View Single Post
Vechi 13.07.2010, 13:56:28
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 88hharalambos Vezi mesajul
eu n-am spus de inchinare la soare ,stele ,etc,noi vb de lucruri serioase.
La fel de serioasă (gravă) este și puparea și închinarea în fața lemnului, sticlei și varului (icoane) precum încinarea înaintea soarelui și lunii. Tot fărădelege e, călcarea Legii (porunca a II-a din Lege):

26. "Ori când vedeam soarele în strălucirea lui și luna înaintând cu măreție,
27. A fost inima mea amăgită în taină și am dus eu mâna la gură, ca s-o sărut?
28. Și aceasta ar fi fost o mare fărădelege, fiindcă aș fi tăgăduit pe Dumnezeul cel Preaînalt." (Iov 31)

Deși soarele și luna sunt creații ale lui Dumnezeu, doar gândul de a le trimite o sărutare e considerat o mare fărădelege. Cu atât mai mare fărădelege este puparea creației omului (icoana)!

Citat:
si eu nu trec asa usor peste aceasta intrebare,repet:exista ''dovezi ''că sfinții apostoli nu s-ar fi inchinat la sf fecioara Maria, sfinți, moaște, icoane ...etc?
Având în vedere contextul cultural și religios în care trăiau sfinții apostoli, întrebarea de mai sus este de-a dreptul prostească.

Citat:
-vad ca sinteti strain de cunostinta faptului cum se salutau evreii intre ei ;fiecare salut la ei era si nelipsit de inchinaciune pina in briu,la fel ca chinejii,in general asiaticii ;inchinaciunea nu trebuie confundata cu prosternarea
Dacă contextul cultural și cutumele ar fi același în societatea contemporană poate n-ar fi atât de condamnabilă închinarea (am spus poate, căci ar fi multe de discutat aici). Dar contextul e total diferit, căci salutul și formele de respect astăzi arată cu totul altfel. Tu te pleci "până la brâu" înaintea primarului și te arunci în praf în fața președintelui țării?

Citat:
iar daca nu sti ,forma de inchinaciune de azi ,tocmai de la evrei este luata,si ea este o forma de cinstire,de evlavie ,de cucernicie .
Ceea ce știu este că evreii nu-și permiteau să se închine reprezentărilor ori să sărute cadavrele, iar dacă cineva își permitea o așa blasfemie era omorât cu pietre imediat!

Citat:
pai daca nu se profanau mormintele la iudei cum de a fost scos Iosif din mormint dupa 400 ani si dus in pamintul canaan.
Așa prevedea testamentul lui Iosif (Facerea 50,25). Aveți cunoștință de vreun sfânt să fi cerut așa ceva? Și apoi, una e strămutarea mormântului, și alta expunerea rămășițelor la acest adevărat bâlci cu îmbrânceli.

Citat:
voi aveti o problema de intelegere la termenul de ''inchinare'' in care il intelegeti ''literal'' prin acele plecaciuni ,iar noi intelegem prin inchinare'' o angajare sau dedicare a intregii vieti sub toate aspectele fata de poruncile Lui Hristos'',in care noi ii mai spunem si adorare si asta din urma i se cuvine numai si numai Lui Dumnezeu.
Hm... Noi avem probleme de înțelegere... Iată cu înțelege Hristos că trebuie să fie închinarea noastră:

23. "Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește.
24. Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr." (Ioan 4)

Închinarea prin intermediul icoanelor, moaștelor, lumânărilor, apei sfințite, etc. seamănă a închinare în duh (ca să nu mai pomenim de și de adevăr)?

Citat:
intrebarea mea este: daca ramasitile pamintesti care pt voi nau nici o importanta ,cum de a inviat un om care din intimplare a fost aruncat peste osemintele proorocului Elisei?
Învierea este o minune pe care numai Dumnezeu o operează, nu forțele naturii sau obiectele neînsuflețite. Osemintele proorocului Elisei nu au fost ridicate la rang de "moaște", nefiind expuse la Templul din Ierusalim. Dacă ar fi fost așa (prin absurd), Hristos ar fi venit degeaba pe pământ, noi am fi fost mântuiți și înviați doar prin oasele lui Elisei...

Citat:
-toate reprezentarile erau interzise prin poruncaa II - a ?
astept raspunsuri serioase la aceste intrebari.
Toate reprezentările în scop de închinare, așa glăsuiește porunca a II-a din Decalog.
Reply With Quote