Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
O fi , da Manastire nu insamna vacanta prelungita , ci , truda , renuntare , lacrimi . . . , mai inseamna datul cu sapa , statul in genunchi ore in sir si de curatat pe jos urmele de ceara , de spalat geamuri , de muls vacile , de udat gradina , zile de foamete , de renuntari . Mai inseamna si cate o palma si un sut in fund ( iertata expresia ) , inseamna subordonare si discilina , iar cine nu intelege si nu accepta asa ceva , nu are ce cauta acolo . Manastirea e pe atat de "dura " dar pe atat de frumoasa ! ATENTIE : NU ESTE OBLIGATORIE , PRECUM SI CREDINTA NU E ! Am studiat mult timp "viata necunoscuta" a Manastirilor si pot spune ca celui ce-i nu-i place munca , truda si renuntarea de sine , NU ARE CE CAUTA ACOLO !
|
:)))...acum iertata-mi fie lipsa de modestie...dar mie imi spui ce inseamna manastirea??? am facut acolo ascultari la care nici n-am visat vreodata ca am sa ajung si am sa le pot face, iar pentru mine ascultarea era primordiala si sfanta...si asta inca dinainte sa plec acolo, eu am invatat ascultarea de duhovnic fara de care nu faceam nimic.
daca totul s-ar fi rezumat la ascultarile de care spui crede-ma ca era floare la ureche...dar...repet, n-a fost sa fie..e bine asa acum...sa fie pentru cei care sunt acolo si merita asta. Eu sunt multumita cu ce sunt aici si acum, slava lui Dumnezeu pentru toate.