Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 22:40:50
88hharalambos 88hharalambos is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Da. Odată ce le-au interzis altora să se închine oamenilor, normal că nici ei nu se închinau. Profanarea mormintelor și închinarea la cadavre era de neimaginat pentru un evreu, iar reprezentările în scop de închinare erau interzise prin porunca a II-a. Ei se închinau doar lui Dumnezeu, acesta este lucrul cel mai important de reținut.
Diversiuni de genul "dar există dovezi că sfinții apostoli nu s-ar fi închinat soarelui, lunii, stelelor?" sunt puerile...
eu n-am spus de inchinare la soare ,stele ,etc,noi vb de lucruri serioase.
si eu nu trec asa usor peste aceasta intrebare,repet:exista ''dovezi ''că sfinții apostoli nu s-ar fi inchinat la sf fecioara Maria, sfinți, moaște, icoane ...etc?

-vad ca sinteti strain de cunostinta faptului cum se salutau evreii intre ei ;fiecare salut la ei era si nelipsit de inchinaciune pina in briu,la fel ca chinejii,in general asiaticii ;inchinaciunea nu trebuie confundata cu prosternarea,numai cea din urma a fost oprita,dar mai mult dintr-o modestie personala ,nu sub forma de porunca obligatorie;exista o teologie explicabila in scriptura la acet capitol?asa cum exista despre inviere?,sau macar cum despre,tinuta femeilor?,care mie mi se pare mult mai lipsita de importanta.

iar daca nu sti ,forma de inchinaciune de azi ,tocmai de la evrei este luata,si ea este o forma de cinstire,de evlavie ,de cucernicie .

pai daca nu se profanau mormintele la iudei cum de a fost scos Iosif din mormint dupa 400 ani si dus in pamintul canaan.

voi aveti o problema de intelegere la termenul de ''inchinare'' in care il intelegeti ''literal'' prin acele plecaciuni ,iar noi intelegem prin inchinare'' o angajare sau dedicare a intregii vieti sub toate aspectele fata de poruncile Lui Hristos'',in care noi ii mai spunem si adorare si asta din urma i se cuvine numai si numai Lui Dumnezeu.

voi spuneti cadavre,tocmai ca aveti o placere sa defaimai/dispretuiti,noi spunem moaste=ramasite pamintesti si le mai spunem si sfinte pt ca nu contestam lucrarile Sfintului Duh asupra materiei in viata de acum ,marturia e tocmai nesticaciunea(in parte) de care dau dovada;voi contestati lucrarea de sfintire a trupurilor in viata de acum,si in parte aveti dreptate(adica este valabila afirmatia pt voi pt ca intr-adevar la voi nici nu este sfintire)
-acum intrebarea mea este: daca ramasitile pamintesti care pt voi nau nici o importanta ,cum de a inviat un om care din intimplare a fost aruncat peste osemintele proorocului Elisei?
-toate reprezentarile erau interzise prin poruncaa II - a ?
astept raspunsuri serioase la aceste intrebari.

Last edited by 88hharalambos; 13.07.2010 at 10:36:12.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50