Citat:
În prealabil postat de o copila
Cand inveti, trebuie sa dai hrana creierului in primul rand. Si hrana creierului o constituie carbohidratii. De aceea multe persoane resimt nevoia de a manca dulce cand au de invatat. Hrana postului contine multe fibre (legume fructe). Ideea este totusi sa te poti concentra si asupra materiei. Sa nu fim ca in bancul acela...."Doamne, ajuta-ma sa castig la loterie"...."Atunci macar cumpara-ti un bilet". Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in gura.
|
Am spus abundența de carne, ouă și lactate, nu eliminarea lor. Mai precis, un ou e suficient, 100 de grame carne nu strică la nimeni, un pahar de lapte la fel etc. (dar nu toate odată), combinate cu legume și obligatoriu pâine ori cereale. Și atenție, cei care învață, au o muncă sedentară, nu au nevoie de kilocalorii foarte multe (în jur de 2000 kcal / zi, mai mult sau mai puțin, depinde și de greutatea fiecăruia). O felie de pâine (100 gr.) are în jur de 300 kcal. Mă înșel, oare?
Miercuri și vineri: cereale, legume, fructe. Draga mea, o_copila, postul are efecte terapeutice deosebite. E o prejudecată că avem nevoie de produsele animaliere în fiecare zi. Oricum, părerile specialiștilor în domeniu sunt împărțite. Eu sunt, totuși, de partea celor care tind să reducă, la minimum posibil, alimentele animale din alimentație. De ce? Am constatat pe propria piele efectele posturilor. Și nu de acum. De cel puțin zece ani.
Nu eliminare, ci reducere, sunt pentru cumpătare, pentru echilibru. Nu sunt adeptul extremismelor decât când e vorba de iubirea creștină pentru ceilalți. Fiindcă știu că sunt prea păcătos ca să cad în extrema aceea.
P.S. A propos, de dulce: zahărul și mierea e de post!