![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar are si un drept: dreptul la dragoste, caci fara ea murim. Dragostea o primim de la Dumnezeu, si prin oameni. Insa nu avem voie sa o pretindem, ca si cand ni s-ar cuveni. In perioadele din viata noastra, in care ne-am decis pentru credinta in Dumnezeu, nu mai simtim dragostea celorlalti aproape deloc, caci Dumnezeu ne curata de pacate si asta e dureros. Si cand e cel mai dureros, El ne duce pe brate, intelegi? Am fost la mari duhovnici imbunatatiti. Pe nici unul nu l-am auzit cerand dragoste, dar au dat-o neconditionat pacatosilor, care se spovedeau. Trebuie sa invatam sa vedem aceasta dragoste asa cum se manifesta ea: fie printr-o vorba blanda, sau printr-o certare binemeritata. Ceea ce noi in mod obisnuit numim dragoste, fiind de natura fizica si dulceaga, aceea nu este dragoste. Poti s-o numesti cum vrei, dar nu dragoste. Cand simti dragostea, nu te sacrifici, ci te daruiesti cu bucurie; si nu te imputinezi, ci pe masura ce dai, izvorasti. Cand simti ca nu se mai termina ceea ce dai, atunci iubesti. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai Miha-Anca, daca tu nici nu stii ce este dragostea, nu mai am nimic de spus.
A dori sa fii iubit nu inseamna a pretinde. Sunt nuante diferite. Crezi ca duhovnicii nu-si doresc sa fie iubiti de discipoli (sau cum s-or fi chemand)? Si chiar primesc aceasta dragoste probabil, chiar daca nu o cer. Totul se intampla in suflet. Nu trebuie sa doresti, sau sa ceri in gura mare... Of, chiar nu diferentiezi nimic, nu stiu, parca vorbesti din piatra tot timpul. Totul rece si absurd la tine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am si eu o rugaminte: scrie si tu, ca si ceilalti useri apartenenta religioasa, ca sa stim cu cine discutam. Altfel se discuta cu un ateu sau cu un budist sau cu altul, care nu e ortodox. Eu raspund intotdeauna ca unui ortodox, dar la tine se nimereste ca nuca in perete. Fara suparare. Deci? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunoașterea cuiva pe net este FALSĂ! Aceasta este valabilă și în cazul tău Sofia. Anca este o persoană sensibilă,cu un suflet larg și milostiv,răspândind bunătate, dragoste și este de o omenie aparte. Vei fi uimită dar în smerenia ei pare chiar timidă. Nu mai faceți aprecieri la adresa cuiva doar din împresia pe care v-o lasă cele scrise de acesta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vorbit de atatea ori despre biserica la care merg si preotul meu, despre faptul ca sunt si la strana. Acum vii si-mi spui ca nu stii ce sunt? Este drept ca nu sunt de acord cu unele lucruri, ca nu le pot pricepe si accepta si mai depinde si cum mi se vorbeste. Am senzatia intr-adevar ca tu inventezi niste lucruri in ortodoxie, ca exagerezi. Si nu numai tu. Eu vad cum este la mine la biserica. 2. Legat de subiect Ce numesti tu dragoste carnala? Eu o numesc pe cea intre barbat si femeie si nu despre asta discutam pe acest fir. Discutam despre dragostea dintre oameni in general. Dragostea este un sentiment in general. Ca la un cuplu ea imbraca si forme trupesti, este altceva. Vorbim aici despre sentimente, caldura, mangaiere, intelegere, ajutor. Si mai exista dragostea din credinta: pentru Dumnezeu, Maica Sa si sfinti. Asta este alt fel de dragoste, ceva ne-lumesc. Nici despre asta nu se vorbea aici. De aceea spun ca este f.normal sa iubim, sa fim iubiti, sa dorim sa fim iubiti, sa avem nevoie de iubire. Omul fara asta nu poate exista, exista doar exceptii. Si nu vad ce este egoist in asta. Este dorinta de a fi intre oameni, de a da si a primi iubire. Poate ca unii nu pricep lucrurile astea, pentru ca deja le au in f.mare cantitate. Cei care nu au parte de asa ceva, inteleg f.bine acest subiect. Sa ai nevoie de iubire si sa nu primesti este rau, f.rau. Si de aceea ajung unii la fapte necugetate: singuratate (de toate felurile) si lipsa de iubire, de Om.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si vezi ca nu esti consecventa, in unele postari critici oameni si te deranjeza, in altele aperi si perii aceiasi oameni. Nu e normal. Unde este adevarul? Iar ca sa existe asa o mare deosebire intre mesaje si omul real se poate, dar de obicei la oameni cu probleme mari, care in mesaje lasa tot ce nu pot in realitate. O cunosti personal pe Anca?
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos articolul. Este explicatia detaliata a poruncii lui Dumnezeu, care cuprinde intreaga natura a iubirii curate: "Iubiti-va unii pe altii..."
Daca nu ar exista iubire, lumea ar fi un iad. Dumnezeu ne iubeste pe fiecare, oricat de mult am gresit fata de El, si ne iarta, daca ne rugam Lui cu credinta. Caci omul fara parinti poate sa traiasca, dar fara Dumnezeu, ii este imposibil acest lucru.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt convinsă că ești o persoană deosebită și greu încercată de viață în căutare de răspunsuri la multele întrebări care(nu doar pe tine) te frământă. Îmi cer scuze pentru of-topic. În rest pace, bucurii iar postul să-ți fie cu folos și spre luminare. Last edited by dorinastoica14; 01.08.2010 at 20:09:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am vazut ceva odata... (sau atentia la ce citim???) | xanixade | Intrebari utilizatori | 5 | 10.01.2014 06:43:00 |
Recent am citit acest articol si ma gandeam sa puna fiecare un autor sau o carte | Marcel_Ionut | Generalitati | 7 | 28.02.2013 00:27:27 |
Merită citit ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 20 | 26.04.2010 10:07:36 |
|