Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Nu e vorba de discriminare. Uite ce zice Pavel in Romani:
"Căci Scriptura zice lui Faraon: "Pentru aceasta chiar te-am ridicat, ca să arăt în tine puterea Mea și ca numele Meu să se vestească în tot pământul".
Deci, dar, Dumnezeu pe cine voiește îl miluiește, iar pe cine voiește îl împietrește. "
Moartea a doua e iazul cu foc dupa cum spune Sf Scriptura.
|
Luand Scriptura la modul literal poti ajunge la cele mai fanteziste concluzii. Daca ai cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu ai stii ca nu poate forta pe nimeni sa fie intr-un anumit fel, fie si pentru a se arata puterea Sa in cineva. Cat despre iad, ce sa zic, daca unii dintre voi sunteti tributari unor teorii eronate ce dateaza de secole... Ma intreb de ce nu adoptati si moda vremii, cultura, tehnologia de acum 1500-2000 de ani sau mai mult. Nu va convine. Dar ca sa vorbiti la modul iresponsabil si fals despre vesnicia si chinurile iadului puteti, ca doar sunt pentru altii, necredinciosi bineinteles. Nu mai jigniti pe Dumnezeu cu povestioare puse in dreptul Personalitatii Sale Sfinte.
Citat:
Asta s-o crezi tu ca merge cu scuze. Iti dau 2 exemple de oameni care au trait printre pagani dar care si-au pastrat credinta nealterata fiind condamnati la moarte in anumite situatii.
1)Iosif
2)Daniel si prietenii lui.
Ar fi avut toate scuzele sa pacatuiasca(Iosif cu nevasta lui Potifar) iar Daniel sa se inchine la chipul de aur ca sa isi scape viata. Dar nici unul din ei nu a facut-o.
|
Dragul meu, asta cu Iosif si nevasta lui Potifar nu tine de credinta neparat ci de bun simt si respect fata de un om, atata tot. Nici eu nu as avea capacitatea de a profita de sotia unui om, nici nu ar avea sens cand sunt atatea disponibile.
Citat:
Ai inteles gresit. Nu e vb ca cineva nu are nici un pacat, ci e vorba de atitudinea fata de pacat. Cei care-s ai lui Dumnezeu se lupta sa nu pacatuiasca, pe cand ceilalti pacatuiesc fara nici o problema.
Credinciosul lupta impotriva pacatului, necredinciosul gaseste placere in pacat.
|
Nici nu stii cati "necredinciosi" se lupta cu pacatul. Oameni care nu au citit un bob de Scriptura, care n-au vazut biserica in viata lor, dar care au notiunile privind binele si raul fiind inzestrati de Dumnezeu.
Citat:
Intelegi ce inseamna sa fii credincios?
|
Da, credincios inseamna sa fii OM, atat. Poti sta fara sa stii nimic din Biblie sau sa faci vrute si nevrute. Daca esti om in viata de zi cu zi intre cei intre care te invarti atunci te poti numi si credincios, sau martusitor al lui Cristos fara a spune macar un cuvintel despre El. Eu intalnesc astfel de oameni si creste inima in mine cand ii vad, cata rabdare, bun simt, educatie, cinste si tot ce vrei pot avea. Cunostintele teologice nu folosesc la nimic, in sensul ca nu schimba omul.