Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #2191  
Vechi 13.07.2010, 23:15:16
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member
 
Data înregistrării: 11.05.2010
Mesaje: 57
Implicit

Vsovivi, intervențile tale pe lângă subiect sunt mai mult decât penibile. Du-te și te culcă, poate ți se mai limpezește mintea. Cum să afirmi tu aberația asta că "pentru noi, proorocul e un Dumnezeu" ?
La Apocalipsa, Ioan vrea să se închine îngerului ca lui Dumnezeu, dar este oprit:
Apoc. 19,10: "Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei."
Sutașul Corneliu caută să se închine Sântului Petru ca lui Dumnezeu, dar acesta îl oprește:
Fapte, 25-25: "Și când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Și eu sunt om."
Măcar din exemplele acestea poate înveți și tu ceva: să nu mai vorbești aiurea cu atâta siguranță. Pune mâna la gură, sau folosește Listerin.
  #2192  
Vechi 14.07.2010, 10:01:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner Vezi mesajul
Vsovivi, intervențile tale pe lângă subiect sunt mai mult decât penibile. Du-te și te culcă, poate ți se mai limpezește mintea. Cum să afirmi tu aberația asta că "pentru noi, proorocul e un Dumnezeu" ?
La Apocalipsa, Ioan vrea să se închine îngerului ca lui Dumnezeu, dar este oprit:
Apoc. 19,10: "Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei."
Sutașul Corneliu caută să se închine Sântului Petru ca lui Dumnezeu, dar acesta îl oprește:
Fapte, 25-25: "Și când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Și eu sunt om."
Măcar din exemplele acestea poate înveți și tu ceva: să nu mai vorbești aiurea cu atâta siguranță. Pune mâna la gură, sau folosește Listerin.
Draga mea Angelica Kroner, care semeni tot mai mult cu poborul răzvrătit, că doar voi vorbiți la subiect, și iată semănați ca două picături de păcură, și acuma câte lungviste sunteți, 3? MM, Estera, Angelica? Iată cele trei goliciuni, cele trei grații, iată cele trei vrăjitoareoareoare... și cică ele au făcut teologia și lingvismul și ziaristica... sunt artiste, sunt critice de artă, ceartă, ce artă? ARTĂ MARȚIALĂ!

Păi cum era să vorbesc pe lângă subiect? Nu am explicat ce „socoteli” bouleene face stimabila? Aia care vrea să injecteze mereu porci de slănină în găină ca să ne târâie prin grădină ca pe slănină... și să te fi găsit pe tine de fraieră și te-ai și ingâmfuitat ce ai învățat că ai știință, de la slănină? De la porcii de unsoare împrăștiați prin limba de lemne vopsită și dată cu Bar, citit Var.

Draga mea, nu mă crezi tu pe mine care ți-am spus Adevărul, păi nu ți-am explicat cum e făcută Creația? Nu ți-am explicat unde a fost Edenul? Nu ți-am explicat câte și mai câte, nu de la mine ci dăruite ca dar de sus, din dragoste ți-am mărturisit căci Bun și frumos, și iubitor este Domnul, sfânt în toate căci El ascultă de Tatăl... și Duhul și Mireasa zic Vino Doamne Iisus Hristose, vino Cuvinte al Lui Dumnezeu...

Dar voi ascultați de nenia cu ispisisikaa din lesă ca să vă ghicească tanti grijania în zaț de cafia neagră cu lăptic, să vă asemănați și voi cu acel pisic mic, cine-i mic și bea lăptic după ce a acoperit în nisip ceea ce a rodit plictisit și apoi a creat superstiția? Cine?

Spui că vorbesc pe lângă subiect? Păi am încercat s-o învăț pe MM să nu se mai lase sedusă de batematica bouleană care zice oricăcă oricăcă, ca să fie cineva de-l mâncă... nu kktul ci păcatul... păcatul mândriei și îmbuibării care implică necredință.

Păi de ce trebuie eu să citesc hulele celor trei grații? De ce trebuie să le răspund mereu cinstit și corect și la subiect, și mâine ele n-au luat în seamă și trebuie s-o luăm de la început ca și cum nu le-aș fi răspuns... păi asta înseamnă că ele fac bolitica celui rău... îndrăgostite fiind de argumentul „tău”, ăla competent, argumentul dușmanului rău, al duhului minciunilor, căci au fost bine educate și învățate ce să susțină ca să distrugă credibilitatea pe bază de dobitocenie a conștiiței și închipuire... că doar asta ține la fraieri... scamatoriile și vrăjeala... și atunci le-am dat niște exemple clare, de matematicieni adevărați care nu s-au lăsat seduși de avantaje ci le-a arătat și comerciantului și căpitanului și patronului că defapt, este un excroc ăla cu socoteala plină de avantaje!

Deci exact la subiect a răspuns Domnul, mai mult El, că eu... eu doar mă mir că de aia sunt mirean... de cât de frumase și înțelepte răspunsuri dă El închizându-mi gura căscată, deși e clar că și eu sunt pe undeva, și nu sunt altceva decât un mare păcătos mirean păcătos din poBor, deci nimic de capul meu, absent, repetent, corijent, o morcoveață, un iepâraș cobconaș... Deci exact la subiect s-a răspuns, așa că nu insinua că am vorbit pe lângă.

Acuma revenind la argumentele tale:

Eu am vorbit despre Moise și Aaron și poBor, și cum a făcut Dumnezeu ca faraon și poborul egiptean și poborul răzvrătit să privească pe Moise și pe Aaron exact ca pe Dumnezeu, căci așa privea Moise pe Domnul, cu multă smerenie și blândețe și iubire, slujind pe Domnul chiar dacă o singură dată a greșit, o singură dată a greșit și a murit, defapt de două ori, dar primadata i s-a iertat din pricina femeii sale care a cercuit pe copiii ei cu o piatră, iar a doua oară care nu i s-a iertat lui a fost necredința de la piatra de la Rifidim, când a zis: „au doară voi scoate apă din piatra asta?” și a făcut-o înaintea întregului pobor, deși Domnul l-a trimis să lovească piatra cu toiagul și i-a spus că ea își va da apa, dând apă poborului însetat, ca să-i preaslăvească Numele Sfânt, dar el s-a îndoit de puterea Lui Dumnezeu deși văzuse și cunoscuse bine pe Dumnezeu. Deci vezi la Dumnezeu nu există nici o favoare... și n-a intrat el în Canaan ci numai Iosua și Caleb fiul lui Iefone, care aveau Duh în ei, numai ei au intrat dintre toți părinții ce au fost scoși din Egipt.

