Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 23:17:07
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Ceea ce avem in comun este dragostea lui Dumnezeu pentru noi.
Acum cat de bine raspundem fiecare din noi acestei dragoste,si facem voia Sa,doar El va judeca.
Vechi 26.07.2010, 23:37:00
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
"Tragedie" și "nenorocire" pentru cine?
Mai, eu am zis-o mai in gluma asa, dar e destul de rau pentru bietul om care se converteste, si-i face de multe ori dusmani(poate e cam mult spus) pe cei din casa lui care nu pricep ca oricine e liber sa aleaga drumul pe care vrea sa mearga, mai ales in domeniul spiritual. Am cunoscut astfel de persoane, iar faptul ca noul lor drum in viata a produs atat deranj pentru familie si cunoscuti mi-a lasat un gust tare amar. De-ar intelege ca asta e momentul sa probezi credinta, sa-l accepti pe om, cu noua lui viziune cu tot. Daca avem impresia ca fiecare e cu credinta lui, ne inselam amarnic, credinta e una singura si trebuie probata in relatiile dintre noi, altfel e vorbarie goala.
Vechi 26.07.2010, 23:40:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
o prăpastie ne desparte de neoprotestanți, și îndeosebi de adventiști. m-am simțit mult mai aproape de un evreu sau de un musulman decât de un adventist. Cu evreii măcar împărțim un anumit fond liturgic comun, precum și o seamă de credințe comune.
Foarte interesanta afirmatie, pai daca nici adventistii care tin Sabatul nu sunt aproape de evrei, atunci cine?
Vechi 26.07.2010, 23:41:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ceea ce avem in comun este dragostea lui Dumnezeu pentru noi.
Acum cat de bine raspundem fiecare din noi acestei dragoste,si facem voia Sa,doar El va judeca.
Asa e Iustin, ai grait drept credincios!
Vechi 27.07.2010, 00:07:49
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Foarte interesanta afirmatie, pai daca nici adventistii care tin Sabatul nu sunt aproape de evrei, atunci cine?
La asta, a răspuns bine tricesmusquintus, deși nu a avut această intenție. Nu în ritualuri seci trebuie căutată asemănarea și continuitatea. Degeaba adventiștii țin Sabbatul și se feresc să mănânce porc și pești fără solzi.

Dumnezeul nostru este Dumnezeul lui Avraam, al lui Isac și al lui Iacob. Dumnezeul adventiștilor este Dumnezeul fariseilor și saducheilor. Singurul lucru comun este pretenția identității.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 27.07.2010, 08:19:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Mai, eu am zis-o mai in gluma asa, dar e destul de rau pentru bietul om care se converteste, si-i face de multe ori dusmani(poate e cam mult spus) pe cei din casa lui care nu pricep ca oricine e liber sa aleaga drumul pe care vrea sa mearga, mai ales in domeniul spiritual.
Ce poate fi rău pentru "bietul" om că ajunge să experimenteze pacea lui Dumnezeu, că scapă de patimi grele, că se bucură de o sănătate mai bună prin schimbarea stilului de viață? Că-și face dușmani uneori chiar în familie, asta ne spune chiar Hristos - cu ajutorul Domnului îi va câștiga și pe ei pentru Hristos, asta am experimentat și eu. Când te împaci cu Dumnezeu, mai contează că ai dusmani? E mai bine să fii în vrăjmășie cu Dumnezeu?
Vechi 27.07.2010, 08:21:58
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Ce poate fi rău pentru "bietul" om că ajunge să experimenteze pacea lui Dumnezeu, că scapă de patimi grele, că se bucură de o sănătate mai bună prin schimbarea stilului de viață? Că-și face dușmani uneori chiar în familie, asta ne spune chiar Hristos - cu ajutorul Domnului îi va câștiga și pe ei pentru Hristos, asta am experimentat și eu. Când te împaci cu Dumnezeu, mai contează că ai dusmani? E mai bine să fii în vrăjmășie cu Dumnezeu?
Auzi, dar nu putea sa faca toate lucrurile si alea inainte? Ce il tinea? :)
Ce-l tinea in vrajmasie cu Dumnezeu?
Ce lozinci de doi bani, frate.
Vechi 27.07.2010, 08:36:21
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Auzi, dar nu putea sa faca toate lucrurile si alea inainte? Ce il tinea? :)
Ce-l tinea in vrajmasie cu Dumnezeu?
Ce lozinci de doi bani, frate.
Nu știu ce-l ținea, poate afli tu răspunsul. Cert e că schimbarea în bine nu s-a produs decât după convertire - o experiență repetată cu fiecare ortodox care vine la credință. Din nefericire am întâlnit și adventiști care au părăsit credința, odată cu aceasta reluîndu-și viața păcătoasă de dinainte: patima beției, desfrâu, etc. Cum îți explici?
Vechi 27.07.2010, 08:40:14
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
Nu știu ce-l ținea, poate afli tu răspunsul. Cert e că schimbarea în bine nu s-a produs decât după convertire - o experiență repetată cu fiecare ortodox care vine la credință. Din nefericire am întâlnit și adventiști care au părăsit credința, odată cu aceasta reluîndu-și viața păcătoasă de dinainte: patima beției, desfrâu, etc. Cum îți explici?
Iti explic eu sectarule ! Problema reala a Ortodoxiei este ca nu este pusa in practica asa cum ar trebui in multe dintre cazuri ! Asta este singura reala si adevarata problema a Bisericii ! Insa acest lucru nu invalideaza Ortodoxia in adevarul ei ! Cat ii priveste pe sectari, nici nu are rost sa mai discutam: sunteti ridicoli !

Last edited by kesarion_breb; 27.07.2010 at 08:57:16.
Vechi 27.07.2010, 09:21:18
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Adevarul este ca atitudinea domnului Dragomir, care va numeste "idolatrii ai Cartii", mi s-a parut exagerata pana am realizat, din ultimele dumneavoastra postari, ca are dreptate, deoarece pentru dumneavoastra orice nu este cuprins in Biblie este automat impotriva Bibliei, ceea ce este o eroare impotriva logicii fundamentale, ca sa nu mai spun impotriva Adevarului si a Bisericii.

Iar in ceea ce priveste denominatiile protestante, nu va mai ascundeti dupa deget, diferentele de teologie, de cristologie, de soteriologie dintre ele sunt atat de adanci, incat Schisma catolico- ortodoxa pare o gluma.
Nu am zis ca ce nu e in Sf Scriptura e impotriva ei ci am spus ca ce contrazice Sf Scriptura trebuie inlaturat.
La voi la catolici exista teorii cum ar fi purgatoriul. Ori daca Hristos spune ca omul care nu se impaca cu Dumnezeu va fi chinuit o vesnicie in iazul de foc e clar ca teoria cu "chinul pentru o perioada" e impotriva Sf Scripturi. Si exemplele pot continua.

Numai ca voua va lipseste discernamantul spiritual, sunteti limitati de niste dogme si va miscati doar in limitele respective. Ce nu e conform dogmelor voastre automat e sectarism, erezie etc.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42