De ce copiii platesc pacatele parintilor? Nu i-au ales ei, ca sa fie pedepsiti pentru ce nu au facut. Daca parintii pacatuiesc, de ce nu platesc ei insisi, ci altii? Sa spunem ca un copil se accidenteaza. Accidentul acesta il va face sa sufere toata viata. Parintii lui care au pacatuit poate mor imediat dupa ce el se accidenteaza sau il abandoneaza. El ramane cu suferinta toata viata. Are copilul puterea sa decida in ce familie se naste? Inseamna ca sunt oameni condamnati la suferinta dinainte de a se naste, pentru ca Dumnezeu ii pedespsete pe parinti.
Trebuie sa marturisesc ca ma tulbura mult acest subiect si nu am reusit niciodata sa il inteleg. Mereu am preferat sa cred ca boala unui copil nu este o pedeapsa, ci o incercare si pe termen lung sau in viata de apoi va fi o binecuvantare. Daca acel copil sufera din cauza ca parintii lui sunt pedepsiti, plateste nevinovat pacatul altora. Daca el nici macar nu este constient de ce i se intampla si nu sufera greutati, intr-adevar, imi pot imagina ca parintii sunt pedepsiti.
Eu cand am o incercare mai grea, ma gandesc ca ori platesc pentru greseli (si incep sa analizez ce am facut), ori Dumnezeu imi incearca credinta, ori pana la urma aceasta incercare imi va aduce un bine. Ceva de genul ~mi-am rupt piciorul si mi se pare o greutate. dar daca nu imi rupeam piciorul, m-as fi dus intr-o excursie unde m-as fi accidentat mult mai rau"
|