Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Stimate Domnule,
Catolicii posteaza pe forumul ortodox pentru ca aveti o sectiune intitulata "alte culte" si in care va puneti intrebari cu privire la alte culte. La aceste intrebari unii incearca sa va raspunda. Dupa finalitatea acestor discutii imi dau seama ca intrebarile nu sint puse ca sa primiti raspunsuri ci ca sa ajungeti la concluzia "noi sintem mai buni ca ceilalti". Cind aceasta concluzie nu se desprinde, unii arunca cu insulte si pietre. Daca domnul Dragomir a adus un citat din Vasile cel Mare, concluzia dumneavoastra e ca noi, catolicii, falsificam totul. Nu ar fi mai bine sa cercetati chiar acele scrieri, inainte de a trage aceasta concluzie urmata de faptul ca discutiile trebuiesc purtate de teologi?
Oare daca va considerati cei mai crestini dintre crestini, nu va plinge inima ca ati mostenit in 1054 o mare intindere ortodoxa, care s-a imputinat mereu? Ce inseamna asta? Ca v-ati desprins de vita cea adevarata, de trupul lui Cristos si nu ati mai primit seva Duhului. Duhul nemailucrind, s-a micsorat si lucrarea. Si nici nu ma mira de ce. Sa interzici impartasirea cu Trupul si Singele Domnului 20 ani??? Isus, pe cruce, i-a iertat in acelasi moment pe cei cere L-au rastignit ("iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac"). Pai pacatosii au cea mai mare nevoie de Trupul si Singele Domnului. Daca mereu spuneti ca noi, catolicii, am facut si am dres, oare e si adevarat? Nu credeti ca ar fi mai nimerit sa ne rugam unii pentru altii ca din nou, "toti sa fie una"? Iar acest lucru, din punctul meu de vedere, se poate face numai lasindu-ne in voia Domnului cu adevarat: "faca-se voia Ta";mie mi se pare ca noi avem tendinta de a gindi "faca-se voia Ta dar sa fie asa cum cred eu"
|
Eu sint cel cu citatul,Daniel a incercat sa fie impaciuitor...imi pare mie.In Dumnezeu exista o singura natura,fire,esenta...iar ca Duhul Sfint isi ia viata,existenta de la Fiul...nici macar catolicii nu cred asa ceva.
Dumneavoastra poate vedeti lucrarea Duhului Sfint in numarul credinciosilor si nu in adevarul credintei si al vietii traite.Daca ar fi asa...inseamna ca Duhul Sfint ar lucra cu din ce in ce mai multa putere in protestanti si in...atei...caci numarul acestora creste vertiginos.
Dumnezeu ne spune insa:
7.Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung?
8. Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?
Intreaba de credinta...si nu de oameni.
Citat:
Daca domnul Dragomir a adus un citat din Vasile cel Mare, concluzia dumneavoastra e ca noi, catolicii, falsificam totul
|
Nu totul...ci citatul,precum si altele.
Citat:
Ca v-ati desprins de vita cea adevarata, de trupul lui Cristos si nu ati mai primit seva Duhului. Duhul nemailucrind, s-a micsorat si lucrarea
|
Ceea ce dvs spuneti intr-un limbaj elegant...acelas lucru vi-l spune paradentosis.e.thanatos de exemplu,mai putin elegant...el va face eretici.
Dar e acelasi lucru...in esenta.
Citat:
Sa interzici impartasirea cu Trupul si Singele Domnului 20 ani??? Isus, pe cruce, i-a iertat in acelasi moment pe cei cere L-au rastignit ("iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac"). Pai pacatosii au cea mai mare nevoie de Trupul si Singele Domnului.
|
Pacatosii...dar pocaiti.Exempul tilharului cel bun.Iar aceasta interzicere este facuta de Sfintii Parinti si de Sfintii papi in sfintitele canoane...tocmai pentru vindecarea bolnavului ( pare paradoxal)
Am sa va dau o imagine banala.pentru intelegere.De miine se modifica Codul penal in Romania:Cine fura 1 ou,primeste 25 de ani de inchisoare...cine fura 1 computer,10 ani de inchisoare...cine sparge o banca ( bancorex de ex )...este facut deputat,sau senator sau minimum primar.
Ce credeti ca se va intimpla...poimiine in tara ?
Mai bine insa,puteti citi cum se micsoreaza aceasta perioada,in functie de pocainta bolnavului ( tot in canoane scrie ) sau va puteti interesa la duhovnicii nostri.
PS.Nu am nimic cu Mihnea,chiar il apreciez cumva...dar nu toti cei ce te aproba...iti doresc si binele...cu atit mai putin cind este vorba despre credinta,Iisus Hristos Dumnezeu si mintuirea noastra ( viata vesnica in Hristos )