Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Ma asteptam ca testul sa nu va convina.
Pentru ca el implica si schimbare a inimii, a atitudinilor, a limbajului, a gandurilor, a faptelor.
Ori dumneavoastra se pare ca doriti doar vorbe multe, polemica fara rost si fraze cat mai sforaitoare. („clei, mult clei”, dupa cum bine definea un coleg de forum). Dar v-am spus ca eu nu intru cu dumneavoastra in polemica doctrinara.
Aici ati zis bine si sunt de acord. Sunt multi ortodocsi in viata carora Impartasania are impact. Ei primesc viata, experimenteaza transformarea in asemanarea cu chipul lui Hristos. Trec testul, nu le este frica de el.
As da doar o strofa din mesajul Sfatului Ioan Ioacob:
O,om, ce mari răspunderi ai
de tot ce faci pe lume,
de tot ce spui în scris sau grai,
de pilda ce la alții dai...
Dar daca vrei sa ti-l pui blazon pe sfantul Ioan Iacob Hozevitul trebuie sa asculti de sfaturile lui nu sa te tii de ura, blesteme, injuraturi si dracuieli.
In concluzie: Sfanta Impartasanie trebuie sa aduca schimbare in viata ta.
Nimic altceva nu este suficient. Trebuie sa se vada iubire de Dumnezeu si de oameni, umblare dupa cele de sus si departare de pacat.
Domnul sa ne ajute.
|
Nu am spus ca nu imi convine testul, ci doar am argumentat ca schimbarea de care vorbesti nu este in cazul sectarilor datorita impartasirii cu trupul si sangele lui Hristos (acest lucru neavand loc in cadrul sectar) ci datorita vointei lor personale de a se schimba, asa cum foarte bine aceasta dorinta de schimbare si de pocainta poate avea loc si in sufletul unui ortodox. Insa aceasta schimbare nu confirma si nu poate confirma ca insul respectiv s-a impartasit cu trupul si sangele Domnului. Testul impartasirii cu trupul si sangele Domnului este chiar impartasirea cu trupul si sangele Domnului !
Iar pe sfantul Ioan Iacob Hozevitul nu mi l-am luat eu ca blazon, ci Insusi Dumnezeu si Sfanta Lui Biserica ! Si el este doar unul dintre sfintii cu moaste neputrezite, si care dovedesc, pentru cei care nu vor permanent sa se impotriveasca Duhului Sfant si lucrarii Lui de sfintire a adevaratilor credinciosi, efectele impartasirii reale de trupul si sangele Domnului, impartasire care are puterea nu doar de a darui nestricaciunea sufletului, ci chiar si trupului si inca din aceasta viata asa cum se vede in cazul
sfintilor ortodocsi. O alta spusa a sfantului Ioan Iacob Hozevitul este ca:
"Ortodoxia este singura credinta adevarata !"
Cu privire la sfanta euharistie, sfantul Pavel avertizeaza asupra posibilitatii impartasirii cu nevrednicie cu trupul si sangele Domnului, ceea ce arata ca exista posibilitatea unui asemenea fapt, lucru care insa este soldat cu pedeapsa divina si care, tocmai prin aceasta pedeapsa, confirma sfintenia euharistiei (a celei ortodoxe bineinteles)! Cu alte cuvinte exista si posibilitatea ca omul sa nu se schimbe asa cum ar fi de dorit si cum ar trebui, insa acest lucru tine de persoana in cauza si nu de sfintenia obiectiva a sfintei euharistii ortodoxe !
In sfarsit dar nu in cele din urma, concluziile nu le tragi tu pentru ca ele deja au fost trase de cei care au avut de calauza pe Duhul Adevarului, si Care i-a calauzit la tot adevarul cu privire si la aceasta problema ! Imi mentin avertismentul pe care deja l-am facut sectarilor, si in special celor mai "invatati", ca pentru amagirile si inselarile, pe care le indruga atat in mediul lor sectar cat si in dialoguri cu ortodocsii sau neortodocsii, se fac vinovati inaintea Dumnezeului Celui Viu si inaintea lui Iisus Hristos !!! Aceste amagiri, minciuni, inselari, erezii nu doar ca va pedepsesc in ceasul acesta si va lipsesc de impartasirea reala cu Domnul Hristos, si odata cu voi implicit si pe adeptii sectari, insa va vor pedepsi si in ceasul viitor pentru toata lucrarea de amagire si inselare pe care ati dus-o si pe care o duceti inaintea ochilor celor mai putin intelegatori in materie de lucruri duhovnicesti ! In stabilirea dreptatii voi vedeti numai dracuieli, insa insultele pe care le aduceti prin inselarile voastre cu privire la invatatura adevarata a lui Hristos si a Duhului Adevarului, precum si la adresa sfintilor parinti ai Bisericii vor avea consecinte semnificative din punct de vedere spiritual nu doar asupra voastra ci si asupra celor care s-au lasat amagiti de amagirile voastre ! Veti plati scump inaintea lui Dumnezeu, pentru ca pe unii oameni ii mai puteti amagi, nu insa si pe Dumnezeul Cel Viu, cunoscatorul adancurilor noastre !!!