View Single Post
Vechi 17.08.2010, 20:32:07
georgiana.gabriela georgiana.gabriela is offline
Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În Scriptură nu găsim o atare erezie cu "o faptă bună cât de mică" care să te scoată din iad. Dimpotrivă, iată ce zice Hristos despre apostaziați ce au făcut fapte mari (chiar minuni), nu mici:

22. "Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7)

Botezul lor a fost făcut egal cu zero din cauza fărădelegilor de la urmă. Și dacă Hristos îi trimite în focul veșnic, nu-i va scoate de acolo nici un sobor de 1.000.000 de preoți!

Și mă rog frumos, cum ar putea pruncușorul să primească Taina căsătoriei și Taina spovedaniei? Că celelalte "taine" am înțeles că le poate primi cu forța ca și botezul.
Eu spun ca au posibilitatea de a fi scosi prin slijbele Bisericii, nu ca vor fi scosi auotmat. Si ce am spus eu este din Sfanta Traditia, nu din Scriptura, de aceea nu ai gasit.
Iar citatul pe care l-ai pus, se refera la cei care au cazut in pacatul mandriei si au ajuns sa-si iubeasca sufletul lor datorita acelor minuni, uitand ca ele sunt de la Dumnezeu.
Iar ceea ce ai scris tu ca nu poate fi scos de niciun sobor de preoti nu are un temei scripturistic, si nici in Sfanta Traditie nu este gasit. Dar de asemenea, Sfanta Traditie nu difera de Sfanta Scriptura, ci o explica pe aceasta.

Iar cand am spus "pruncul" m-am referit la fostul prunc ce a primit Botezul (de accea am scris in ghilimele), pentru ca Spovedania Si Cununia de exeplu nu le poate primi decat ca om cu o anumita varsta (spovedania in general de la sapte ani). Deci nu am vrut sa spun ca pruncul are nevoie de ele, pentru ca pruncul nu are pacate cum au oamenii mari, dar pe masura ce creste, cu atat mai mult are nevoie de Taina Sfintei Spovedanii.

Last edited by georgiana.gabriela; 17.08.2010 at 20:34:48.
Reply With Quote