Citat:
În prealabil postat de Daniel777
...M-am confruntat insa cu urmatoarea problema: preotul tinde sa creada ca faci numai rautati,si nu vede si lucrurile bune pe care le faci.
|
Asta crezi tu...realitatea este cu totul alta.
Spovedania insa este o taina care se refera strict la marturisirea si iertarea pacatelor...nu are legatura cu marturisirea faptelor bune. Duhovnicul daca iti este duhovnic te va cunoaste nu doar din cele spuse la spovedanie, ci si din activitatea ta din biserica, de ex.
Mie mi se pare normal ca relatia ta cu duhovnicul sa nu se rezume strict doar la spovedanie...eu de ex. mergeam sa-i cer sfaturi, sa-l intreb cand ceva nu-mi era clar, sa-i cer binecuvantari cand voiam sa calatoresc, ii povesteam ce am facut, pe unde am mai fost de cand nu ne-am mai vazut...
Cu ani in urma l-am avut duhovnic pe pr. Ct. Coman din Bucuresti (prof. de NT la Fac. de Teologie)...el si datorita meseriei era ff deschis cu tinerii, studentii si vorbeam mult cu el dupa slujbe. Ideea este ca la inceput si eu aveam aceeasi impresie ca ma trata foarte distant si am repezea...iar eu ziceam ca el face asa ca tine cont doar de ce-i zic eu la spovedanie...dar am zis ca asta este voia lui Dumnezeu, el imi este duhovnic si eu trebuie sa rabd...cautam sa gandesc cat mai pozitiv...iar in timp mi s-a adeverit ca am avut dreptate in gandirea mea...parintele ma inceraca mult, tocmai ca imi stia caracterul non-conformist, rebel.
Am avut multe incercari in care ma rusina in fata celorlalti tineri care stateau si ei sa vorbeasca cu el...ma ofticam, dar plecam capul...in fine....dupa mult timp am inteles tactica lui cu mine...in realitate el nu se rezuma doar la ce-i spuneam eu la spovedit....el voia sa imi formeze caracterul, sa ma indrepte pe un drum corect, iar iubirea lui fata de mine era foarte mare...am simtit-o mult mai tarziu, cand eram deja veche in obstea lui duhovniceasca....desi la inceput "dadea cu mine de toti peretii" :))))))
Asa ca rabdare si intelepciune dragule....drumul mantuirii nu este presarat cu laude, stie Dumnezeu sincer de ce ti se intampla asta...important este ca tu sa ai o gandire pozitiva raportata permanent la Hristos.