Acum tu probabil spui ca noi să privim pe prooroci așa cum au privit poborul răzvrătit la Moise și Aaron și la cei ce erau cu ei când s-a răzvrătit poborul de au ridicat pietre să-i omare, zicând că de aia i-a scos Moise, din Egipt ca să-i omoare în pustie, și că cine este Moise decât un om, și cu ce este el mai mare ca ei, cu ce este el mai drept sau mai vrednic, căci râvneau să fie ei aleși de ca să conducă poBorul la Pământul Făgăduinței.

Și a ieșit de la Dumnezeu Slava care a jertfit pe cei răzvrătiți și s-a temut poBorul... ei vezi voi de aia nu credeți, căci până nu veți gusta din moarte nu veți crede... că n-ați învățat nimic din Cartea Sfântă... ci iată ce ați învățat...

să nu vă închinați maimarilor...

Păi ce are smerenia îngerului sau a sfântului Petru cu datoria slujitorului de a recunoaște pe maimarele său? Nimeni nu te pune să te închini cu forța că dacă inima ta nu se închină și nu se smerește ca să asculte, atunci nu e decât fățărnicie, iar Domnul nu jertfe fățarnice cere omului... ci mai bine să plece omul de pe ămîntul sfânt, în gLume, decât să hulească în Biserică.



Deci draga mea, tăria la cerbice și ceriad e în statuile celor trei grații, și au tupeul s-o întoarcă mereu viceversa, cică tot eu : „să nu mai vorbești aiurea cu atâta siguranță.”

Păi cine trebuie să tacă eu sau iată: duhul necurat ca rostește asemenea hule înfiorătoare: „Atotputernicul de la Pucioasa” strigă disperat după ajutor!

Și chiar dacă ar fi așa, oare ar fi satana capabil să se roage de om, sau să strige după ajutor? Deci și asta dovedește marea smerenie a Domnului... dar mai târziu, nu-L veți mai recunoaște... și va fi un judecător puternic și necruțător... exact așa cum ai fost și tu pe pământ... cu maimicii Săi. Cu cei greu păcătoși care și-au luat crucea lor și să urmeze Lui...

Deci la subiect și la obiect v-am răspuns de fiecare dată căci dacă nu ar fi răspuns Domnul așa, demult m-ați fi mîncat de viu... dar Domnului cine poate să-i stea în față? Ca să-I spună, ai mințit sau ai greșit sau ce știu eu mai ce? Căci tot ceea ce face Domnul se numește lucru sfânt, lucru viu, lucru drept... Căci oriunde suflă, prinde viață și nu face niciodată așa ca lupul decât cu casele păcătoșilor.

Deci așa și Domnul ca lupul... căci dacă nu vă pocăiți o s-o pățiți așa... sau vedeți ce a pățit Mădălina Manole? Diavolul atacă mereu pe Eva ca să-l despartă pe Adam de Hristos, de Cuvântul lui Dumnezeu... deci pe voi vă înghite și eu mă căznesc în zadar ca să vă feresc și să vă scot din gura lupului... dar văd că nu vă lăsați ci tot mai mult și tot mai tare vă lăsați păcălite de nenia cu eretele pe umărul drept.

Deci eu nu v-am cerut nimic ci doar că mă doare să văd cum vă puneți râmă în cârligul satanei ca să înghită necredința pe nevinovați... căci dacă ar fi crezut s-ar fi făcut sfinți dar așa or să rămână păcătoși, vicleni și desfrânați, mândrii și tari la cerbice, exact cum cioplește dracul pe om. Căci știe că are puțină vreme... și atunci face război spre distrugere? Dar nu vrea să distrugă numai trupul ci altceva mult mai important pentru Dumnezeu e miza... Eva! pe voi vrea să vă ucidă și să vă înghită iadul, pe voi cele trei grații... ori pe mine fraierul neascultător și limbut.

Last edited by vsovivi; 14.07.2010 at 10:14:14.
  #2193  
Vechi 14.07.2010, 11:52:35
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member
 
Data înregistrării: 11.05.2010
Mesaje: 57
Implicit Care pe care

Dragul meu Vsovivi, văd că tu ești Prooroc, dar un Prooroc cam Spurcat la Gură: Sfântul Prooroc Vsovivi Spurcostomul. De-aia îți ziceam eu să bei Listerin (sau, măcar gaz, că-i mai ieftin și se găsește mai ușor), dar te-ai făcut că nu observi recomandarea mea.
Că zici tu, și proorocește mi le zici, așa, de la obraz:

Nu ți-am explicat câte și mai câte, nu de la mine ci dăruite ca dar de sus, ... , vino Cuvinte al Lui Dumnezeu...”

Adică tu, Proorocule Pucios, Evlavios și Vsovios, de sus primești în dar dăruite, vorbele pe care le scuipi apoi peste noi, ca un Prooroc care ești și vestești și chemi Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa: “Vino, Cuvântule Pucios, vino peste noi, și mă miluiește cu Pucioșenia Ta cea Sfântă!”

Dar, după ce te miluiește Pucioșenia Sa Cuvântul-de-la-Glodeni, schimbarea întregii tale Ființe se vede imediat din limbajul tău pucioșesc:

Dar voi ascultați de nenia cu ispisisikaa din lesă ca să vă ghicească tanti grijania în zaț de cafia neagră cu lăptic, ... oricăcă oricăcă, ca să fie cineva de-l mâncă... nu kktul ci păcatul... “

Urâte vorbe îți ieșiră din gură, dragă Vsovivi, dar poate erai cu gura plină și de-aia le-ai dat pe-afară. Urâte și cu iz de pucioasă. Acum trebuie să-ți cureți pantofii, că i-ai umplut de borâtură.

Apoi te umfli în pene și ne arăți Atotștiința Ta:


Draga mea, nu mă crezi tu pe mine care ți-am spus Adevărul, păi nu ți-am explicat cum e făcută Creația? Nu ți-am explicat unde a fost Edenul? Nu ți-am explicat câte și mai câte, nu de la mine ci dăruite ca dar de sus, din dragoste ți-am mărturisit căci Bun și frumos, și iubitor este Domnul, sfânt în toate căci El ascultă de Tatăl... și Duhul și Mireasa zic Vino Doamne Iisus Hristose, vino Cuvinte al Lui Dumnezeu...”

Prealuminate Vsovivi, Tu ești deținătorul cheii Adevărului! Tu ești esplicația lu’ Creația! Numai Tu știi cam pe unde fu Edenul, că fuseși adineauri în escursie pe acolo! Numai Tu știi Câte și mai Câte, Vrute și Ne-vrute! Și toate le ai dăruite de sus în jos! Și pe toate le mărturisești cu multă dragoste, Mărturisitorule Îndrăgostit de noi, pământenele cele păcătoase! Nu cumva vrei să ne închinăm Ție?

