Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Pe mine nu ma intereseaza cine a facut filmul...ideea acestui film a fost geniala, am asemanat acea lume cu Raiul...asa mi-a placut mie sa cred si mi-as fi dorit sa fiu acolo, sa fie real, posibil.
Subiectul in sine a spus multe despre OMUL actual...si este fff real.
Dar sa va povestesc...
Eu sunt o fire mai putin sensibila, sunt mai realista, mai exigenta, privesc mai intai cu ochi critic...in fine. Din acest motiv am vazut acest film in doua etape: Prima data dupa primele imagini am inchis tv-ul considerand o alta idiotenie a cinematografiei moderne...dar la insistentele unor prieteni care au vazut tot filmul si mi-au povestit putin...am zis OK...si m-am uitat.
Credeti-ma ca m-am implicat atat de mult in acest film, incat efectiv am suferit fizic cand am vazut cum s-a distrus acea lume...
A fost minunat...
Repet: am fost impresionata de idee...nu de efectele speciale, de actori si de bla-bla-bla (acestea au participat doar la captarea intregii mele atentii in momentul vizionarii, in rest le-am uitat...ideea NU)
|
Eu sunt impresionata de laudele primite de acest film din partea ortodocsilor.
Mai ales comentariul tau, Iubire, m-a mirat.
Este evident ca acest film este un film despre si pro - idolatrie.
Ideea ca oamenii sunt grotesti si imorali.. versus extraterestrii cu coada care ar fi "morali" - nu vi se pare dubioasa?
Omul este facut dupa chipul lui Hristos si in virtutea acestui fapt este chemat la asemanare.
Omul este atat de iubit de catre Dumnezeu incat Iisus Hristos s-a sacrificat pentru salvarea lui.
Dar noi ne numim crestini si cascam ochii prosteste la imaginile colorate despre "raiul"salbatic al lui Cameron. Ce semnificatii si invataturi sunt de gasit in acel film (crestine sau nu)? Ca omul este prea limitat si corpul unui na'vi este de dorit? Ca pamantul este nimic fata de alte planete extraordinare? Ca trebuie sa cautam o comuniune cu o natura zeificata?
Absolut fiecare idee luata din acel film este necrestina. (Si la o analiza mai profunda, filmul este chiar anticrestin.)
Ca, ce sa spun, vorbeste despre iubirea fata de natura, spun unii.
Fara sa observe nimeni ca ecologia in sine tine pt omul modern loc de spiritualitate (altfel spus, incearca sa ocupe un gol spiritual, este un idol.) Reciclarea hartiei si masina putin poluanta.. dezideratele omului modern care nu mai cunoaste sensul profund al moralei!
Deschideti televizorul (eu rar fac asta) pt a vedea pe toate canalele cum se promoveaza doua trenduri: 1 omul bionic, omul modificat genetic, omul vaccinat si paravaccinat, cosmetizat, operat (ca nu cumva umbra unei boli sa-l atinga) ... nimic nu trebuie sa-i aminteasca omului de imbatranire, boala, moarte.. si trendul 2: ocultismul, vrajitoria, spiritismul, cautarea si recunoasterea paranormalului la care se poate accede, se sugereaza.
Avatar este pe acelasi trend: omul este prea putin si trebuie sa invinga moartea prin stiinta si.. deh, vrajitorie.
Un crestin stie ca biruinta asupra mortii este una singura. Orice voce care sustine altceva este una mincinoasa, indiferent cat de miscatoare este ideea. Ea este alta minciuna, atat.