View Single Post
Vechi 13.07.2010, 18:23:00
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În cazul acesta lăsați-L pe Dumnezeu să opereze minunile cum vrea, când vrea și prin cine vrea; nu-I forțați mâna! După marile îmbulzeli de pe la moaștele din România, ar trebui să fim țara cu cele mai multe minuni/cap de locuitor. Din nefericire, suntem țara cea mai nenorocită din Europa. Poate tocmai de aia.

Înduioșătoare imagine, dar în același timp apropiată de definiția contemporană a idolului. Căci chiar și un copil poate deveni idol atunci când i se acordă o atenție exagerată, luând locul lui Dumnezeu. Cu atât mai mult o reprezentare, care la urma urmei nu are de-a face nimic cu Persoana Domnului Hristos.

Dar să nu exagerăm... Cine și-a întocmit deja agenda rugăciunii, nu se lasă distras de o discuție în contradictoriu; iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...

Citat:
1. În cazul acesta lăsați-L pe Dumnezeu să opereze minunile cum vrea, când vrea și prin cine vrea; nu-I forțați mâna! După marile îmbulzeli de pe la moaștele din România, ar trebui să fim țara cu cele mai multe minuni/cap de locuitor. Din nefericire, suntem țara cea mai nenorocită din Europa. Poate tocmai de aia.

2. Înduioșătoare imagine, dar în același timp apropiată de definiția contemporană a idolului. Căci chiar și un copil poate deveni idol atunci când i se acordă o atenție exagerată, luând locul lui Dumnezeu. Cu atât mai mult o reprezentare, care la urma urmei nu are de-a face nimic cu Persoana Domnului Hristos.

3. Dar să nu exagerăm... Cine și-a întocmit deja agenda rugăciunii, nu se lasă distras de o discuție în contradictoriu; iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...

1.Sfântul Prooroc Ilie „a forțat mâna” Domnului Dumnezeu când s-a rugat și apoi „s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț”.

Iar la vremea jertfei de seară, s-a apropiat Ilie proorocul și a strigat la cer și a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Israel! Auzi-mă Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că Tu singur ești Dumnezeu în Israel și că eu sunt slujitorul Tău.
Auzi-mă, Doamne, auzi-mă, ca să cunoască poporul acesta că Tu Doamne ești Dumnezeu și că Tu le întorci inima la Tine!
și s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț.
Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis: "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!”
(Cartea a treia a Regilor, XVIII, 36-39.

Ceea ce este o dovadă că Dumnezeu ascultă rugăciunile credincioșilor săi și le îndeplinește potrivit credincioșeniei acestora.

2.ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolŭ.

Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune

Oare e același lucru?

3.O „agendă a rugăciunii”? Pe când un proces verbal al momentelor de rugăciune, pe când o dare de seamă și un bilanț contabil al rugăciunii și un exercițiu financiar al anului finaciar de rugăciune, dragul meu frate rătăcit? Știm amândoi că neoprotestanții sunt extrem de toleranți cu privire la formele de exprimare ale credinței (propovăduire, muzică, fotografii cu automobile, tineri frumoși pe Biblii etc.)!

Rugăciunea, dragul meu frate rătăcit, este o stare de legătură (comuniune) permanentă cu Sfânta Treime, e aceea comuniune de dragoste care nu-ți permite să aduci acuzații pentru lucruri care nu le-au făcut ceilalți. Nu mi-aduc aminte să vă fi spus în oricare loc sau dezbatere a acestui forum cuvintele pe care dvs. mi le puneți în gură: „înjurături și blesteme” (iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...)
Și rugăciunea e permanentă și chiar în aceste momente nu uit să spun (ca de fiecare dată când discut despre aceste lucruri): "Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ne și ne mântuiește pe noi păcătoșii". Doamne Iisuse Hristoase ferește-ne de sminteală.

Last edited by CalmDown; 13.07.2010 at 18:25:56.
Reply With Quote