Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2009, 21:42:27
moment31 moment31 is offline
Member

Data înregistrării: 11.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet Vezi mesajul
Mie nu mi-a placut niciodata expresia asta. Caile Domnului sunt necunoscute. Nu stim noi ce e cu incercarile, e o taina. Eu nu cred ca nenorocirile vin de la Dumnezeu.

Poate ar ajuta "Dumnezeul meu" de pr. Teofil Paraian?
Frate De-ti este sufletul zdrobit de cumplitele sarcinii vietii si nimeni nu se apropie de tine,pentru ca sa ti le ridice,intra in biserica Domnului si cere de la El izbavire prin Rugaciune. De-ti simti inima pustiee de orice adevarata bucurie,in mijlocul tuturor inselaciunilor lumei acestei,vino inaintea altarului,cazi in genunchi si te roaga. Esti apucat napraznic de valul deznajduirii din princina rautatii oamenilor,care din toate partile te inconjoara,tu nu sta nici o clipa cu sufletul nelucrator, ci TE Roaga. .. Tot,tot ce te striveste,pacatul tau sau al altora,slabiciunea,ispita,,boala sau saracia,numai cu un suflet puternic luminat prin rugaciune,poate fi inlaturat. DECI TE ROAGA.. Rugaciunea este pentru sufletul tau aceea ce este respirarea pentru trup,aerul si aripile pentru pasari,apa pentru pesti. FARA O RUGACIUNE FERBINTE,SMERITA SI STARUITOARE,NU ESTE CU PUTINTA SA SA TRAIM SI SA BIRUIM DURERILE IN MIJLOCUL LUMII.,ATATA TRAIM CAT NE RUGAM. De aceea ,iubite frate oricate ori treci pasii tai pe dinaintea unei Biserici deschise,nu trece nepasator mai departe si nici nu te multumi numai cu o singura cruce mecanica,facuta pe chipul tau,ci intra inauntrul ei,aprinde o lumanare smerit in fata Altarului si cazi in genunchipentru o clipa in fata indurarii Domnului care locuieste intransul si vei vedea cum pe data te vei ridica Luminat si Mantuit,de ajutorul Celui care este DUMNEZEUL TAU.. ASA FRATE NU UITA CA TOATA INTELEPCIUNEA VIETII STA CUPRINSA TRAINIC IN ACESTE TREi CUVINTE... ROAGA-TE,, ROAGA-TE, ROAGA-TE.Si munceste cu spor si cinstit ori de cate ori vei fii randuit.Noi rugam pe Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate trupeasca si sufleteasca cu belsug si pace munastirea tismana
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 21:54:05
Member

Implicit

Citat:
Mie nu mi-a placut niciodata expresia asta. Caile Domnului sunt necunoscute. Nu stim noi ce e cu incercarile, e o taina. Eu nu cred ca nenorocirile vin de la Dumnezeu.

Pai pe Dumnezeu il putem gasi in cele 10 porunci ale Domnului.....Pt ca pacatele noaste ne indeparteaza cat mai mult de de Dumnezeu,,,,adica de lumina care se numeste intelepciune....
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 21:58:06
Member

Implicit

Citat:

De multe ori nenorocire ni se intampla din cauza greselilor si pacatelor noastre..... Pt ca daca minti,esti mintit,daca furi esti furat...Tot ce faci gresit contra fratilor tai ti se intoarce inapoi,pt ca Dumnezeu iubeste pe toata lumea chiar si pe cei rai...Si oamenii s-au inrait asa din cauza pacatelor...Pt ca apropo am vorbit cu duhovnicul meu..sI L-AM INTREBAT de ce ce sunt atatea femei care sunt credincioase si sufera atata.. pai din cauza pacatelor,multe se culca cu barbatul inainte ca casatoria sa le fie binecuvantata de asta nu au casatorie protejata de Dumnezeu, Si un om care nu respecta poruncile este batjocura diavolului si batjocura oamenilor.....
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 22:02:17
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
pacatele se transmit pina la al 4-lea neam deci si ale stra-strabunicilor.ITI RECOMAND CU TOATA CALDURA SA CITESTI MINUNATA CARTE SCRISA DE MARELE DUHOVNIC ARSENIE BOCA-CARAREA IMPARATIEI SI ATUNCI TOATE TI SE VOR PAREA FOARE CLARE, TE ASIGUR DE SATA SI DE ALTFEL ESTE O CARTE CARE MERITA A FI CITITA DE TOTI pt ea clarifica multe lucruri printre care si aceasta problema .DUMNEZEU intervine inclusiv in genetica omului,exista asadar o dimensiune duhovnicesaca a geneticii pe care ne-o prezinta parintele ARSENIE BOCA in minunata sa carte.succes la citit!
Eu cred ca un copil care nu face ce face parintii lui si se fereste cat poate de pacate el nu plateste pt pacatele la altiii.....Dar de multe ori noi oamenii suferim din cauza greselilor noastre si pacatelor noastre......Pt ca pacatele noastre ne indeparteaza de lumina lui Dumnezeu.....Pe bunul Dumnezeu il putem gasi in cele 10 porunci.......ca sa ne ajute si sa ne protejeze de rele.Dar daca oamenii vor sa fie protejati de rele atunci nici ei nu trebuie sa faca rele...Pt ca tot ni se intoarce inapoi,prin alte persoane de la care nici nu te astepti...Pt ca asa lucreaza Dumnezeu.....-----------------Eu cred ca daca un om se fereste cat poate sa nu faca pacate si se roaga din tot sufletul ca Dumnezeu sa il fereasca de pacate si sa il ajute sa se fereasca de rau.....Pt ca dUMNEZEU PROTEJEAZA PE TOTI CEI CARE SLUJESC LUI ,si Sunt CRESTINI ADEVARATI,,,

