie decat cea adusa de Mantuitorul si traita si propovaduita de toti apostoli, sfintii, marturisitorii, mucenicii sau simpli credinciosi. Iar pe cei care ne aduc o alta evanghelie, potrivit invataturii sfantului Pavel, ii dam anatemei ! De asa ceva crestinii ortodocsi nu asculta.
Vechi 09.07.2010, 21:16:40
Banned

Implicit

Citat:
Asta e o exprimare care poate da de furca unui neinitiat, dar stiu ce ai vrut sa spui.
Nu am vrut sa para o exprimare pentru initiati. Pot sa simplific spunand cum vad eu, ca simplu credincios "neinitiat", ce inseamna ca "Hristos sa traiasca in tine". Personal, imi doresc si ma rog la Dumnezeu, sa descopar, sa invat si sa pricep cat mai multe de la Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli si, totodata, sa-mi dea putere sa aplic in viata mea ceea ce invat. Uneori, cand sunt intr-o incurcatura sau sunt tentat sa actionez impulsiv, ma opresc si ma intreb: "Doamul Iisus Hristos cum ar proceda daca ar fi in locul meu"? Din pacate, acest lucru se intampla "uneori". As vrea sa se intample tot timpul si sa pot lasa calauzit de Dumnezeu.

Citat:
Intrebarea ar fi, crezi ca Hristos traieste numai in crestini, sau poate sa isi faca loc si in sufletul altora care n-au citit un rand de Scriptura sau poate n-au vazut biserica in viata lor? Ma intereseaza ca sa vad cum percep diversi crestini pe cei din afara.
In epistola catre Romani, la cap. 2:11-16, Sfantul Apostol Pavel arata cum vor fi judecati cei care nu au cunoscut legea lui Dumnezeu. Si dintre cei care n-au citit Sfanta Scriptura (pentru ca nu au avut posibilitatea sa faca acest lucru) unii vor fi mantuiti.
Vechi 09.07.2010, 21:19:09
Banned

Implicit

Citat:
Postasule, asa e cand ti-o cauti cu lumanarea. Cand vezi ca nu ai cu cine sa discuti, te retragi, nu ai facut-o, ceea ce imi spune ca intr-un fel ai vrut sa se ajunga aici, sa-l faci pe unul care se crede mare apologet crestin sa dea pe afara. Pe viitor mai multa atentie in alegerea partenerului de discutie.
Acum ma retrag. Recunosc ca am vrut sa vad pana unde poate merge kesarion. Stiu ca poate mai mult. Dar, nu ma mai intereseaza.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42