View Single Post
Vechi 27.07.2010, 23:48:13
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristina sibiu Vezi mesajul
Da deci ai inteles foarte bine ce ma deranjeaza si ma doare foarte tare pe mine .Eu as vrea sa vad ortodocsi cu sufletul,cu fapta,cu vorba nu doar cu numele.As dori sa vad preoti care se implica in aducerea pacatosilor ortodocsi pe calea cea dreapta care sa fie un exemplu de urmat,un sprijin,o intarire pt.cei care au nevoie.Alt gen de probleme ale omului sunt 0 in comparatie cu posibilitatea de a merge in iad pt. eternitate si asta as dori eu sa constientizeze toata lumea.
Sunt acei preoti, ca daca n-ar fi, nici noi n-am mai povesti.
De fiecare data cand vezi sau citesti ceva ce iti place si iti merge la suflet din partea unui ortodox, sa stii ca in "spatele" lui e si un preot (duhovnic) care l-a ajutat enorm; si sunt convinsa ca daca ai cauta, ai gasi si tu unul (ti-ar scoate Dumnezeu in cale) si acel parinte ti-ar reda increderea in toti ceilalti.

Nu vreau sa bat apa in piua cu experienta personala. Pe de alta parte, cred ca stii deja ca e foarte greu sa aduci pe cineva la credinta, fara sa ii vanturi, pe langa interesul duhovnicesc (mantuirea) si ceva material (inclusiv de natura sociala). Multi stim ce discutii am avut in familii sau cu prietenii si ce succes "rasunator" au avut acele discutii. Daca Biserica ar incerca sa trezeasca omul si sa i se bage pe gat, chiar si pentru binele lui propriu, acel om ar avea o reactie de respingere si nu doar din cauza lui ci si pentru ca are si-al rau un rol si rabda orice, dar nu asta. E o lupta foarte grea.

Deci mai mult de a incerca sa ne rugam pentru ei si-a fi noi insine cat de cat in regula (nu la modul fariseic).....

Iar cei care fac(em) sminteala prin comportamentul nostru neadecvat, dandu-ne ortodocsi cand de fapt putim de patimi, Dumnezeu sa ne ierte si sa indrepte toata sminteala pe care am facut-o si sa lumineze sufletele noastre si pe ale celor pe care, din nebagare de seama, prostie, fatarnicie si pacatosenie, i-am indepartat de la calea cea dreapta, poate amanandu-le intoarcerea si pierzand timp pretios.

Sf. Siluan Athonitul: [ calugar ortodox ]

Omul bun gândește: „Tot cel ce rătăcește de la adevăr piere” și, de aceea, îi este milă de el. Dar cine n-a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela nu se va ruga pentru vrăjmași. Cine a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela se întristează toată viața pentru oamenii care nu se mântuiesc și varsă multe lacrimi pentru popor, și harul lui Dumnezeu îi dă puterea de a iubi pe vrăjmași.
Și noi, dacă vrem să păstrăm harul, trebuie să ne rugăm pentru vrăjmași. Dacă nu ți-e milă de păcătosul care se va chinui în foc, aceasta înseamnă că nu este întru tine harul Duhului Sfânt, ci în tine viază un duh rău[; și câtă vreme ești încă în viață, silește-te prin pocăință să te eliberezi de el.
Unui pustnic care i-a spus odată: ,,Dumnezeu va pedepsi pe toți ateii și ereticii, care vor arde în focul veșnic“, Siluan i-a replicat: ,,bine dar spune-mi dacă vei fi în rai și de acolo vei vedea cum arde cineva în focul iadului, vei mai avea pace?” “Ce să-i faci? E păcatul lor“, a spus pustnicul. La care Siluan a răspuns: Iubirea nu poate suferi aceasta. Trebuie să ne rugăm pentru toți oamenii“.

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...evoie-de-fier/

Deci calugarul acesta (mai e nevoie sa zic ca atata vreme cat a fost in viata nu s-a simtit sfant, ci cel mai mare pacatos?), ortodox fiind, neconsiderandu-se mantuit, curat si toate celelalte, era capabil de asemenea simtire.
Cum sa zic, pentru asemenea oameni tine Dumnezeu lumea, inca. Nu pentru parerile noastre de sine, cravatele, discursurile, PR-urile si slavele noastre desarte.

Last edited by Jane Says; 27.07.2010 at 23:56:22.