View Single Post
Vechi 23.07.2010, 11:30:08
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Luand Scriptura la modul literal poti ajunge la cele mai fanteziste concluzii.
sunt pasaje care le iei literal si pasaje care nu se pot lua literal(cum ar fi cel cu taiatul mainii si scosul ochiului). Dar in cazul prezentat in Romani, cu faraon, e totul clar. Dumnezeu i-a dat sanse sa se pocaiasca dar el nu a vrut. Iti redau niste versete din Iesirea ca sa iti dai seama despre ce e vorba:

Iesirea 7:22
"Dar vrăjitorii Egiptului au făcut și ei la fel prin vrăjitoriile lor. Inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese"
Iesirea 8:15
"Faraon, văzând că are răgaz să răsufle în voie, și-a împietrit inima, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul."
Iesirea 8:19
"Și vrăjitorii au zis lui Faraon: “Aici este degetul lui Dumnezeu!” Dar inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul."

Exemplele continua la mai toate urgiile care se abat asupra Egiptului dar ce e interesant apare la sfarsit:
Iesirea 9:12
"Domnul a împietrit inima lui Faraon, și Faraon n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul lui Moise.

Dupa cum vezi la un moment dat Dumnezeu a fost cel care l-a impietrit pe faraon, dar asta dupa ce faraon a avut sansele lui la pocainta, dar a preferat sa se impietreasca si sa nu se pocaiasca.

Din pacate asta se intampla cu f multi oameni, resping pocainta si la un moment dat Dumnezeu ii impietreste si nu se mai pot pocai.

Citat:
Daca ai cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu ai stii ca nu poate forta pe nimeni sa fie intr-un anumit fel, fie si pentru a se arata puterea Sa in cineva.
Dumnezeu nu forteaza insa Dumnezeu arata bunatate omului, care om in loc sa se pocaiasca ii intoarce spatele.

Citat:
Cat despre iad, ce sa zic, daca unii dintre voi sunteti tributari unor teorii eronate ce dateaza de secole... Ma intreb de ce nu adoptati si moda vremii, cultura, tehnologia de acum 1500-2000 de ani sau mai mult. Nu va convine. Dar ca sa vorbiti la modul iresponsabil si fals despre vesnicia si chinurile iadului puteti, ca doar sunt pentru altii, necredinciosi bineinteles. Nu mai jigniti pe Dumnezeu cu povestioare puse in dreptul Personalitatii Sale Sfinte.
Nu inteleg ce vrei sa spui aici, cred ca ai gresit postarea. Ce teorii eronate? Ce am spus fals despre chinurile iadului?Am spus ceea ce zice Sf Scriptura, daca tu nu o citesti nu inseamna ca is povesti.
Cine si cum l-a jignit pe Dumnezeu?

Citat:
Dragul meu, asta cu Iosif si nevasta lui Potifar nu tine de credinta neparat ci de bun simt si respect fata de un om, atata tot. Nici eu nu as avea capacitatea de a profita de sotia unui om, nici nu ar avea sens cand sunt atatea disponibile.
Nu din bun simt fata de potifar a refuzat Iosif, ci pentru ca il iubea pe Dumnezeu.Iti mai redau o data ce a spus Iosif nevestei lui Potifar:
"Iar el n-a voit, ci a zis către femeia stăpânului său: "De când sunt aici, stăpânul meu nu poartă grijă de nimic în casa sa, ci toate câte are le-a dat pe mâna mea.
In casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?"

Din cauza lui Dumnezeu nu s-a culcat cu ea, nu din cauza lui Potifar. Daca ar fi fost necasatorita tipa la fel ar fi facut, ca e pacat sa te culci cu o persoana fara sa fii casatorit cu ea. Deci chiar daca erau sute disponibile Iosif ar fi facut la fel.

Citat:
Nici nu stii cati "necredinciosi" se lupta cu pacatul. Oameni care nu au citit un bob de Scriptura, care n-au vazut biserica in viata lor, dar care au notiunile privind binele si raul fiind inzestrati de Dumnezeu.
Poate se lupta cu vicii, dar nu cu pacatul. Un om care se considera morala si nu vrea sa fure si sa minta, ajuta pe altii, dar care traieste in curvie(dau un exp pt ca asta e la moda acum) nu lupta cu pacatul, ci traieste in pacat.
Sunt oameni care lupta sa nu mai bea/fumeze stiind ca asta le face rau, dar asta nu inseaman ca lupta impotriva pacatului.
Ma indoiesc ca necredinciosii se lupta cu pacatul, lupta cu pacatul implica dragoste de Dumnezeu, ori un necredincios nu are asa ceva.

Citat:
Da, credincios inseamna sa fii OM, atat. Poti sta fara sa stii nimic din Biblie sau sa faci vrute si nevrute. Daca esti om in viata de zi cu zi intre cei intre care te invarti atunci te poti numi si credincios, sau martusitor al lui Cristos fara a spune macar un cuvintel despre El. Eu intalnesc astfel de oameni si creste inima in mine cand ii vad, cata rabdare, bun simt, educatie, cinste si tot ce vrei pot avea. Cunostintele teologice nu folosesc la nimic, in sensul ca nu schimba omul.
Nu zice nimeni ca trebuie sa stii Biblia din scoarta in scoarta ca sa fii mantuit, dar mesajul Evangheliei e clar , omul care se increde in Hristos e mantuit. Acolo gasim solutiile la lupta care o avem de dus in lumea aceasta.
Ce intelegi prin a fi om?Am senzatia ca mergi pe ideea de moralitate, asta nu inseamna credinciosie. Poti sa fii un exemplu de moralitate, asta nu te face credincios.
Cunostintele teologice nu schimba omul, doar Hristos il poate schimba.
Reply With Quote