View Single Post
Vechi 12.07.2010, 19:57:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ce raspuns constructiv voiai sa ii dea? Sa ii creasca el copiii sau ce? I-a facut nesilita de nimeni si acum ii pare rau?! Sa aiba grija de ei! Atata victimizare! Dar stii cum e, nici in caruta, nici in teleguta! Rau e ca nu ai copii, rau e ca ai! Si acum o sa spuneti: ce stii tu, cand nu ai copii? Uite ca stiu, ca si pe mine m-au crescut bunicii, in lipsa de altcineva, care trebuia sa ma creasca! E foarte usor sa faci un copil si apoi sa il lasi de izebliste, sa il creasca altii, ca, deh, tu trebuie sa iti traiesti viata, sa te placa barbatii, sa nu stea nimeni sa te toace la cap si sa iti goleasca buzunarele! Dar fiecare primeste ce seamana.

Eu una sunt pentru responsabilitate in casnicie si in toate. Vrei sa ai copii si stii ca ai ce sa le oferi (material, educational si afectiv), faci copii, daca stii ca nu ai, te abtii sa faci sex cand nu trebuie, domnule, si gata! Dar ne-am obisnuit cu totii sa ducem o viata cat mai usoara, cat mai dulce si cat mai cum ne place noua, sa nu ne atinga nimeni nici cu un puf! Si daca dam de ceva greutati, ne victimizam de parca am fi buricul pamantului, ne miram ca unora le merge bine si noua nu si tot mereu suntem nemultumiti, primind roadele a ceea ce am semanat. Da, viata nu e usoara, este greu sa cresti si un singur copil, este foarte greu sa mentii o casnicie, este extrem de greu sa te jertfesti, dar cum altfel sa te mantuiesti?
Glykisa, nu este vorba de victimizare ci este din prea multa credulitate in niste sfaturi care sunt rupte de realitate.
"Sa faceti copii cit da Dumnezeu" este un concept care a aparut DIN NECESITATE nu din sfaturile vre-unei religii. Noi acum am uitat de necesitatea respectiva si am ramas cu ILUZIA ca vine din religie si trebuie respectat ceea ce este o aiureala. Hristos nu a spus nimanui: Inmultiti-va pina nu mai stiti de voi...ci a lasat ca INSASI viata pe pamint buna sau rea impreuna cu progresul tehnologic sa dicteze aceste nevoi
Pe vremuri intradevar faceai 10 copii dar DOAR daca erai norocos ramineai cu 2-3, insa deseori nu ramineai cu niciunul din cauza mizeriei si a bolilor incurabile.
Acum insa sa faci 4-5 copii intradevar denota o lipsa la "teleguta" cu atit mai mult dupa ce faptul a fost implinit,..sa te mai duci sa te plingi la Biserica ca nu ti s-au dat "sfaturile care trebuiau"
Suntem cit de cit civilizati si nu putem trai ca tiganii!
Reply With Quote