View Single Post
Vechi 01.08.2010, 18:26:27
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Mi se pare mie sau sustii ca a te converti la adventism inseamna sa renunti la obiceiuri rele, iar a ramane ortodox presupune sa ramai cu toate pe cap? Cam asa reiese, mai ales ca spui ca unii care au parasit adventismul s-au reapucat de vechile indeletniciri, deci numai in cadrul respectiv se poate. Pai nu e nicio diferenta fata de altii, si ei spun la fel, ca numai la ei se poate. Eu inteleg ca faci reclama AZS, dar nu cred ca lucrurile stau chiar asa, nu ma opreste nimeni sa ma las de baut sau de curvit daca raman ortodox.
Totuși aceasta este realitatea. Nu ești botezat în Biserica Adventistă până nu ți-ai rezolvat aceste patimi (beție, fumat, curvie, etc.), iar dacă aceste păcate se repetă în viața ta, îți pierzi calitatea de membru. Până acum nu am auzit ca în Biserica Ortodoxă să se pună serios problema calității de membru vis a vis de aceste păcate. Și nu fac reclamă AZȘ, și în celelalte biserici neoprotestante pocăința atrage după sine părăsirea vieții de păcat.

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Am mai spus-o si o repet, AZS are partile sale bune, insa nu vad motivul pentru care cineva ar decide sa intre in aceasta barca decat daca gandeste mai superficial, el avand posibilitatea de a-l marturisi pe Cristos si inainte.
Iartă-mă, dar eu nu consider deloc "superficialitate" decizia cuiva de a o rupe cu păcatul și de a se preda serios lui Hristos. Cât despre mărturisire, ce să mai vorbesc... nu am auzit de campanii de evanghelizare ori mărturie personală. Că păgâni sunt destui în țară, ar fi loc de mărturisire și din partea ortodocșilor.