Adică, Tu vrei să ne convingi că pe toate le știi, ca un Om mare, dar până la urmă tot îți scapă și tot îți dai harama pe față, căci încheierea tot așa o faci: “vino, Cuvinte al Lui Dumnezeu, vino de la Pucioasa!" Ca să te lumineze de sus (în jos), probabil!

Și îndată ajungi la concluzia care adânc te doare: Cică, espresia „Atotputernicul de la Pucioasa” strigă disperat după ajutor! este – nici mai mult, nici mai puțin “hule înfiorătoare de la duhul necurat”!

Păi de ce e “hule înfiorătoare” espresia? N-a zis bine cine a zis așa? Nu ziceți voi că duhul vorbăreț de la Pucioasa este Însuși Dumnezeul de la Pucioasa? N-a strigat El după ajutor? Dacă n-a strigat, atunci Cuvântul acela care zice că a strigat este o mare minciună. Dacă a strigat, atunci înseamnă că a strigat. Și atunci, unde-i hula?

Dar tu ești Cel Grijuliu, și pentru asta musai că trebuie să-ți fim noi, Cele Trei Grații Pământene (care-or fi alea? Tu știi!) recunoscătoare:

“...și eu mă căznesc în zadar ca să vă feresc și să vă scot din gura lupului... dar văd că nu vă lăsați ci tot mai mult și tot mai tare vă lăsați păcălite de nenia cu eretele pe umărul drept.”
Chestia asta cu heretele n-am înțeles-o, dar nu e singura vorbă-n dodii lansată de Tine, Hermeneutul Cel Hermetic.

Nici chestia asta “Domnul ca lupul” n-am înțeles-o, decât, poate dacă te refereai cumva la Domnul vostru Pucios.

Am înțeles însă destul de limpede espresia: “voi cele trei grații... ori pe mine fraierul neascultător și limbut”.

Adică, care pe care. Grațiile pe fraierul neascultător, sau limbutul ascultător pe grațiile.

Last edited by AngelicaKroner; 14.07.2010 at 11:55:03.
  #2194  
Vechi 14.07.2010, 19:29:04
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Draga mea Angelica...

te-ai împiedicat de expresia mea adresată ție unde vorbeam despre MM:

„Spui că vorbesc pe lângă subiect? Păi am încercat s-o învăț pe MM să nu se mai lase sedusă de batematica bouleană care zice oricăcă oricăcă, ca să fie cineva de-l mâncă... nu kktul ci păcatul... păcatul mândriei și îmbuibării care implică necredință.”

găsind dumneata că sunt acolo vorbe urâte... ieșite din Dumnezeu, și umplându-mi tu apoi gurița mea cea dulce cu:

Citat:
citat din AngelicaKroner:
„Urâte vorbe îți ieșiră din gură, dragă Vsovivi, dar poate erai cu gura plină și de-aia le-ai dat pe-afară. Urâte și cu iz de pucioasă. Acum trebuie să-ți cureți pantofii, că i-ai umplut de borâtură.”
căci te-ai simțit că tu erai aia care... se aseamănă tot mai mult cu cele trei grații.

Păi dumneata nu vezi de unde ieșea kkt-ul „bun de mâncare”? De unde apărea „KKbun”? Păi era vorba de matematică, de logica bouleană, și KKT-ul era pentru cei ce pun botul! Nu era vorba de tine și nici de MM ci ea dregea aluatul fariseilor, ea îl frâmânta și apoi îl posta!


În rest pare că te deranjează Darul Domnului pentru unui biet păcătos mirean mare păcătos mic credincios din poBor în Cuvântul lui Dumnezeu... și de ce te deranjează? Ce te-am pus eu să mi te închini? Așa ești de revoltată că ți-am spus ce scrie în scriptură la capitolul Moise încât m-ai și transformat în faraon și apoi te-ai nemulțumit și răzvrătit că cică nu vrei să mi te-nchini de parcă ai vorbi cu Baiazid și tu ai fi Mircea cel Bătrân.

Deci stai liniștită, nu eu vreau să-ți schimb coronița într-o ramură de spini... ci dincontră... eu vroiam să te feresc, nu de la mine fereala ci de sus, ca dar de ascultare de Dumnezeu. Și eu nu fac altceva decât las pe Domnul să-i fie milă de voi. Las să curgă Izvorul, nu-L sting, nu-L opresc, nu dispețuiesc.

Spui că sunt prooroc? Nu sunt, dar proorocul este Dumnezeu, deci trăindu-L pe El s-ar putea să mai proorocească mereu câte ceva, din când în când, căci Duhul proorociei este mărturia lui Iisus, și numele Lui este Cuvântul lui Dumnezeu, pe care nimeni nu-L știe decât numai Dumnezeu, și cel ce-L primește. Deci pricepi dumneata proorocia sfântă? Nimeni nu poate prooroci fără ca să fie întru Dumnezeu. Iar eu nu proorocesc decât atât: Dacă nu mă voi păzi, în clipa următoare precis voi păcătui și apoi mă voi mândri statornicindu-mă în îngâmfuitarea ascultării.

Deci ce vrei să spui? Oare nu le-am răspuns frumos și la obiect celor trei grații? Unor statui... deci de ce te mânii dacă vorbesc cu statuile? Păi vorbesc mai degrabă cu ele decât cu voi. Căci deja la tine a intrat în firesc să hulești și te miri când spun că Domnul e ca Lupul flămând sau când spun că titlurile voastre gazetărești sunt niște grozăvii înfiorătoare... iar demonstrațiile din minteres folosind logica bouleană ce să mai vorbim, se vede că ați fost corijente.

Și de ce te miri? Păi dumneata nu ai priceput că cele trei case construite de cei trei purceluși sunt defapt căsuțele păcatului? Iar Domnul e ca Lupul flămând de faptele neprihănite ale sfinților, va lăsa să se prăbușească toate casele păcatului, nu va rămâne piatră pe piatră, vor sufla vânturile, vor veni valurile și doar cele clădite pe stâncă vor dăinui, dar și acelea se vor clătina... Sau tu crezi că vor dăinui cele din paiele din ochiul altuia? Sau cele din chibrite de scandal, sau cele din cărămizi dar fără piatra din capul unghiului lepădată de zidari?

Deci e simplu, Domnul dăruie și păcătoșilor, marilor păcătoși mici mireni din poBor care se căznesc să iasă din păcatele lor... nu numai sfinților.

Și cine a mai văzut ca mirenii mai mari să se închine la mirenii mai mici... deci "Eu sunt cel ce are trebuinta sa fie botezat de Tine, si Tu vii la mine?...", și tu vi la mine să te închini? Dar asta nu înseamnă că mă închin vre-unui mirean care hulește pe Cuvântul lui Dumnezeu! Căci cine hulește Cuvântul nu este de sus, și nu cunoaște Raiul din Edden ci doar a mâncat din cunoștința binelui... și a răului.

