View Single Post
Vechi 27.07.2010, 13:09:04
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu știu ce-l ținea, poate afli tu răspunsul. Cert e că schimbarea în bine nu s-a produs decât după convertire - o experiență repetată cu fiecare ortodox care vine la credință. Din nefericire am întâlnit și adventiști care au părăsit credința, odată cu aceasta reluîndu-și viața păcătoasă de dinainte: patima beției, desfrâu, etc. Cum îți explici?

NP confunda Orto Doxia (invatatura dreapta, completa, intreaga) cu Orto Praxia (punerea in practica si aplicarea la propria viata).

plus ca diavolul asta si vrea, sa-i indeparteze pe oameni de singurul loc unde li se da Trupul si Sangele lui Hristos.
ok, sa se lase de betie si alte pacate trupesti, dar sa-si infesteze mintea cu erezie. punct ochit, punct lovit.

sa nu se mai poata uni cu Trupul lui Hristos. ,,de nu veti manca Trupul Meu...nu veti avea viata in voi,,

NP fac din scaparea de pacate trupesti un scop in sine.
In BO, a scapa de pacate nu e un scop in sine, ci e un prim pas, o conditie fara de care nu poti deveni madular al Trupului care Il are drept cap pe Hristos.

ortodocsii nepracticanti, dar ramasi totusi in ortodoxie, chiar daca au pacate impotriva carora nu lupta (si cine nu are?), au sansa ca macar in ceasul al
11-lea sa compenseze prin cainta, iertare si dezlegare de pacate, prin spovedanie si impartasanie, macar atunci.

sigur, ca e riscant si nu e de dorit sa fim ortodocsi practicanti doar inaintea mortii, dar asta inseamna ca mai e o sansa pt. toti.

un mic sfat de bun simt: nu mai judecati ortodoxia dupa neimplinirea si nedesavarsirea unor ortodocsi nepracticanti.

ortodocsii practicanti inteleg ca scopul pt. care ne-a creat Dumnezeu e unirea cu Hristos prin impartasirea cu Trupul Lui pe tot parcursul vietii.
si evident, ca sa ne putem impartasi, trebuie sa luptam impotriva a tot ce ne tine departe de El, incepand cu pacatele grosiere, pana la cele cu gandul da care se nu scapam pana la moarte.