Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Domnule Ionel, eu promit sa ma rup de la lectura Sf. Augustin si sa citesc aceasta carte, in intregime, cu conditia ca si dumneavoastra si doamna Anca sa promiteti ca, in contrapartida, sa cititi istoria BRU in viziunea cardinalului Alexandru Todea, care poate fi gasita aici: http://www.bru.ro/istorie/catolicism...ie-romaneasca/Sunteti de acord ?
|
Deja am inceput !
Un act al tradarii: “Noi Teofil cu mila lui Dumnezeu episcopul Bisericii românești din Ardeal și din părțile Țării ungurești lui împreunate și tot clerul aceleiași Biserici, lăsăm pomenire prin scris aevea aceasta tuturor cărora se cuvine, cum că în trecuta lună din februarie când am avut săbor mare în Bălgrad cu o inimă am așezat ca să ne întoarcem în sânul Maicii Biserici romano-catolicești și iarăși să ne unim cu ea, toate acele primindu-le și crezându-le, care ea le primește, le mărturisește și le crede. Și mai întâi mărturisim acele patru puncte în care până acum ne-am împerecheat” (urmează cele patru puncte privitoare la Primatul papal, Purgatoriul, azima ca materie validă a Sf. Euharistii și Filioque). După această mărturisire se cer de la împărat, “privilejuri și scutințe, care le au nu numai preoții romano-catolici ci și arianii, luteranii și calvinii”
Vai ce declaratie mizera! "....cu o inimă am așezat ca să ne întoarcem în sânul Maicii Biserici romano-catolicești și iarăși să ne unim cu ea.." Dar cand au plecat ? Cred caTeofil murea de frica.