Last edited by vsovivi; 14.07.2010 at 19:39:13.
  #2195  
Vechi 14.07.2010, 19:55:29
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Deci cred că n-ai înțeles ce superstiție era ieșită din zațul lui tanti grijania, și despre ce nenia e vorba:

Citat:
„Dar voi ascultați de nenia cu ispisisikaa din lesă ca să vă ghicească tanti grijania în zaț de cafia neagră cu lăptic, să vă asemănați și voi cu acel pisic mic, cine-i mic și bea lăptic după ce a acoperit în nisip ceea ce a rodit plictisit și apoi a creat superstiția? Cine?„
Păi era vorba de nenia cu păeretele... ăla de vă insuflă argumnetul ăla „al tău”, din competență... o competență din aia exact ca a avocățelașului iepâraș ce se visează pe scenă... pe scena de la BAR și se dă lovit... că numai acolo se aud tot felul de gLumițe și de lăudărășenii așa ca-ntre mari pescari și vânători...

Last edited by vsovivi; 14.07.2010 at 20:18:59.
  #2196  
Vechi 14.07.2010, 20:30:10
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.366
Implicit

236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius

Într-o carte de anvergură intitulată Ortodoxia și noile mișcări religioase, scrisă de preotul Cloșcă Ciprian Marius, autorul îi rezervă un capitol special sectei pucioșilor, intitulat “Biserica Noului Ierusalim”.
Cu părere de rău trebuie să constatăm că intoxicarea mediatică a liderilor pucioși, combinată cu superficialitatea cercetătorului prelat, au dus la o prezentare puternic deformată a fenomenelor neo-ierusalemitene în această carte. Liderii pucioși și-au atins și prin el ținta: aceea de a ascunde sub o perdea de fum nocivitatea anti-ortodoxă a ideologiei lor. Ca mai toți ziariștii vremii, dornici de senzație, și autorul acestei cărți s-a împiedicat doar de vârful aisbergului, zugrăvind în culori vii doar aspectele formale, tragi-comice, ale unei secte care în esență este extrem de periculoasă.
Încă de la început, preotul Cloșcă se îndulcește cu descrieri superficiale, creionate cu tușe îngroșate de senzațional, dar pe alocuri profund eronate. Vom reproduce spre exemplificare câteva citate din însăilările sfinției sale, marcând prin observații punctuale toate pozițiile noastre divergente:

