![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
asa este dar nici nu infirma existenta copiilor! si nici nu putem spune ca in toate cele trei cazuri mentionate Cornelie, Lidia, temenicierul... in casele acestora nu se afla nici un copil.
Citat:
Citat:
ci Botezul necesita doar marturisrea de credinta, care in cazul pruncilor este marturisita de nasi. "din gura a doi sau trei sa se statorniceasca tot adevarul" (matei 18,16) botezul este nastere din noi in Hristos: Aceasta (prima) inviere este deci Taina Sfantului Botez pentru ca insusi Hristos Domnul Dumnezeul nostru spune: „De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu.”[6] intrucat „celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu, care nu din sange, nici din pofta trupeasca, nici din pofta barbateasca, ci de la Dumnezeu s-au nascut”[7]. Astfel, “ingropati fiind impreuna cu El prin botez, cu El ati si inviat”[8], “deci ne-am ingropat cu El, in moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, asa sa umblam si noi intru innoirea vietii; … vii pentru Dumnezeu, in Hristos Iisus, Domnul nostru. ... infatisati-va pe voi lui Dumnezeu, ca vii, sculati din morti”[9]. Sfantul Apostol Petru marturisește: “Binecuvantat fie Dumnezeu si Tatal Domnului nostru Iisus Hristos, Care, dupa mare mila Sa, prin invierea lui Iisus Hristos din morti, ne-a nascut din nou, spre nadejde vie”[10] prin “botezul, care va mantuieste astazi si pe voi, nu ca stergere a necuratiei trupului, ci ca deschiderea cugetului bun catre Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos”[11]. [6] Ioan 3,5. [7] Ioan 1,12-13. [8] Coloseni 2,12. [9] Romani 6,4-13. [10] I Petru 1,3. [11] I Petru 3,21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi sunteti lipsiti de Duhul Sfant, si implicit "botezul" vostru nu este botez, ci un surogat mincinos si iluzoriu al Sfantului Botez din Biserica lui Hristos ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
mai daca singura lor mantuire e Biblia nau decat sa traiasca,dar a zis Domnul sa nu te temi de ei,temete de ceea ce e mai rau,dar poti sa pui o marturisire,atunci uitate in anumite documente al BO care au marturisiri,pune una care ti se pare buna si frumoasa,trebuie sa ne aparam de sectarii invidiosi pe noi. :)Trebuie sa invingem ceea ce ne poate strica sufletul nostru.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]()
Zoro, nu-ti intra odata in cap, ca "botezul" vostru nu este botez, pentru ca voi nu aveti Duhul Sfant ?! Sfantul Botez este nastere din apa si din Duhul Sfant, pentru ca Iisus Hristos boteaza cu Duhul Sfant ! Ori voi nu aveti Duhul Sfant, ci duhul minciunii, al inselarii, al amagirii, duhuri in care nu este nimic sfant si nici nu va putea fi, desi vad ca te inhami cu ferventa sectara la invocatii magice care doar, doar vor reusi sa transforme duhul minciunii care lucreaza in secte in Duhul Adevarului care lucreaza in Biserica Ortodoxa !!!
Voi sunteti lipsiti de Duhul Sfant, si implicit "botezul" vostru nu este botez, ci un surogat mincinos si iluzoriu al Sfantului Botez din Biserica lui Hristos ! |
|
||||
|
||||
![]()
si preferatul meu tot Sfantul Ioan Damaschin este! Slava Domnului care daruieste oamenilor Duhul Sfant si o asemenea intelepciune! "Minunat este Domnul intru sfintii sai" (Psalmi)
Ma copleseste harul Sfantului Ioan Damaschin pe care l-a primit de la Dumnezeu si cu care il slaveste pe Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). Last edited by Eugen7; 28.07.2010 at 15:26:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Pentru că și Cel ce sfințește și cei ce se sfințesc, dintr-Unul sunt toți; de aceea nu se rușinează să-i numească pe ei frați, Zicând: "Spune-voi fraților mei numele Tău. În mijlocul Bisericii Te voi lăuda". Și iarăși: "Eu voi fi încrezător în El"; și iarăși: "Iată Eu și pruncii pe care Mi i-a dat Dumnezeu". Pruncii la care face referire Pavel sunt fratii lui Hristos(adica credinciosii). Nu sunt prunci din punct de vedere fizic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|