Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2010, 22:19:32
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristina sibiu Vezi mesajul
Eeee nu la fericirea aia se refera ,asta chiar si eu inteleg fara sa fiu vreo invatata.Se refera la nefericiti care isi petrec viata in mizerie sufleteasca si mor asa .Si se refera la cei care il injura pe Dumnezeu,care isi gasesc placerea in alcool etc. Si da nu poti fi fericit cand sti ca esti pacatos.Am vrut sa zic ca mi-am dat seama ca nici eu nu gasesc linistea la BO, poate asa intelegi mai bine.
Pai, oamenii de care spui ca traiesc si mor asa, din cate inteleg, nu prea fac parte din Biserica cu toata fiinta lor, ci eventual doar in mod formal (punem piciorul in biserica de doua ori pe an, stam 10 minute, habar nu avem care moment al Liturghiei este, aprindem doua lumanari si plecam la ale noastre cu constiinta impacata). Cu toate ca Biserica se roaga inclusiv pentru ei, ca toti cati suntem botezati ortodox suntem copiii ei si Dumnezeu asteapta intoarcerea fiecaruia dintre noi.

Din cate am citit, este o tristete si o neliniste buna, cand sufletul este intristat pentru pacate.. Nu ai observat ca in multe rugaciuni cerem pocainta ca pe un dar si darul lacrimilor, sa ne ude din crestet pana in picioare, sa ne spele si sa ne imbrace in haina pocaintei mai alba decat zapada si astfel sa intram in camara de nunta cu Hristos?

Si despre starile acestea dar si despre alta neliniste ar trebui sa discuti cu un preot duhovnic, daca nu ai facut-o deja, ca sunt si preoti buni de care nu te-ai smintit si unul dintre ei sigur te-ar putea ajuta sa-ti gasesti echilibrul printr-o participare mai activa fiintial in BO.

Mie imi pare rau cand aud de asa ceva (ca e cineva dispus sa renunte) tocmai pentru ca stiu din ce pacate si intunecimi sufletesti m-a scos la liman pe mine Hristos pentru rugaciunile Maicii Sale si ale parintelui meu duhovnic, Dumnezeu sa-i dea sanatate si bucurie. Si asta in BO, evident.

Pe mine daca m-ar intreba cineva daca sunt fericita - sincer, e greu, stiind ce am facut si simt ca nu merit sa fiu fericita - nu stiu ce-as zice, dar recunoscatoare stiu sigur ca sunt (nu cat ar trebui, dar oricum acest sentiment este mai puternic conturat si mai usor de definit).

Si de nefericirea si nelinistea dintre noi nu scapam schimband mediul - pentru ca sufletul, izvorul acelor stari, ramane acelasi. De-asta am nevoie sa il vindece Hristos si punem si noi putina osteneala (rugaciune, post, fapte bune, participare cu toata fiinta la slujbele bisericii care au si menirea asta, de a ne tamadui si sfinti pe cat posibil inca din aceasta viata).

Intrebarea ramane: dar preotul ala de ce nu stia lucrurile astea?
Si astept si de la zorobabel niste raspunsuri.

Last edited by Jane Says; 27.07.2010 at 22:27:07.
Vechi 27.07.2010, 22:30:32
Senior Member

Implicit

Si daca oamenii aceia care traiesc in mizerie si mor asa te tulbura - si e normal sa NE tulbure, ca ne sunt frati, e firesc sa ne doara pentru ei - roaga-te pentru ei, nu te scarbi de toata ortodoxia din cauza celor care tu singura recunosti ca oricum nu o traiesc si nici nu incearca.

Nu schimband religia si fugind in tabara celor 'fericiti' o sa se rezolve problema asta, ci incercand sa facem noi ce putem ca sa ne imbunatatim macar un pic, cu harul lui Dumnezeu si ca sa avem indrazneala in rugaciune pentru ei, ca si pentru ei, cei din mizerie, S-a rastignit Hristos, nu numai pentru cei frumosi, destepti si nepacatosi; si daca nu ii putem ajuta, macar sa incercam sa facem noi ce nu-s ei in stare sa faca.

Cat timp suntem parte din BO, in fiecare dintre noi (inclusiv din cei de care vorbeam inainte) licareste potentialul de a deveni sfant, la asta suntem chemati, dar nu o sa se intample daca stam cu ochii pe altii si ne scarbim unii de altii si fugim acolo unde e mai aseptic din punct de vedere trupesc.

Last edited by Jane Says; 27.07.2010 at 22:33:06.
Vechi 27.07.2010, 22:39:50
Senior Member

Implicit

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...ii-e-dumnezeu/

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...a-cu-dumnezeu/

Cititi.
Vechi 27.07.2010, 23:26:44
Raul Ortodox Raul Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Omul asta nu a fost niciodata preot ortodox...
Cu cat dispret vorbeste despre ortodoxie asa pare.
Vechi 27.07.2010, 23:39:24
Cristina sibiu Cristina sibiu is offline
Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si daca oamenii aceia care traiesc in mizerie si mor asa te tulbura - si e normal sa NE tulbure, ca ne sunt frati, e firesc sa ne doara pentru ei - roaga-te pentru ei, nu te scarbi de toata ortodoxia din cauza celor care tu singura recunosti ca oricum nu o traiesc si nici nu incearca.

