View Single Post
Vechi 29.07.2010, 20:27:40
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Spui sa nu ne dam cu parerea dar tu insuti iti dai. Nu-i nimic, te iertam! Ce mi se pare grav este ca asociezi tragicul eveniment cu presupuse pacate ale parintilor. Tu ce zici, daca Dumnezeu ne-ar judeca in acest fel, cam cati din noi ar mai trai astazi? Nu cumva pamantul ar fi o planeta pustie? Si daca nu si-ar fi dorit copilul ce? Stii cati copii nedoriti au venit pe lume in comunism? Poate il infia altcineva. Asa cum s-a intamplat cu multi dintre ei, uneori au fost refuzati de parinti, dar bunicii i-au vrut si i-au crescut spre cinstea lor
Imi cer scuze... este posibil ca nu am scris destul de explicit, nici nu voiam sa ma intind prea tare. Dar nu-mi dau seama unde ai vazut de fapt parerea mea???
Nu am incercat sa explic de ce s-a intamplat situatia respectiva, nici nu am spus ca Dumnezeu a judecat. Inca cred ca Dumnezeu este numai iubire, iar daca ceva rau se intampla este strict vina noastra. Judecata ne-o facem singuri! Nu am asociat evenimentul cu pacatele unuia sau altuia, ci spuneam ca si acestea ar putea avea o influenta. Nu pentru ca Dumnezeu pedepseste ci pentru ca prin pacate fiind departe de Dumnezeu diavolul nu sta pe ganduri si loveste! Dumnezeu doar ingaduie aceasta (vezi exemplul lui Iov, desi era situatie diferita pentru ca Iov era drept, dar ma refer la ingaduinta lui Dumnezeu) dar o face tot spre mantuirea unuia sau mai multor oameni.
Vrei sa fiu mai explicit?
Daca acest deces trezeste constiinta parintilor sa se uite macar putin in sufletul lor? Iar daca parintii sunt drepti inaintea lui Dumnezeu, atunci poate preotul va simti asta ca o palma si isi va cerceta greselile, iar parintii drepti fiind ii vor ierta aceasta? Daca multi dintre noi care vedem acest lucru ne gandim cum sa nu dam prilej diavolului sa aiba astfel de drepturi asupra noastra? Daca multi din cei care multa vreme fac avorturi (sau altele asemenea) isi dau seama de ce nu au mai tarziu parte de copii desi isi doresc?
Un sfant spunea ca dealungul vietii ni se dau toate sansele si toate instrumentele sa ne putem mantui. Poate si faptul ca multi dintre noi au vazut asta poate fi spre mantuire, sau spre cadere, in functie de starea noastra.
Si din nou lista poate continua peste infinit....
Reply With Quote