View Single Post
Vechi 18.08.2010, 02:32:02
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Din cauză că "nimic se învârte în jurul nimănui", ateii sunt lipsiți de criterii morale obiective. Nu numai în privința avorturilor, ci în toate privințele. Din clipa în care plecăm de la premza că Adevărul nu este obiectiv, adică în afara noastră, ci că este ceva în capul nostru, din acea clipă adevărul se multiplică: dumneata ai adevărul dumitale, eu am adevărul meu. Toți cei care își spun "creștini" din întreaga lume au aceeași concepție despre caracterul odios al avortului. Dar nu toți cei care își spun "atei" din întreaga lume au aceeași concepție. În statul român comunist avortul era interzis. În statul chinez, la fel de comunist, avortul este permis și, în anumite cazuri, obligatoriu. Un lucru care este clar precum cristalul în viziune creștină devine un lucru cu geometrie variabilă și interpretabil în doctrina ateistă. Culmea este că nimeni nu a vorbit mai mult despre obiectivitate decât ateiștii, și tocmai ei sunt victimele unui înspăimântător subiectivism.

Practic, eu, dacă nu știu despre un lucru dacă e rău sau e bun, dau telefon preotului meu. Dacă nici preotul nu știe, ori răspunsul lui îmi pare dubios, scriu episcopului sau scriu la Roma. Până la urmă, primesc un răspuns bazat pe Biblie, pe Tradiție, pe Codul Canonic și pe Magisteriul anterior. Răspunsurile sunt obiective, dovadă că și altul, care a telefonat altui preot, primește același răspuns. Voi, în caz că nu știți dacă e bine sau rău să faceți un avort, unde dați telefon ?
Faptul ca nu avem niste legi dictate de catre o fiinta suprema, care ne pedepseste daca nu suntem perfecti nu este un motiv pentru a avea criterii morale. Nu vreau sa vorbesc in numele ateilor, incat suntem totusi diferiti cat de cat de mentalitate (asa si cum crestini). De ce eu, fara nici o regula dumnezeiasca, nu-mi permit sa omor? Din simplul motiv ca omul are numai o viata, o singura si unica viata, dupa moarte nu exista nimic, de ce sa i-o fur? Atata timp ce pe mine m-a las sa traiesc, si eu las viata celorlalti.
Legile juridice, impuse de societate, nu imi sunt folositoare atata timp cat eu sunt civilizata, am autocontrol si urmaresc un rationament in spatele faptelor.
Un crestin poate ucide atat cat poate un ateu, fiecare incalca niste legi, primul cele dumnezeiesti, ultimul cele firesti.

Cat despre avorturi, sunt pro, nu-mi schimb pozitia. Atata timp cat copilul este nedorit, nu poti sa te obligi sa-l cresti. Nu poti sa-l faci sa sufere in pantece vazandu-l ca un corp strain. Stii ca tocmai starea noastra psihologica are efect si fizic asupra copilului?
Intr-adevar nu este simpla alegerea aceasta, dar ce poate schimba in lume aceasta viata. Peste 20 de ani se intoarce al tine si-ti da in cap pentru ca l-ai abandonat. Peste 20 de ani violeaza la randul lui alte femei. Peste 20 de ani da vina pe tine ca l-ai nascut in modul ala, ca nu este acceptat de societate. Vai de capul lui, nu poate simti in viata lui caldura si dragostea unei femei/barbat, nu poate intemeia o familie. Ai vrea sa-l vezi ca sufera? Ai vrea sa-l vezi ca se suicida?
Reply With Quote