View Single Post
Vechi 26.07.2010, 15:57:59
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Atunci trebuia sa spuna pavel "Sf Scriptura, cartea x etc sunt insuflate de Dumnezeu ". Problema care tu te faci ca nu o vezi e aceea ca Pavel, sub influenta Duhului Sfant, afirma ca Sf Scriptura e suficienta in ceea ce priveste invatatura care duce la mantuire.

Daca Hristos a spus ca are credinta mantuitoare atunci eu il cred pe El nu pe tine care nu stii ce era in inima femeii si o faci idolatra. Ea a venit la Hristos cu speranta ca El o va vindeca, ceea ce s-a si intamplat. De unde stii tu ca femeia nu credea ca Hristos e Mesia? Pe ce te bazezi? E doar o supozitie dar care nu are nici o acoperire. Daca ea ar fi avut o credinta idolatra nu i-ar fi spus Hristos "Credinta te-a mantuit". O credinta idolatra nu te mantuie.
Pavel nu zice absolut niciun cuvant despre suficienta Scripturii, mai ales ca dupa ce ii scrie lui Timotei, s-au mai scris epistole , deci nu se pune problema suficientei , la momentul cand ii scria Pavel Lui Timotei,

Eu nu o fac idolatra , voi ati fi facut-o daca o vedeati ca face niste gesturi care cum spuneti voi, nu sunt scrise in Scriptura, deci cand am zis ca gestul era idolesc, am zis-o in ceea ce priveste interpretarea neo-protestanta
Poi am mai zis, era foarte putin probabil, luand lucrurile logic, ca femeia sa fi stiut ca El este Mesia, supozitie este si sa credem ca ea stia ca El este Mesia, nu avem nicio dovada

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)