Heaven, tu aduci cazuri extreme drept contraargument pentru o porunca data femeii: supunerea.
(Te aliniezi pe linia celor care sustin avortul aducand ca argument violul sau punerea in pericol a sanatatii mamei.. desi cele mai multe cazuri e avort nu intra in aceasta categorie!!!
Sau pe linia celor ce defaimeaza preotii pe baza a doua cazuri singulare etc..
Pe scurt.. desi crezi ca esti in slujba dreptatii, faci mai mult rau decat bine)
Am spus ca supunearea merge pana la incalcarea poruncilor lui Hristos. Sunt date exemple clare in literatura.. de ex. cazul unei femei care era fortata de sot sa avorteze ca altfel o omoara.. preotul i-a spus: daca este sa mori, mori, dar copilul nu-l avorta. Iar apoi a avut o viziune a chinurilor ce le-ar fi patimit daca ar fi avortat copilul.
Sau par. Paisie Aghioritul, parca, relateaza cazul unei femei al carei sot a aducea curve in casa.. toate le-a rabdat ani intregi, iar in final si el s-a intors la credinta etc..
Deci care sunt modele pe care le alegi?
Ce spui tu denota necredinta.
Din exemplul meu personal.. cand casnicia mea trecea prin criza (pana si preotul mi-a zis: divorteaza, draga) ma rugam Sf. Maici a Domnului sa schimbe gandurile sotului meu. Uneori cinci minute dura pana el chiar isi schimba atitudinea fata de mine. (Uneori ma rugam mai mult, dar intotdeauna ma uimea cum rugaciunile chiar primesc raspuns si cand spui ca asta a fost, nu se mai poate, Dumnezeu le schimba toate!)
Nu treci prin greutati? Pai altfel cum afli de grija pe care ti-o poarta Dumnezeu?
|