![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
... de parcă practicanții ar face parte din alt regn. Ei nu sunt "ca toată lumea"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre Sfânta Scriptură, îndrăznesc să o reduc la Cuvântul - Dumnezeu, adică Iisus Hristos, Domnul și Mântutitorul nostru. Cuvântul - Dumnezeu există din veci ca a Treia Persoană a Sfintei Treimi (adică, în afara timpului), pe când Cuvântul lui Dumnezeu (scris) este temporal, are o existență în istorie. Și până la scrierea insuflată a Scripturii de către Duhul Sfânt, ce a fost, dragul meu frate rătăcit? Cum au crezut toți până la Moise? Dar nu vreau să intru în polemică. Oricum, cunosc răspunsurile lipsite de substanță logică și argumentativă. Doamne ajută! P.S. Cât despre ceva mă face să cred...? Vă rog să-mi precizați ce anume, nu care cumva să cred că diavolul profită de naivitatea noastră și-și bagă coada pe aici.
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 12.07.2010 at 21:42:57. |
|
|||
|
|||
![]()
dar exista ''dovezi ''că sfinții apostoli nu s-ar fi inchinat la sf fecioara Maria, sfinți, moaște, icoane ...etc?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca ar fi ca toata lumea,n-ar fi practicanti. Last edited by 88hharalambos; 12.07.2010 at 21:48:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diversiuni de genul "dar există dovezi că sfinții apostoli nu s-ar fi închinat soarelui, lunii, stelelor?" sunt puerile... |
|
|||
|
|||
![]()
Ca majoritatea ai vrut să zici....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si eu nu trec asa usor peste aceasta intrebare,repet:exista ''dovezi ''că sfinții apostoli nu s-ar fi inchinat la sf fecioara Maria, sfinți, moaște, icoane ...etc? -vad ca sinteti strain de cunostinta faptului cum se salutau evreii intre ei ;fiecare salut la ei era si nelipsit de inchinaciune pina in briu,la fel ca chinejii,in general asiaticii ;inchinaciunea nu trebuie confundata cu prosternarea,numai cea din urma a fost oprita,dar mai mult dintr-o modestie personala ,nu sub forma de porunca obligatorie;exista o teologie explicabila in scriptura la acet capitol?asa cum exista despre inviere?,sau macar cum despre,tinuta femeilor?,care mie mi se pare mult mai lipsita de importanta. iar daca nu sti ,forma de inchinaciune de azi ,tocmai de la evrei este luata,si ea este o forma de cinstire,de evlavie ,de cucernicie . pai daca nu se profanau mormintele la iudei cum de a fost scos Iosif din mormint dupa 400 ani si dus in pamintul canaan. voi aveti o problema de intelegere la termenul de ''inchinare'' in care il intelegeti ''literal'' prin acele plecaciuni ,iar noi intelegem prin inchinare'' o angajare sau dedicare a intregii vieti sub toate aspectele fata de poruncile Lui Hristos'',in care noi ii mai spunem si adorare si asta din urma i se cuvine numai si numai Lui Dumnezeu. voi spuneti cadavre,tocmai ca aveti o placere sa defaimai/dispretuiti,noi spunem moaste=ramasite pamintesti si le mai spunem si sfinte pt ca nu contestam lucrarile Sfintului Duh asupra materiei in viata de acum ,marturia e tocmai nesticaciunea(in parte) de care dau dovada;voi contestati lucrarea de sfintire a trupurilor in viata de acum,si in parte aveti dreptate(adica este valabila afirmatia pt voi pt ca intr-adevar la voi nici nu este sfintire) -acum intrebarea mea este: daca ramasitile pamintesti care pt voi nau nici o importanta ,cum de a inviat un om care din intimplare a fost aruncat peste osemintele proorocului Elisei? -toate reprezentarile erau interzise prin poruncaa II - a ? astept raspunsuri serioase la aceste intrebari. Last edited by 88hharalambos; 13.07.2010 at 10:36:12. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
