Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Botezul este doar pentru om!
in casa unui om nu locuiesc toti, cei mici impreuna cu cei mari?! este vre un loc separat pentru copii si noi nu stim? Sau cand Hristos a spun "lasati copiii sa vina la mine"... a aratat clar ca parintii isi aduceau mai ales copiii ca sa se atinga Dumnezeu de ei. Intocmai si Corneliu sutasul si Lidia si temincierul cand Sfanta Scriptura spuen "toata casa lor" evident se arata ca si copiii sau ei erau primii adusi la Dumnezeu! Cum sa fie lispiti copiii de partasia cu Dumnezeu?!
|
tu nu ai vazut nici o familie care nu avea copii? Ce te face sa crezi ca avea copii si ca erau mici? Nimic nu duce la concluzia asta.
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Sfantul Pavel arata clar ca Sfintele Taine se adiministrau si pruncilor:
"Deci, de vreme ce pruncii s-au făcut părtași sângelui și trupului" Evrei 2,14
|
Exemplu tipic de verset rupt din context, de ce nu pui si versetele de dinainte ca sa vezi exact cine sunt pruncii respectivi:
"Pentru că și Cel ce sfințește și cei ce se sfințesc, dintr-Unul sunt toți; de aceea nu se rușinează să-i numească pe ei frați,
Zicând: "Spune-voi fraților mei numele Tău. În mijlocul Bisericii Te voi lăuda".
Și iarăși: "Eu voi fi încrezător în El"; și iarăși: "Iată Eu și pruncii pe care Mi i-a dat Dumnezeu".
Pruncii la care face referire Pavel sunt fratii lui Hristos(adica credinciosii). Nu sunt prunci din punct de vedere fizic.