VII.4. BISERICA NOULUI IERUSALIM
“În România, o biserică ivită pe la începutul anilor 1990, în formă circulară, de lotus, dezvolta tema milenarismului. (Observația 1.: Autorul apropie până la o neavenită confuzie două aspecte complet diferite care definesc termenul de “biserică”: biserica luată ca lăcaș de cult și biserica luată ca instituție ecleziastică. Biserica luată ca lăcaș de cult, deși este descrisă aici ca fiind “în formă circulară, de lotus” este departe de a fi circulară, îndată ce amprenta ei la sol este un poligon cu douăsprezece laturi, care sugerează o formă de cruce. În orice caz, ea a fost zidită din temelii în anul 1991 și în această calitate n-avea cum să “dezvolte tema milenarismului”. Există însă și o Biserică instituțional-schismatică, organizată la Pucioasa după ianuarie 1993 pe scheletul unor “mișcări” fundamentaliste ortodoxe [născute la rândul lor prin anii ’50 ai secolului trecut și care se îngemănau la modul relativ, optimist și idealist cu unele familii din “Oastea Domnului”], care și-a luat numele de “Biserica Noul Ierusalim” și care a promovat o doctrină apropiată de milenarism, dar căruia i-a adus modificări ideologice importante. Această Biserică de fapt nici nu este o Biserică propriu-zisă, îndată ce nu a primit nici o recunoaștere în acest sens de la vreuna dintre Bisericile Ortodoxe surori, ci este doar o sectă pseudo-ortodoxă schismatică și ostilă Bisericii Ortodoxe Române) Este vorba despre Biserica Noului Ierusalim, întemeiată de pictorul Marian Zidaru. (Observația 2.: Acesta este deja un fals istoric dovedit, rod al intoxicației mediatice ale adevăraților lideri ai sectei, iar autorul cărții este inconștient de faptul că se face vector involuntar al intereselor lor obscure, prin care au urmărit cu dibăcie promovarea artistului Marian Zidaru ca lider și figură mediatică și aparent harismatică, în timp ce Zidaru era de fapt marioneta lor. Biserica “Noul Ierusalim” [și nu Biserica Noului Ierusalim, căci nu există vreun Ierusalim nou la Pucioasa], în structura ei actuală, a fost întemeiată, condusă, dezvoltată și diversificată de către adevărații lideri ai sectei pucioșilor, pe numele lor Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu ) Acesta se consideră și este considerat, de membrii grupării, drept un iluminat, dirijat de Duhul Sfânt de 20 de ani. (Observația 3.: Evident că Zidaru s-a străduit să joace cât mai bine rolul care i s-a trasat de către liderii pucioși, el fiind în habotnicia sa [ abil speculată de liderii pucioși], convins că-L servește cu conștiinciozitate, dăruire și zel, pe Însuși Bunul Dumnezeu. În realitate, el servea [fără să-și dea seama] exclusiv interesele liderilor, drapate cu un idealism religios militant și agresiv) El lucrează prin inspirație divină și își numește producția “lucrare divină”. (Observația 4.: Zidaru era un artist idealist, ca atare putea trece cu ușurință de la idee la suportul ei, adică la materie. Zidaru era un meșteșugar muncitor, care-și iubea meseria, înțelegând să facă din ea o transpunere artistică a realității transcendentale, și nu un teatru de păpuși destinat aplauzelor din bâlciuri. De aceea el și-a impus să creadă că tot ceea ce face cu mâinile va trebui să fie în concordață cu mesajul biblic și să-i servească lui Dumnezeu, ca mesager al materiei care vorbește în numele lui Dumnezeu. Inspirația lui venea din două surse aparent compatibile: Biblia, și ceea ce liderii lui l-au inoculat să creadă că este Noua Biblie: “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”. Acesta este motivul care l-a făcut pe Zidaru să creadă că imaginația lui și lucrul mâinilor lui sunt de inspirație divină. Cât privește “lucrarea divină”, sintagma aceasta nu i se potrivește, deoarece ea era consacrată de pucioși așa-zisei “coborâri a Cuvântului” peste liderii pucioși auto-investiți ca “prooroci” ai lui Hristos) Această misiune divină transmisă prin artă datează de la prima sa călătorie în Occident, în 1984. (Observația 5.: Inexact. Evenimentul amintit aici a însemnat cu totul altceva: trecerea artistului de la statutul de om “indiferent religios” la statutul de “simpatizant creștin”. Au urmat câțiva ani de ucenicie în creștinism, parte din ei făcuți pe lângă preotul Nerva Florea de la Ghelari, un preot providențial, dăruit misiunii sale, care i-a trezit gustul trăirii ascetice și al zidirii de biserici. Întâlnirea nefastă cu predicatorii pucioși, plecați în misiuni prozelitiste prin toată țara [inclusiv la Ghelari], i-au schimbat complet viața. Aceasta s-a făcut însă ceva mai târziu, iar după moartea părintelui Florea [19 iunie 1990], atracția “sfințeniei pucioșești” i-a purtat pașii definitiv spre Pucioasa) “Convertirea sa ar fi avut loc în piața San Marco din Veneția. (Observația 6.:Convertirea la creștinism, da, așa cum am mai spus; dar nu convertirea la pucioșism, care vine abia după 1990) Înainte de aceasta, artistul ar fi avut, după cum afirmă, premoniții apocaliptice exprimate în ciclul său de miei cu șapte ochi și șapte coarne. (Observația 7.: Fie este vorba de o transpunere involuntară în materie a lecturilor sale entuziaste, de începător, din Biblie, fie este o simplă coincidență ideatică, artiștii fiind prin natura profesiei niște idealiști. În acest caz, după trecerea timpului, motivația inițială se estompează treptat și mobilul de altădată este reformulat de la sine în tiparele momentului)
După trei ani petrecuți cu soția sa, de asemenea sculptor, lângă o biserică și lângă un duhovnic dintr-un orășel din Transilvania, adoptând un rit riguros de mănăstire, Marian Zidaru a întâlnit grupul iluminaților de la Pucioasa- Dâmbovița. (Observația 8.:Orășelul din Transilvania era Ghelari, iar duhovnicul era preotul Nerva Florea. Viața mănăstirească se rezuma la ascultarea de îndemnurile duhovnicești ale părintelui Florea și la sărăcia [nu de bunăvoie, ci de nevoie] impusă de puținătatea banilor primiți pe munca lor. Adesea mâncau doar ciuperci culese de ei din pădure, și așa s-au învățat și cu dulceața postului. Nu Zidarii i-au întâlnit pe pucioși, ci pucioșii i-au întâlnit și i-au “pescuit” pe Zidari, în pelerinajele lor cu scop prozelitist) Acolo, de 40 de ani, un grup de credincioși se simte în contact direct cu Dumnezeu. (Observația 9.: Afirmația aceasta este atât de netă, încât dă impresia că este însușită deplin de autorul ei. Totuși, ar trebui nuanțat ceva: “contactul direct” se rezumă la pretenția unei “proorocițe” că vorbește cu gura ei în numele Domnului. Nimeni din grupul respectiv nu L-a auzit vreodată pe Dumnezeu vorbind, ci au auzit doar vocea unor oameni, binecunoscuți lor de ani de zile, dar care se pretind a fi “prooroci”) Ei au “sanctificat-o” deja pe prima clarvăzătoare, Virginia Tudorache, ale cărei oseminte ar fi devenit făcătoare de minuni. (Observația 10.:”Sanctificarea” Virginiei Tudorache-Stoica a constat din două etape: Mai întâi, “ucenicii”i-au construit o biografie edulcorată, înțesată cu “minuni”, și un Acatist [copiat din greu după Acatistul Maicii Domnului], pe a cărui construcție se roagă ei la “sfânta Virginia”, ca la oricare alt sfânt din calendar. Apoi, au inventat o colaborare stabilă cu duhul celei plecate în lumea drepților, prin care “duhul Verginicăi” este chemat și le vorbește pucioșilor din cer , prin “telefonul duhovnicesc”, monologând în numele lui Dumnezeu și legând astfel pe mai departe firul “proorociei” care păstrează continuitatea “Cuvântului lui Dumnezeu dela Pucioasa”
Mirajul sfințeniei este atât de molipsitor, încât preotul Cloșcă se trezește supralicitând și clasând fără echivoc oasele Verginicăi drept “făcătoare de minuni”. Asta în timp ce pucioșii înșiși n-au vorbit niciodată despre vreo minune făcută de “moaștele” Verginicăi, în afară de o indescriptibilă și insesizabilă senzație de mireasmă care s-ar fi ridicat de pe fundul coșciugului, umplând cimitirul satului, atunci când i s-a făcut dezgroparea de 7 ani )

- va urma -

Last edited by mariamargareta; 14.07.2010 at 21:18:25.
  #2197  
Vechi 14.07.2010, 20:48:29
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Deci dragă AngelicaKroner, nu e care pe care ci e care pe unde... nu pe unde, ci pe UNDE... și nu pe undele mării ci ale Cerului... ale Cerului Sfânt.

Deci vezi draga mea rahatul turcesc ce iese în tine din purcelașii de slănină împrăștiați de MM prin text? Vezi de ce a zis Domnul: „feriți-vă de aluatul fariseilor și saducheilor”?

Iată câteva example dacă pricepi atât de greu:

1. Există însă și o Biserică instituțional-schismatică, organizată la Pucioasa după ianuarie 1993 pe scheletul unor “mișcări” fundamentaliste ortodoxe [născute la rândul lor prin anii ’50 ai secolului trecut și care se îngemănau la modul relativ, optimist și idealist cu unele familii din “Oastea Domnului”], care și-a luat numele de “Biserica Noul Ierusalim” și care a promovat o doctrină apropiată de milenarism, dar căruia i-a adus modificări ideologice importante. Această Biserică de fapt nici nu este o Biserică propriu-zisă, îndată ce nu a primit nici o recunoaștere în acest sens de la vreuna dintre Bisericile Ortodoxe surori, ci este doar o sectă pseudo-ortodoxă schismatică și ostilă Bisericii Ortodoxe Române.

2.Acesta este deja un fals istoric dovedit,rod al intoxicației mediatice ale adevăraților lideri ai sectei, iar autorul cărții este inconștient de faptul că se face vector involuntar al intereselor lor obscure, prin care au urmărit cu dibăcie promovarea artistului Marian Zidaru ca lider și figură mediatică și aparent harismatică, în timp ce Zidaru era de fapt marioneta lor. Biserica “Noul Ierusalim” [și nu Biserica Noului Ierusalim, căci nu există vreun Ierusalim nou la Pucioasa], în structura ei actuală, a fost întemeiată, condusă, dezvoltată și diversificată de către adevărații lideri ai sectei pucioșilor...

3. ...el fiind în habotnicia sa [ abil speculată de liderii pucioși], convins că-L servește cu conștiinciozitate, dăruire și zel, pe Însuși Bunul Dumnezeu. În realitate, el servea [fără să-și dea seama] exclusiv interesele liderilor ... și agresiv.

