Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
7.Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung?
8. Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?
|
Adevarat, Dumnezeu vorbea de credinta; dar mai vorbeste in unele locuri si de talantii nostri si de roadele pe care le aducem; din punct de vedere al roadelor si al faptelor similare cu cele pe care le-au facut apostolii, vad mai multe lucruri in Biserica Catolica fata de cea Ortodoxa, iar lucrul acesta ma face sa cred ca ortodocsii sint cei care s-au rupt de Biserica Mama. De exemplu eu sint dintr-un sat catolic din Moldova. Biserica din satul nostru a fost construita de un calugar italian; acesta a primit o mostenire de la parintii sai si toata mostenirea a cheltuit-o pentru aceasta biserica. Cine ar renunta la viata lumeasca, la bani, la un trai lejer si s-ar afunda intr-un sat sarac, intr-o tara straina? Doar un nebun pentru Cristos si asta cred ca a fost acel calugar.
Referitor la cine e sau nu schismatic, o sa fac o comparatie. Sa presupunem o mama cu doi fii s-a apucat de baut si a devenit alocoolica. Unul din fii a parasit-o pentru ca nu a putut indura rusinea, iar celalt a ramas linga ea sa o ingrijeasca si sa se roage pentru ea. Cam asta este pentru mine imaginea schismei. Nu cred ca conducatorii Bisericii Catolice n-au gresit niciodata, dar unii crestini, in acele vremuri, au ramas sa se roage pentru aceasta biserica, asa cum o fi fost ea, cu bune si cu rele. Chiar si faptul ca stilpii crestinismului, respectiv sfintii apostoli Petru si Pavel sint ingropati la Vatican ma fac sa cred ca Dumnezeu nu a asezat intimplator aceste lucruri.
Referitor la citatul modificat, este cuvintul dumneavoastra impotriva cuvintului altuia. Atita vreme cit n-am acces la sursa, nu vad motivul pentru care v-as crede pe dumneavoastra. Am intilnit nenumarate persoane care, pentru simplul fapt ca sint din Moldova, ma etichetau din start, fara sa ma cunoasca drept hot, sau lenes, sau betiv. Nu pot lua drept axioma "Catolicii au modificat nu stiu ce texte". Trebuie sa verific; iar daca nu am posibilitatea sa verific ma ghidez dupa alte lucruri, ca cele expuse mai sus.