Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ba da, sophia, stiu si ce e dragostea carnala, dar credeam ca vrei sa stii ce e dragostea cu adevarat... Ca nu esti de acord cu cele de mai sus, nu e de mirare, caci cu multe nu esti de acord. Ai cumva impresia ca le-am inventat eu?!?
Dar am si eu o rugaminte: scrie si tu, ca si ceilalti useri apartenenta religioasa, ca sa stim cu cine discutam. Altfel se discuta cu un ateu sau cu un budist sau cu altul, care nu e ortodox. Eu raspund intotdeauna ca unui ortodox, dar la tine se nimereste ca nuca in perete. Fara suparare. Deci?
|
1. Am mai spus si o repet si sta scrisa si in semnatura mea: sunt ortodoxa.
Am vorbit de atatea ori despre biserica la care merg si preotul meu, despre faptul ca sunt si la strana.
Acum vii si-mi spui ca nu stii ce sunt?
Este drept ca nu sunt de acord cu unele lucruri, ca nu le pot pricepe si accepta si mai depinde si cum mi se vorbeste.
Am senzatia intr-adevar ca tu inventezi niste lucruri in ortodoxie, ca exagerezi. Si nu numai tu.
Eu vad cum este la mine la biserica.
2. Legat de subiect
Ce numesti tu dragoste carnala? Eu o numesc pe cea intre barbat si femeie si nu despre asta discutam pe acest fir.
Discutam despre dragostea dintre oameni in general. Dragostea este un sentiment in general. Ca la un cuplu ea imbraca si forme trupesti, este altceva.
Vorbim aici despre sentimente, caldura, mangaiere, intelegere, ajutor.
Si mai exista dragostea din credinta: pentru Dumnezeu, Maica Sa si sfinti.
Asta este alt fel de dragoste, ceva ne-lumesc.
Nici despre asta nu se vorbea aici.
De aceea spun ca este f.normal sa iubim, sa fim iubiti, sa dorim sa fim iubiti, sa avem nevoie de iubire. Omul fara asta nu poate exista, exista doar exceptii.
Si nu vad ce este egoist in asta.
Este dorinta de a fi intre oameni, de a da si a primi iubire.
Poate ca unii nu pricep lucrurile astea, pentru ca deja le au in f.mare cantitate. Cei care nu au parte de asa ceva, inteleg f.bine acest subiect.
Sa ai nevoie de iubire si sa nu primesti este rau, f.rau. Si de aceea ajung unii la fapte necugetate: singuratate (de toate felurile) si lipsa de iubire, de
Om.