Nu schimband religia si fugind in tabara celor 'fericiti' o sa se rezolve problema asta, ci incercand sa facem noi ce putem ca sa ne imbunatatim macar un pic, cu harul lui Dumnezeu si ca sa avem indrazneala in rugaciune pentru ei, ca si pentru ei, cei din mizerie, S-a rastignit Hristos, nu numai pentru cei frumosi, destepti si nepacatosi; si daca nu ii putem ajuta, macar sa incercam sa facem noi ce nu-s ei in stare sa faca.

Cat timp suntem parte din BO, in fiecare dintre noi (inclusiv din cei de care vorbeam inainte) licareste potentialul de a deveni sfant, la asta suntem chemati, dar nu o sa se intample daca stam cu ochii pe altii si ne scarbim unii de altii si fugim acolo unde e mai aseptic din punct de vedere trupesc.
Da deci ai inteles foarte bine ce ma deranjeaza si ma doare foarte tare pe mine .Eu as vrea sa vad ortodocsi cu sufletul,cu fapta,cu vorba nu doar cu numele.As dori sa vad preoti care se implica in aducerea pacatosilor ortodocsi pe calea cea dreapta care sa fie un exemplu de urmat,un sprijin,o intarire pt.cei care au nevoie.Alt gen de probleme ale omului sunt 0 in comparatie cu posibilitatea de a merge in iad pt. eternitate si asta as dori eu sa constientizeze toata lumea.
Vechi 27.07.2010, 23:48:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Da deci ai inteles foarte bine ce ma deranjeaza si ma doare foarte tare pe mine .Eu as vrea sa vad ortodocsi cu sufletul,cu fapta,cu vorba nu doar cu numele.As dori sa vad preoti care se implica in aducerea pacatosilor ortodocsi pe calea cea dreapta care sa fie un exemplu de urmat,un sprijin,o intarire pt.cei care au nevoie.Alt gen de probleme ale omului sunt 0 in comparatie cu posibilitatea de a merge in iad pt. eternitate si asta as dori eu sa constientizeze toata lumea.
Sunt acei preoti, ca daca n-ar fi, nici noi n-am mai povesti.
De fiecare data cand vezi sau citesti ceva ce iti place si iti merge la suflet din partea unui ortodox, sa stii ca in "spatele" lui e si un preot (duhovnic) care l-a ajutat enorm; si sunt convinsa ca daca ai cauta, ai gasi si tu unul (ti-ar scoate Dumnezeu in cale) si acel parinte ti-ar reda increderea in toti ceilalti.

Nu vreau sa bat apa in piua cu experienta personala. Pe de alta parte, cred ca stii deja ca e foarte greu sa aduci pe cineva la credinta, fara sa ii vanturi, pe langa interesul duhovnicesc (mantuirea) si ceva material (inclusiv de natura sociala). Multi stim ce discutii am avut in familii sau cu prietenii si ce succes "rasunator" au avut acele discutii. Daca Biserica ar incerca sa trezeasca omul si sa i se bage pe gat, chiar si pentru binele lui propriu, acel om ar avea o reactie de respingere si nu doar din cauza lui ci si pentru ca are si-al rau un rol si rabda orice, dar nu asta. E o lupta foarte grea.

Deci mai mult de a incerca sa ne rugam pentru ei si-a fi noi insine cat de cat in regula (nu la modul fariseic).....

Iar cei care fac(em) sminteala prin comportamentul nostru neadecvat, dandu-ne ortodocsi cand de fapt putim de patimi, Dumnezeu sa ne ierte si sa indrepte toata sminteala pe care am facut-o si sa lumineze sufletele noastre si pe ale celor pe care, din nebagare de seama, prostie, fatarnicie si pacatosenie, i-am indepartat de la calea cea dreapta, poate amanandu-le intoarcerea si pierzand timp pretios.

Sf. Siluan Athonitul: [ calugar ortodox ]

Omul bun gândește: „Tot cel ce rătăcește de la adevăr piere” și, de aceea, îi este milă de el. Dar cine n-a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela nu se va ruga pentru vrăjmași. Cine a învățat de la Duhul Sfânt să iubească, acela se întristează toată viața pentru oamenii care nu se mântuiesc și varsă multe lacrimi pentru popor, și harul lui Dumnezeu îi dă puterea de a iubi pe vrăjmași.
Și noi, dacă vrem să păstrăm harul, trebuie să ne rugăm pentru vrăjmași. Dacă nu ți-e milă de păcătosul care se va chinui în foc, aceasta înseamnă că nu este întru tine harul Duhului Sfânt, ci în tine viază un duh rău[; și câtă vreme ești încă în viață, silește-te prin pocăință să te eliberezi de el.
Unui pustnic care i-a spus odată: ,,Dumnezeu va pedepsi pe toți ateii și ereticii, care vor arde în focul veșnic“, Siluan i-a replicat: ,,bine dar spune-mi dacă vei fi în rai și de acolo vei vedea cum arde cineva în focul iadului, vei mai avea pace?” “Ce să-i faci? E păcatul lor“, a spus pustnicul. La care Siluan a răspuns: Iubirea nu poate suferi aceasta. Trebuie să ne rugăm pentru toți oamenii“.