4. ...și nu un teatru de păpuși destinat aplauzelor din bâlciuri... ceea ce liderii lui l-au inoculat să creadă că...

5. ...Întâlnirea nefastă cu predicatorii pucioși, plecați în misiuni prozelitiste prin toată țara [inclusiv la Ghelari], i-au schimbat complet viața. ... atracția sfințeniei pucioșești i-a purtat pașii...

6. Observația 6.

7. ...o transpunere involuntară în materie a lecturilor sale entuziaste, de începător...

8. ... i-au întâlnit și i-au pescuit” pe Zidari, în pelerinajele lor cu scop prozelitist...

9. ... Nimeni din grupul respectiv nu L-a auzit vreodată pe Dumnezeu vorbind, ci au auzit doar vocea unor oameni, binecunoscuți lor de ani de zile, dar care se pretind a fi prooroci”...

10. Mai întâi, uceniciii-au construit o biografie edulcorată, înțesată cu minuni, și un Acatist [copiat din greu după Acatistul Maicii Domnului], pe a cărui construcție se roagă ei la sfânta Virginia, ca la oricare alt sfânt din calendar. Apoi, au inventat o colaborare stabilă cu duhul celei plecate în lumea drepților, prin care duhul Verginicăi este chemat și le vorbește pucioșilor din cer , prin telefonul duhovnicesc, monologând în numele lui Dumnezeu și legând astfel pe mai departe firul proorociei care păstrează continuitatea Cuvântului lui Dumnezeu dela Pucioasa”.


Deci vezi dumneata, dragă Angelica în ce calc eu mereu și cu ce m-am murdărit? Am citit hule și minciuni țesute cu minteres și cusute cu ață albă de către cele trei grații... lingvistele lui nenia și ale lui tanti grijania. Vezi dumneata cum injectează scorpia venin în scorpii? Cine e scorpia? Cine sunt scorpionii? Vezi cum sunt înjectați puișorii gălbiori cu slănină? Cu un limbaj elevat, științific, informativ, competent, sigur, și firește lucrează pentru ORTODOXIE... deci vezi draga mea cum te lucreză ispisisikaa? Te lucreză de nu te vezi mai ceva că băieții de la Antena 3 ori comantacii de la Realitatea... iar tu pui botul... la ce, la kkt? La borâtură? NU, ci credulitatea ta și conștiinșa închipuirilor tale se alipește și păcătuiește hulind cot la cot cu lingvistele, ulește pe Domnul, căci Domnul chiar este Cuvântul lui Dumnezeu, și e păcat împotriva Duhului Sfânt în sufletul tău! Dacă le crezi, dacă le urmezi, dacă le citești, dacă făptuiești păcatul la îndemnul lor... a duhului rău care le stâpânește.

Deci dacă te-ai aliat cu mincinoasle, și ați devenit voi sinodul celor trei grații ca să vă poftească sinodul celor trei purcelași atunci să nu te aștepți că am să folosesc cuvinte frumoase, așa cum linge ispisicuțacuța pe artist ca să lovească mai bine în Prooroci și în trăitorii Sfintei Cetăți...

Astfel că draga mea AngelicaKroner... vezi ce faci și ce scoți pe guriță căci e mai bine să taci decât să aluneci în hulă și desfrânare.

Că doar v-am zis că diavolul pe Eve are boala... sau nici Facerea n-ai citit?

Last edited by vsovivi; 14.07.2010 at 22:03:14.
  #2198  
Vechi 14.07.2010, 22:16:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Căci dacă eliminăm porcii de slănină din text vom putea citi mărturisirea misterului văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius:

VII.4. BISERICA NOULUI IERUSALIM
În România, o biserică ivită pe la începutul anilor 1990, în formă circulară, de lotus, dezvolta tema milenarismului.Este vorba despre Biserica Noului Ierusalim, întemeiată de pictorul Marian Zidaru. Acesta se consideră și este considerat, de membrii grupării, drept un iluminat, dirijat de Duhul Sfânt de 20 de ani. El lucrează prin inspirație divină și își numește producția “lucrare divină”.Această misiune divină transmisă prin artă datează de la prima sa călătorie în Occident, în 1984. “Convertirea sa ar fi avut loc în piața San Marco din Veneția. Înainte de aceasta, artistul ar fi avut, după cum afirmă, premoniții apocaliptice exprimate în ciclul său de miei cu șapte ochi și șapte coarne. După trei ani petrecuți cu soția sa, de asemenea sculptor, lângă o biserică și lângă un duhovnic dintr-un orășel din Transilvania, adoptând un rit riguros de mănăstire, Marian Zidaru a întâlnit grupul iluminaților de la Pucioasa- Dâmbovița. Acolo, de 40 de ani, un grup de credincioși se simte în contact direct cu Dumnezeu. Ei au “sanctificat-o” deja pe prima clarvăzătoare, Virginia Tudorache, ale cărei oseminte ar fi devenit făcătoare de minuni.

Și se vede că preotul este complet dezinformat dar bine că are măcar o părere...


Iar hula și ura și minciuna împotriva Domnului sunt păcate împotriva Duhului Sfânt care te vei osândi dacă te aliezi cu păcătoșii și îngâmfuitucii. Mai bine să nu citești, mai bine să nu auzi, mai bine să nu judeci și să nu te lași în mîrșăvia autobârfei bine manipulată de lingvisviste... căci Eva cade prima în teroarea vicleană și is pititoare a șarpelui... și mușcă din măr exact ca sărmana Mădălina Manole. Sinucisă de cel rău cu FURODAN de culoare ROZ, după un scenariu programat cu 3 săptămâni mai înainte pe bază de analgezice. Deci e vrajbă, vrajă, ceartă, ce artă? Artă marțială... pe la festivalul masca!



Deci „Ajutați-mă ca să vă pot ajuta” spunea cândva părintele prooroc Arsenie Boca!

Ajutați-mă că sunt foarte disperat! Foarte foarte foarte disperat!!! Din pricina mea și a voastră, că a intrat sinuciderea în mase... păcatul în masă... în masa unde se scrie și unde se mănîncă... din greu, unii pe alții, care pe care... iar sfârșitul, sfârșitul nu-i aici. Deci dragele mele dușmance, țineți minte, sfârșitul nu-i aici! Și ce faceți voi e răspunsul... și e ploaia care va veni.

Deci iată întrebarea, dacă se pare că voi știți deja răspunsul, iată întrebarea! Și iată răspunsul... la care nu ne-am așteptat... da-deloc.