26. "Ori când vedeam soarele în strălucirea lui și luna înaintând cu măreție, 27. A fost inima mea amăgită în taină și am dus eu mâna la gură, ca s-o sărut? 28. Și aceasta ar fi fost o mare fărădelege, fiindcă aș fi tăgăduit pe Dumnezeul cel Preaînalt." (Iov 31) Deși soarele și luna sunt creații ale lui Dumnezeu, doar gândul de a le trimite o sărutare e considerat o mare fărădelege. Cu atât mai mare fărădelege este puparea creației omului (icoana)! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
23. "Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește. 24. Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr." (Ioan 4) Închinarea prin intermediul icoanelor, moaștelor, lumânărilor, apei sfințite, etc. seamănă a închinare în duh (ca să nu mai pomenim de și de adevăr)? Citat:
Toate reprezentările în scop de închinare, așa glăsuiește porunca a II-a din Decalog. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minunile lui Dumnezeu sunt prin oameni și pentru oameni: „Și tot sufletul era cuprins de teamă, căci multe minuni și semne se făceau în Ierusalim prin apostoli, și mare frică îi stăpânea pe toți.” (Faptele Apostolilor, II, 43) Ba mai mult, Dumnezeu folosește adeseori mijloacele fizice (materiale) (omul e făcut din țărănă și Eva din coasta sa) ale acestei lumi pentru a „opera minuni”, cum spuneți: „Acestea zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat, și a uns cu tină ochii orbului.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, IX, 6) Și dacă Iisus Hristos „a scuipat jos și a făcut tină din scuipat" pentru vindecarea orbului, nu credeți că, cu atât mai mult, ar putea folosi rămășițele umane pentru înfăptuirea minunilor Sale și vindecarea oamenilor? Fiindcă moaștele, dragul meu frate rătăcit, tot tină = țărână înseamnă și „Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.” (Facerea, II, 7) Cine suntem să judecăm mijloacele prin care Dumnezeu alege să facă minuni? Iar cadavrele, dragul meu frate rătăcit, sunt doar „corpuri, trupuri neînsuflețite, ale unui om sau ale unui animal mort”, iar MOÁȘTE s.f. pl. (În religia creștină) Rămășițele mumificate din corpul unei persoane considerată sfântă; p. ext. veșmânt, parte de veșmânt sau orice alt obiect care a aparținut unei astfel de persoane (și căreia i se atribuie puteri supranaturale) [DEX, 1998] Cât despre icoane (Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune - Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002), omul însuși este o icoană a Dumnezeului nostru: „Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!” (Facerea, I, 26) și „Adam a trăit două sute treizeci de ani și atunci i s-a născut un fiu după asemănarea sa și, după chipul său și i-a pus numele Set.” (Facerea, V, 3) Și noi, fiind "asemănarea și chipul" = imaginea, înfățișarea, reprezentarea = icoanele Dumnezeului nostru Cel în Treime Slăvit, nu sărutăm icoane când sărutăm fruntea copiilor noștri? Iar imaginea, înfățișarea, reprezentarea, icoana Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este cu atât mai scumpă creștinului ce se află pe calea desăvârșirii și a mântuirii sale. P.S.: Despre icoane și moaște, s-ar putea vorbi destule, dar dacă doriți să aflați mai multe (și sunteți sincer în demersul dvs.) aveți la îndemână internetul, dar și pe credincioșii Bisericii Ortodoxe, care nu-și pun atâtea probleme de cinstirea icoanelor și a moaștelor (le respectă și atât). Dar acestea sunt valabile doar dacă doriți cu adevărat să vă lămuriți și nu doar să discutați în contradictoriu și să furați din timpul de rugăciune al altora!
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 13.07.2010 at 16:33:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar să nu exagerăm... Cine și-a întocmit deja agenda rugăciunii, nu se lasă distras de o discuție în contradictoriu; iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|