View Single Post
Vechi 18.07.2010, 19:49:37
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
In concluzie si protestantii si neoprotestantii sunt eretici din punctul de vedere al Sfintei Biserici.
Versetele sunt corecte dar concluziile pe care le tragi sunt ciudate.

Hai sa recitim versetul: Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.

Deci tu intelegi de aici ca protestantii (si catolicii, probabil) sunt eretici...hmm...

Eu inteleg altceva: ca Duhul Adevarului ii va calauzi pe urmasii sinceri ai lui Iisus.
I-a calauzit in Biserica Primara pe apostoli sa scrie Biblia. Care e infailibila.
Iar mai apoi i-a calauzit pe crestini sa vorbeasca, sa scrie, sa predice, sa traiasca conform voii lui Dumnezeu.

Ii calauzeste si astazi.

Dar TOATE calauzirile ulterioare perioadei apostolice se raporteaza, se filtreaza, se judeca in raport cu Invatatura Apostolilor. Altfel se ajunge la haos si la invataturi false.

Dar, in rest, eu cred ca Duhul Sfant a lucrat cu putere intre crestini din primul secol si pana in ziua de azi. A calauzit si calauzeste in tot adevarul.