Last edited by vsovivi; 14.07.2010 at 23:12:49.
  #2199  
Vechi 14.07.2010, 23:34:42
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.366
Implicit

236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius (II)

În 1991, Marian Zidaru și acest mic grup au început construirea unui templu, amplu decorat cu creații anterioare, care s-au armonizat foarte bine cu noul context. (Observația 11.: Armonizarea de care ne vorbește Cloșcă era doar de fațadă. În realitate, liderii pucioși nu agreau deloc creațiile lui Marian Zidaru, dar se prefăceau că le apreciază, ca să nu-l demoralizeze și să-l țină tensionat, angrenat în actul creativ. Ei aveau tot interesul ca Zidaru să rămână în linia întâi, chiar dacă el își permitea unele interpretări stilistice care nu erau pe gustul lor. Banii și faima lui Zidaru erau mai de preț decât părerile lor, care puteau fi ascunse deocamdată . Mult mai târziu, peste ani de zile, atunci când între Zidari și liderii pucioși au intervenit conflicte grave și ireconciliabile, liderii pucioși și-au dat arama pe față, punând pe foc unele dintre creațiile lui Zidaru, care acum erau cotate drept “idoli”) De atunci, toate marile expoziții pe care Zidaru le-a conceput, prin inspirație divină, aparțin mișcării Noul Ierusalim. (Observația 12.: Precizarea aceasta are valabilitate doar până în anul 2007, când ruptura dintre Zidari și pucioși a devenit radicală și ireversibilă. De atunci, Zidarii expun numai pe cont propriu, diversificând într-un mod spectaculos tematica abordată. Au rămas mai departe să expună pentru Noul Ierusalim ucenicii Zidarilor, robi fără personalitate și fără coloană vertebrală pe plantațiile duhovnicești ale liderilor pucioși) Între aceste două mari viziuni eshatologice, cea a milenium-ului și cea a apocalipsei, ca Judecată de Apoi, producția artistică a lui Marian Zidaru poate fi calificată drept milenaristă ( problematica milenaristă o vom dezvolta într-un subcapitol următor). (Observația 13.: Dimpotrivă, lucrurile stau exact pe dos. La Pucioasa Apocalipsa este deja la Cap. 21, în care Cetatea sfântă, Noul Ierusalim, s-a pogorât din cer de la Dumnezeu. Or, episodul cu cei o mie de ani (sau, cu miile de ani) este anterior, prezentat la Cap. 20. Milenarismul a rămas undeva în urmă, iar pucioșii construiesc de zor cele proorocite la capitolul 21. Chiar ar fi interesant ca pucioșii să răspundă unde au rămas și când s-au împlinit pe pământ cele proorocite la capitolul 20, dacă ei au ajuns deja la Cap. 21 cu “împlinirile”! Pucioșii pretind că Judecata a venit deja, și se desfășoară sub ochii noștri, dar cei mai mulți n-au ochi ca s-o vadă) În centrul simbolisticii sale se află destinul României ca monarhie cerească (Observația 14.: Cerească, crească, dar cu regele Mihai I pe tron! O pretenție cel puțin fantezistă) (membrii grupării numesc România ca fiind “pietricica cea albă” sau piatra din capul unghiului) și ca pământ al celor aleși. Marian Zidaru, împreună cu membrii comunității, crede că România a fost primul pământ care a ieșit de sub apele primordiale, iar Adam a fost zidit de Dumnezeu chiar din pământul României. (Observația 15.: Aceasta e o dovadă clară a spălării creierelor care se practică la Pucioasa. Atât Zidaru, cât și ceilalți “ucenici”, cred toate prostiile pe care le inventează cu tupeu liderii pucioși, în numele lui Dumnezeu. Ei nu mai au de mult curajul să gândească logic și rațional, și tocmai aici rezidă un pericol major: să acționeze la orice oră și la orice comandă ca niște automate, indiferent de absurdul dispozițiilor date de liderii lor. Cu câțiva ani în urmă, adepții pucioși erau gata să meargă în comandouri prin orașul Pucioasa și să scrie cu vopsea albă pe toate magazinele unde se vinde carne cuvântul “Moarte”. Indicația “prețioasă” pentru această "acțiune" venea direct de la “proorocița” Mihaela, și dacă ea nu s-ar fi răzgândit până la urmă, probabil că vreo câțiva adepți mai exaltați ar fi ajuns să comită infracțiunea plănuită și să intre astfel în conflict cu legea, cu consecințe incalculabile pentru libertatea proprie) Mai mult, el crede că Adam a fost zămislit dintr-un boț de lut, luat chiar de pe locul unde s-a zidit biserica grupării Noului Ierusalim de la Pucioasa. (Observația 16.: Și mai crede, din acest motiv, că numele de Glodeni provine de la glodul [lutul] din care a fost plămădit Adam!) Aleșii Noului Ierusalim afirmă că România este "pietricica albă" în jurul căreia va gravita întreg destinul creștinismului.

Concluziile preotului Cloșcă sunt la fel de interesante ca și considerațiile preliminare. Cităm în continuare:

Gruparea este un amestec bizar, atât sectar cât și neoreligios, nerecunoscând nici Biserica Ortodoxă și nici ierarhia ei. (Cu excepția arhiereului Irineu Bistrițeanul, pe care ierusalimitenii l-au decretat ca fiind “al șaselea Patriarh al României”.{Observația 17.: Profund inexact! Pucioșii îl consideră pe Irineu “al șaptelea Patriarh al României”, pe motivul inventat de ei că Teoctist ar fi ocupat scaunul patriarhal de două ori, deci el a fost și al cincilea, și al șaselea patriarh. Ca să întărească această aberație, ei pretind că spiritul patriarhului Teoctist a revenit de pe lumea cealaltă cu un mesaj lămuritor, care anunță o “proorocie” despre Irineu. Spiritul lui Teoctist îl declară pe Irineu “al șaptelea patriarh al românilor” , după ce el le-a ocupat pe cele cu numerele 5 și 6 [dar dacă ar fi să aibă dreptate, atunci al șaptelea tron patriarhal este ocupat deja de câțiva ani buni de către ierarhul Daniel!]. Spiritul lui Teoctist mai declară că Irineu cel iubit, “al șaptelea patriarh al românilor”, este “ținut în obezi” de către frații lui arhierei:
Mi-e tare milă de cel în obezi ținut de cei ce stau pe tronuri de biserică, mi-e tare milă de el, precum și pe pământ mi-a fost după ce el a fost neînțeles și apoi umilit de mulți. Dar voiesc acum, cu voia Ta, să știe de la mine și de la Tine, să știe toți cei ce sunt stăpâni peste turma bisericii că ei nu sunt. El este, că e de la Tine așezat, Doamne, dar ei nu sunt. Eu am stat de două ori pe scaunul bisericii neamului român, și a doua oară m-ai așezat Tu pe el, și m-ai numit al șaselea patriarh al bisericii neamului român, căci am stat de două ori pe scaunul ei, iar pe el l-ai numit al șaptelea, vestit de Tine încă din vremea mea. [citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat pe 13-09-2007]} Acesta a sfințit locașul de la Pucioasa în 1992. În 1993 cazul a fost cercetat de o comisie sinodală a B.O.R. în legătură cu “fenomenul de la Pucioasa” și legăturile cu acest grup. În final P.S. Irineu a retractatsimpatiilefață de Biserica Noului Ierusalim.)