Last edited by moment31; 11.11.2009 at 22:06:34.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 22:12:31
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moment31 Vezi mesajul
Pai pe Dumnezeu il putem gasi in cele 10 porunci ale Domnului.....Pt ca pacatele noaste ne indeparteaza cat mai mult de de Dumnezeu,,,,adica de lumina care se numeste intelepciune....
Nenorocirile ni se intampla datorita pacatelor....Pt ca asa cum faci asa primestii.... Dumnezeu lucreaza prin oameni si tot ce se intampla se intampla cu voia Bunul Dumnezeu.....Nici un om nu are dreptul sa faca rau,sau sa se razbune pt ca la asta se refera si biblia.Sa nu te razbuni,,dar sa te impui sa lupti pt corectitudine,pt o viata corecta pt ca Dumnezeu iubeste viata corecta cinstita si traita dupa voia bunului nostru Dumnezeu..... Daca vrem sa ne apropiem de Dumnezeu trebuie sa ne rugam la Dumnezeu din tot sufletul nostru sa ne ajute sa ne ferim de pacate si sa ne ajute sa facem voia lui,,ca sa sa putem primi protectia Bunului Dumnezeu ca sa ne ajute sa ne ferim de rau.....
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 22:16:22
Member

Implicit

Citat:
Stiti voi ca credinta fara fapte este moarta....Trebuie sa faci fapte bune,,sa ajuti dar sa nu lasi sa se profite de tine...pt ca ce inseamna sa ajuti? Sa ajuti un om cu un sfat bun,la momentul potrivit,sa nu il judeci pt ca cu totiii gresim...Sa nu dai bani la un om sanatos,pt ca toata lumea trebuie sa munceasca pt ca asa il inveti prost si o sa ai de suferit de pe urma lui...Dumnezeu iubeste corectitudinea.....Sa fim buni dar sa fim severiii..... Pt ca asa este si Dumnezeuuu.....Este bun dar este si Sever...Pt ca da omului exact dupa faptele sale....
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 22:17:44
Member

Implicit

Citat:
Stiti voi ca credinta fara fapte este moarta....Trebuie sa faci fapte bune,,sa ajuti dar sa nu lasi sa se profite de tine...pt ca ce inseamna sa ajuti? Sa ajuti un om cu un sfat bun,la momentul potrivit,sa nu il judeci pt ca cu totiii gresim...Sa nu dai bani la un om sanatos,pt ca toata lumea trebuie sa munceasca pt ca asa il inveti prost si o sa ai de suferit de pe urma lui...Dumnezeu iubeste corectitudinea.....Sa fim buni dar sa fim severiii..... Pt ca asa este si Dumnezeuuu.....Este bun dar este si Sever...Pt ca da omului exact dupa faptele sale....
noi nu avem dreptul sa judecam,dar putem certa....Pt ca judecata o poate face doar bunul nostru Dumnezeu......
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 11:46:01
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Diavolul nu si-a scchimbat prea mult modul de gandire in cei 2000 de ani. Daca citesti psalmi iti dai seama ca tacticile lui sunt aceleasi cu cele din zilele noastre...
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 12:27:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Ispitele diavolului sunt pe masura progresului nostru material sau duhovnicesc. Nu cu aceeasi strategie se prezinta diavolul in fata unui om trupesc si in fata unui om duhovnicesc.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 15:21:42
adelina.e adelina.e is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2010
Implicit

De ce copiii platesc pacatele parintilor? Nu i-au ales ei, ca sa fie pedepsiti pentru ce nu au facut. Daca parintii pacatuiesc, de ce nu platesc ei insisi, ci altii? Sa spunem ca un copil se accidenteaza. Accidentul acesta il va face sa sufere toata viata. Parintii lui care au pacatuit poate mor imediat dupa ce el se accidenteaza sau il abandoneaza. El ramane cu suferinta toata viata. Are copilul puterea sa decida in ce familie se naste? Inseamna ca sunt oameni condamnati la suferinta dinainte de a se naste, pentru ca Dumnezeu ii pedespsete pe parinti.

Trebuie sa marturisesc ca ma tulbura mult acest subiect si nu am reusit niciodata sa il inteleg. Mereu am preferat sa cred ca boala unui copil nu este o pedeapsa, ci o incercare si pe termen lung sau in viata de apoi va fi o binecuvantare. Daca acel copil sufera din cauza ca parintii lui sunt pedepsiti, plateste nevinovat pacatul altora. Daca el nici macar nu este constient de ce i se intampla si nu sufera greutati, intr-adevar, imi pot imagina ca parintii sunt pedepsiti.

Eu cand am o incercare mai grea, ma gandesc ca ori platesc pentru greseli (si incep sa analizez ce am facut), ori Dumnezeu imi incearca credinta, ori pana la urma aceasta incercare imi va aduce un bine. Ceva de genul ~mi-am rupt piciorul si mi se pare o greutate. dar daca nu imi rupeam piciorul, m-as fi dus intr-o excursie unde m-as fi accidentat mult mai rau"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Preotul - ce invata el la facultate? sophia Preotul 40 15.11.2009 19:36:50
Biserica noastra invata ca... amatyyy Despre Biserica Ortodoxa in general 1 12.11.2009 13:53:12
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38