View Single Post
Vechi 03.08.2010, 15:05:46
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Banci sunt in bisericile ortodoxe,suficiente pentru cei batrani si cu probleme. Insa ceilalti de ce ar avea nevoie? Nu rezisti 2 ore in picioare? Nu merita Dumnezeu atata "efort"? In supermarketuri stati poate cu orele,la cozi ca sa va luati salariul sau pensia la fel,omul rabda in atatea si atatea situatii,insa numai cand e vorba de Dumnezeu incepe sa devina nemultumit. Plus ca sunt momente in timpul Sfintei Liturghii in care se ingenuncheaza. Daca ar fi banci ca la catolici cum ar face crestinii lucrul asta? Sau nu ati vazut sute de credinciosi stand toti in genunchi intr-o biserica? Plus ca daca ar fi banci ar fi un numar limitat de locuri,ceea ce iarasi mi se pare absurd. Pana la urma biserica e loc de rugaciune,de apropiere si comunicare cu Dumnezeu. Gandul trebuie sa stea numai la Dumnezeu,nu la banci si alte lucruri lumesti. Mie personal mi s-ar parea absurd sa fie ca la catolici. Ar sta toti asa comozi,pe unii i-ar lua somnul,altii ar incepe sa se creada la bar... cafeaua le-ar mai lipsi. Asa cum timp de 2000 de ani s-a putut sta fara banci si s-au mantuit oameni si asa,la fel putem sta si noi.

Si sa va mai spun un lucru: eu nici in genunchi nu ma simt vrednic sa stau in fata lui Dumnezeu sau cu capul ridicat,oare ar fi mai mare atitudinea mea daca as sta in fata Lui ca la bar?
Ceea ce am ingrosat in postul dumneavoastra va tradeaza ignoranta crasa in ceea ce priveste Biserica Catolica. Nu ati fost niciodata intr-o biserica catolica, dar va simtiti indreptatit sa faceti afirmatii de genul "se sta ca la bar", "e absurd" etc...

Pentru informarea dumneavoastra, bancile acelea sunt prevazute cu un suport special pe care credinciosii sa ingenuncheze.

Tot pentru informarea dumneavoastra, pozitia de rugaciune, in genunchi, cu palmele unite in fata pieptului, este specific apuseana. De cate ori ingenuncheati la Liturghie, faceti un gest devotional catolic.

In ce priveste numarul de locuri, nu e nici o problema sa stea credinciosii si in picioare, daca nu ajung locurile in banci.

Nu se sta asezat tot timpul. La rugaciunile de intrare, la Doamne Miluieste, la Gloria, la citirea Evangheliei, la Crez, la Tatal Nostru se sta in picioare.

La rugaciunea eucharistica, la Sanctus, la Agnus Dei se sta in genunchi.

La intrarea in biserica, la intrarea si iesirea din strana, de cate ori trecem prin fata altarului, ingenunchem si ne inchinam.

Mai mult. In nici o biserica in care am intrat eu pana acum, bancile nu sunt comode. Nu poti sta decat cu spatele drept.

Iar in banci, credinciosii intra, ies si stau in liniste si ordine; se roaga, asculta Liturghia.

In jumatate de an de frecventat Liturghia Latina, o singura data am vazut un om raspunzand la mobil in biserica, si poate de 5 ori am auzit un mobil sunand.

Last edited by Erethorn; 03.08.2010 at 15:17:34.
Reply With Quote