View Single Post
Vechi 14.07.2010, 11:52:35
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit Care pe care

Dragul meu Vsovivi, văd că tu ești Prooroc, dar un Prooroc cam Spurcat la Gură: Sfântul Prooroc Vsovivi Spurcostomul. De-aia îți ziceam eu să bei Listerin (sau, măcar gaz, că-i mai ieftin și se găsește mai ușor), dar te-ai făcut că nu observi recomandarea mea.
Că zici tu, și proorocește mi le zici, așa, de la obraz:

Nu ți-am explicat câte și mai câte, nu de la mine ci dăruite ca dar de sus, ... , vino Cuvinte al Lui Dumnezeu...”

Adică tu, Proorocule Pucios, Evlavios și Vsovios, de sus primești în dar dăruite, vorbele pe care le scuipi apoi peste noi, ca un Prooroc care ești și vestești și chemi Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa: “Vino, Cuvântule Pucios, vino peste noi, și mă miluiește cu Pucioșenia Ta cea Sfântă!”

Dar, după ce te miluiește Pucioșenia Sa Cuvântul-de-la-Glodeni, schimbarea întregii tale Ființe se vede imediat din limbajul tău pucioșesc:

Dar voi ascultați de nenia cu ispisisikaa din lesă ca să vă ghicească tanti grijania în zaț de cafia neagră cu lăptic, ... oricăcă oricăcă, ca să fie cineva de-l mâncă... nu kktul ci păcatul... “

Urâte vorbe îți ieșiră din gură, dragă Vsovivi, dar poate erai cu gura plină și de-aia le-ai dat pe-afară. Urâte și cu iz de pucioasă. Acum trebuie să-ți cureți pantofii, că i-ai umplut de borâtură.

Apoi te umfli în pene și ne arăți Atotștiința Ta:

Draga mea, nu mă crezi tu pe mine care ți-am spus Adevărul, păi nu ți-am explicat cum e făcută Creația? Nu ți-am explicat unde a fost Edenul? Nu ți-am explicat câte și mai câte, nu de la mine ci dăruite ca dar de sus, din dragoste ți-am mărturisit căci Bun și frumos, și iubitor este Domnul, sfânt în toate căci El ascultă de Tatăl... și Duhul și Mireasa zic Vino Doamne Iisus Hristose, vino Cuvinte al Lui Dumnezeu...”

Prealuminate Vsovivi, Tu ești deținătorul cheii Adevărului! Tu ești esplicația lu’ Creația! Numai Tu știi cam pe unde fu Edenul, că fuseși adineauri în escursie pe acolo! Numai Tu știi Câte și mai Câte, Vrute și Ne-vrute! Și toate le ai dăruite de sus în jos! Și pe toate le mărturisești cu multă dragoste, Mărturisitorule Îndrăgostit de noi, pământenele cele păcătoase! Nu cumva vrei să ne închinăm Ție?

Adică, Tu vrei să ne convingi că pe toate le știi, ca un Om mare, dar până la urmă tot îți scapă și tot îți dai harama pe față, căci încheierea tot așa o faci: “vino, Cuvinte al Lui Dumnezeu, vino de la Pucioasa!" Ca să te lumineze de sus (în jos), probabil!

Și îndată ajungi la concluzia care adânc te doare: Cică, espresia „Atotputernicul de la Pucioasa” strigă disperat după ajutor! este – nici mai mult, nici mai puțin “hule înfiorătoare de la duhul necurat”!

Păi de ce e “hule înfiorătoare” espresia? N-a zis bine cine a zis așa? Nu ziceți voi că duhul vorbăreț de la Pucioasa este Însuși Dumnezeul de la Pucioasa? N-a strigat El după ajutor? Dacă n-a strigat, atunci Cuvântul acela care zice că a strigat este o mare minciună. Dacă a strigat, atunci înseamnă că a strigat. Și atunci, unde-i hula?

Dar tu ești Cel Grijuliu, și pentru asta musai că trebuie să-ți fim noi, Cele Trei Grații Pământene (care-or fi alea? Tu știi!) recunoscătoare:

“...și eu mă căznesc în zadar ca să vă feresc și să vă scot din gura lupului... dar văd că nu vă lăsați ci tot mai mult și tot mai tare vă lăsați păcălite de nenia cu eretele pe umărul drept.”
Chestia asta cu heretele n-am înțeles-o, dar nu e singura vorbă-n dodii lansată de Tine, Hermeneutul Cel Hermetic.

Nici chestia asta “Domnul ca lupul” n-am înțeles-o, decât, poate dacă te refereai cumva la Domnul vostru Pucios.

Am înțeles însă destul de limpede espresia: “voi cele trei grații... ori pe mine fraierul neascultător și limbut”.

Adică, care pe care. Grațiile pe fraierul neascultător, sau limbutul ascultător pe grațiile.

Last edited by AngelicaKroner; 14.07.2010 at 11:55:03.