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...evoie-de-fier/

Deci calugarul acesta (mai e nevoie sa zic ca atata vreme cat a fost in viata nu s-a simtit sfant, ci cel mai mare pacatos?), ortodox fiind, neconsiderandu-se mantuit, curat si toate celelalte, era capabil de asemenea simtire.
Cum sa zic, pentru asemenea oameni tine Dumnezeu lumea, inca. Nu pentru parerile noastre de sine, cravatele, discursurile, PR-urile si slavele noastre desarte.

Last edited by Jane Says; 27.07.2010 at 23:56:22.
Vechi 27.07.2010, 23:50:44
Banned

Implicit

Citat:
RAUL ORTODOX .Gandirea ta e o pierdere de timp ,poate tu ai o biserica a ta unde totu e lapte si miere sau ce incerci tu sa demonstrezi?Eu nu iti arat America ,eu iti spun despre Romanica asta a noastra ,despre biserici doar cu numele de biserica ,ca in rest e vai si amar.Cine vrea sa mearga la biserica ,nu are chef sa auda cum se barfeste despre tampenii de 2 lei.Asta nu inteleg preotii ortodocsi,ca asa ceva nu se tolereaza ,dar la noi merge nu ?Hai treaca mearga ca doar vine ziua de salar imediat .
Nu zau? Nu stiam pana acum ca gandirea mea e o pierdere de timp, desi trebuie sa admit ca sfintia voastra nu se compara cu mine.
Eu nu incerc sa demonstrez nimic. Problema e ce vrei tu defapt? Care e scopul tau aici?

Tu imi spui mie cum sunt in Bisericile din Romania? Ai cercetat fiecare Biserica din "Romanica" asta sa ajungi la concluzia asta?
Cine vrea sa mearga la Biserica merge pentru sine insusi, nu pentru barfe sau mai stiu eu ce.
Credema ca Biserica Catolica(cel putin la mine in oras) sta mult mai bine financiar decat cea Ortodoxa. Ei au biserici moderne, complet construite si fonduri suficiente.
Iar penticostalii,baptistii etc. sunt sponsorizati de catre americani.
Vechi 27.07.2010, 23:53:00
Cristina sibiu Cristina sibiu is offline
Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Da, mai zicea Hristos de un anume fariseu care se batea in piept cu virtutile lui si ii critica pe toti cei din jur, toata aceasta judecata nu l-a ajutat insa la indreptare, Stia Domnul ce zice, farisei de genul asta sunt cu duiumul si azi printre noi
Si voi faceti exact la fel fata de pocaiti sa sti :)
Vechi 28.07.2010, 00:59:11
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raul Ortodox Vezi mesajul
Cu cat dispret vorbeste despre ortodoxie asa pare.

Nici macar nu cunoaste ortodoxia, se vede foarte clar....
Daca ar fi cunoscut-o, nu ar afirma ca se pazea de "pocaiti" (nimeni nu stie pocainta aproapelui si nimeni n-ar trebui sa o judece) doar pentru a nu-i lua enoriasii, din care ar rezulta lipsa profitului sau... Ar stii exact de ce sa se fereasca de sectanti... El insa vorbeste despre preotii ortodocsi exact asa cum o fac toti sectarii: cu sarcasm, cu dispret, cu ura...
Ce putem spune mai mult?!? Dumnezeu sa-l ierte pentru tot

Cred ca ar trebui sa ne rugam pentru el, fratilor
Vechi 28.07.2010, 01:39:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Poate din cauza asta:

Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.

În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.

"pe cine il iubeste, Domnul il cearta"

Nu cred ca apostolii erau in permanenta cu gura pana la urechi, si nici ucenicii lor.
Si mai cred ca e foarte greu sa fii vizibil fericit, cu o mutra de Public Relations non-stop, cand te gandesti la ce pacate ai fost in stare sa faci la un moment dat si nu stii daca nu cumva o sa cazi din nou.

Greu, greu cu marketingul in ortodoxie, stiu. Dincolo-i intotdeauna mai fun, lumea e mai fericita, mai mantuita si are dintii mai Colgate.
Exact asta a afrimat si Cristian Florea, faptul ca nici un crestin ortodox nu este fericit.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 63 23.06.2012 15:50:29
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 17:54:57
Ion Creanga - preot ortodox maria32 Generalitati 4 11.06.2010 00:02:09