Last edited by mariamargareta; 14.07.2010 at 23:37:10.
  #2200  
Vechi 15.07.2010, 02:18:50
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.366
Implicit 236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius

236. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de preotul Cloșcă Ciprian Marius (III)


(Observația 18.: Nu numai că le-a retractat, dar a păstrat o poziție consecventă în această privință în cei 17 ani care au urmat de atunci încoace)
Membrii grupării cred că locașul lor de cult, ridicat în 1991-1992 la Glodeni-Pucioasa, este de origine și de concepție divină, fiind realizat prin inspirație "de sus " în Cuvântul lui Dumnezeu – o carte cu inserțiuni biblice și cu "descoperiri " dumnezeiești transmise din 1955 și până în prezent. În realitate, mesajele divine, după moartea Virginiei Tudorache, fiind fabricate de "sora" Mihaela Tărcuță, sora Virginiei.(Observația 19.: Eroare! Sora Virginiei, care i-a succedat la “proorocie” în următorii ani a fost Maria Tudorache. Cronologic, Mihaela este abia a treia “proorociță”, care o detronează în forță pe Maria, începând cu anul 1990) M. Tărcuță a fost căsătorită și a avut copii,(Observația 20.: A avut un singur copil care i-a murit de prunc, eveniment care a marcat-o sever pe plan psihic) în ciuda faptului că gruparea din care face parte desconsideră căsătoria și nu o recunoaște ca taină. (Observația 21.: Această atitudine este una târzie, specifică doar pucioșismului modern, ritualist-extremist, deoarece la început n-a fost așa. Primii pucioși respectau Căsătoria ca pe una dintre Tainele Bisericii)

Reperul distinctiv al bisericii de la Pucioasa este constituit din cele 33 de bolți,(Observația 22.: Nu sunt bolți, ci cornișe. Pucioșii le numesc și ei incorect, “cupole”, deoarece “sună mai bine”) care conferă construcției o formă de lotus. "Dumnezeu Însuși, prin cuvântul Său, a coordonat pas cu pas această lucrare ".(Observația 23.:Cea care a coordonat totul a fost Mihaela, pretinzând că reproduce voința Domnului, auzită numai de ea, după modelul regelui Solomon) Așa cum Solomon a primit direct de la cer planurile zidirii templului, tot astfel s-au primit reperele esențiale, legate de forma, aspectul și zidirea propriu-zisă. În biserică au acces doar membrii grupării,(Observația 24.:Nu toți, ci numai un număr restrâns dintre ei, deoarece liderii pucioși își stratifică și își recompensează supușii după gradul de încredere pe care ei îl conferă) ceea ce demonstreză caracterul secret, ezoteric, al mișcării de la Pucioasa. Membrii grupării se socotesc creștin-ortodocși pe stil vechi și chiar merg în bisericile de parohie.(Observația 25.: Așa pretind de fațadă, dar în realitate nu merg niciodată. Singurele excepții sunt eventualele înmormântări, situații în care nu mai au încotro și trebuie să apeleze vrând-nevrând la preotul satului, care “ține de BOR”) Însă stilul lor de viață este unul cu totul special – bărbații au bărbi și plete și poartă numai haine de in și cânepă,(Observația 26.: In și cânepă foarte rar, mai degrabă de bumbac) iar femeile îmbracă veșminte lungi și au capetele acoperite de broboade.(Observația 27.:Numai când este frig, căci vara folosesc batice de pânză) Alimentația este una exclusiv vegetariană și preparată din ingrediente cât mai naturale.

Frații locuiesc împreună în spațiul mănăstirii.(Observația 28.:Împreună cu “surorile”; doar clădirile de locuit sunt diferite) Acolo muncesc, fac lucrări de artă – pe care le expun în unele expoziții; gătesc și mănâncă împreună, preferând forma de cruce a pâinii (Observația 29.: Pâinile au formă de cozonaci, nu de cruce) și alimentelor preparate. Din exteriorul mișcării este imposibil de pătruns.(Observația 30.:Inexact. Pucioșii îi primesc în vizită pe toți care nu le sunt ostili, deoarece aceștia sunt potențiali cumpărători ai icoanelor făcute de ei și pe deasupra le oferă prilejul de a-și face propagandă religioasă fără a fi nevoiți să se mai deplaseze în exterior)

Excepție face o echipă de televiziune care a reușit în 30 martie 2008 să aibe acces în incinta mănăstirii, fără permisiunea de a intra în biserică. (Este vorba de televiziunea ProTv și depre realizatorul Cristian Tabără). (Observația 31.:Un exemplu potrivit pentru afirmația precedentă: Realizatorul Pro Tv a acceptat să fie condus în desfășurarea emisiunii așa cum au vrut liderii pucioși, care au transformat emisiunea într-un video-montaj de publicitate gratuită) Iată câteva nume ale liderilor mai importanți: “sora” Mihaela Tărcuță, “părintele” Nicușor Nedelcu, “părintele” Georgică Nicolae , “părintele” Viorel Iovan, (Observația 32.:Numele corect este Viorel Ivan, și nu este “preot”) dar există și alți lideri mai mici: “sora” Minodora, “sora” Ligia, “părintele” Vasilică, (Observația 33.: Nici Vasilică nu este “preot”. Ultima lui misiune, înainte de a fi alungat de către liderii pucioși pentru că-și permitea prea des să-i critice în față, a fost aceea de portar la “mănăstire”) “fratele” Marian Halău. Mulți dintre aceștia, ca și unii membrii, au accese de "crize mistice", morală îndoielnică și probleme psihice. "Biserica Noului Ierusalim" se crede depozitara adevăratei credințe ortodoxe, urmașa biblică a profețiilor vechi și nou testamentare, în special a Apocalipsei. (Observația 34.: Pentru Apocalipsă nu se consideră “urmașă”, ci “împlinitoare”) Membrii grupării cred că instituția Bisericii (Ortodoxe) a căzut din har în anul 1923 când Sinodul B.O.R a acceptat calendarul îndreptat, deși, paradoxal, ei nu se consideră în afara Bisericii Ortodoxe. (Observația 35.:Dacă ar fi așa, nici sfințirea bisericii lor, cu care se laudă atâta, nu ar fi validă, și nici botezul fiecăruia dintre ei, primit în pruncie în biserici ale BOR)
Subiect închis



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40